Dit zijn de 10 beste live action-films op Disney Plus

Image: ⓒ Disney

Disney heeft een indrukwekkend lijstje van live action-films op Disney Plus.  Daarom delen we hierbij, in willekeurige volgorde, 10 live action-films die je absoluut moet hebben gezien op de streamingdienst van de House of Mouse. Ready? Let’s go! 

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.

Lees ook: Dit zijn de 30 beste films op Disney Plus

The Jungle Book (2016)

‘The Jungle Book’ verscheen voor het eerst in 1967. Het verhaal is in hoofdlijnen gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1894 van Rudyard Kipling. De populaire regisseur Jon Favreau, die ook ‘The Lion King’ en ‘The Mandalorian’ voor zijn rekening nam, heeft van deze 2016-versie een zeer bijzondere en kijkwaardige film gemaakt. Vooral de ogen krijgen kadootjes, want visueel is ‘The Jungle Book’ echt een pareltje.

Kijk nu naar The Jungle Book op Disney+

Cruella (2021)

‘Cruella’ speelt zich af in het Londen van de jaren zeventig, te midden van de punkrockrevolutie. De film volgt het jonge arme meisje Estella (Emma Stone), een slimme en creatieve zwendelaar die vastbesloten is om naam te maken met haar ontwerpen. Ze raakt bevriend met een paar jonge dieven die haar honger naar kattenkwaad wel kunnen waarderen. Samen bouwen ze een leven voor zichzelf op in de straten van Londen.

Op een dag valt Estella’s talent voor mode in het oog van barones von Hellman (gespeeld door Emma Thompson uit o.a. ‘Howards End’ en ‘Sense & Sensibility’), een modellegende die enorm chic is en een groot aanzien heeft. Maar hun relatie zet een reeks gebeurtenissen en onthullingen in gang die ervoor zorgen dat Estella haar slechte kant omarmt en de rauwe, modieuze en wraakzuchtige Cruella wordt.

Kijk nu naar Cruella op Disney+

Cinderella (2015)

Het sprookje Cinderella (Assepoester) is gebaseerd op de verhalen ‘Cendrillon’ van Charles Perrault en ‘Aschenputtel’ van de gebroeders Grimm. Op enkele kleine wijzigingen na volgt de film het verhaal van de gelijknamige tekenfilm uit 1950.

Het verhaal is natuurlijk al zoveel keer verteld, maar deze live action versie heeft bij ons een hoge notering. De setting die ‘Cinderella’ neerzet, de kostuums, de muziek. Het plaatje klopt als een bus en is een absolute must see.

Leuk weetje: Lily James, die de rol van Cinderella speelt, vertolkte ook de rol van Pamela Anderson in de Disney Plus-serie ‘Pam & Tommy’.

Kijk nu naar Cinderella op Disney+

Pete’s Dragon (2016)

Al jaren vermaakt de oude Mr Meacham kinderen met verhalen over de draak die in de bossen woont. Zijn dochter, boswachter Grace, kijkt niet op van de verhalen, tot ze Pete ontmoet: een mysterieuze 10-jarige jongen die beweert in het bos te wonen met de enorme draak Elliot. Samen met de 11-jarige Natalie gaat Grace op zoek naar waar Pete vandaan komt, waar hij thuishoort en wat de waarheid is over deze draak.

‘Pete’s Dragon’ werd zeer positief ontvangen op onder andere Rotten Tomatoes en kreeg (terecht) vele mooie reviews.

Kijk nu naar Pete’s Dragon op Disney+

The Lion King (2019)

‘The Lion King’ behoeft natuurlijk geen introductie. Deze remake is een parel voor het oog. Je wordt compleet meegezogen in het alom bekende avontuur van Simba, wat door de geweldige CGI echt tot leven komt. De manier waarop de dieren bewegen, de muziek, waanzinnig mooi. Ook ‘The Lion King’ komt, net zoals ‘The Jungle Book’, van de hand van regisseur Jon Favreau.

‘The Lion King’ ging op 17 juli 2019 in Nederland in première. In twaalf dagen tijd zagen meer dan 1 miljoen bezoekers de film. ‘The Lion King’ versloeg uiteindelijk wereldwijd de Titanic (1997) in opbrengst: 28,2 vs 25,8 miljoen euro. The Lion King belandde daarmee in de top 10 van meest succesvolle titels aller tijden.

Kijk nu naar The Lion King op Disney+

Christopher Robin (2018)

Disney’s hartverwarmende live-actionavontuur ‘Christopher Robin’ vertelt het verhaal van Christopher Robin (Ewan McGregor), het jongetje dat vroeger talloze avonturen beleefde met Winnie de Poeh in het Honderd Bunderbos en nu is opgegroeid tot een volwassen man die de weg is kwijtgeraakt. Het is nu aan Winnie de Poeh en zijn vriendjes om hem wegwijs te maken in onze wereld en hem te herinneren aan de liefdevolle jongen die hij ooit was.

Kijk nu naar Christopher Robin op Disney+

Beauty and the Beast (2017)

Je geliefde verhaal en personages komen tot leven in de geweldige live action-versie van Disney’s klassieker ‘Beauty and the Beast’. Wie kent het verhaal inmiddels niet? Er verscheen zelfs een Broadway musical van in 1994. Het is dan ook niet voor niets dan deze film op nummer 20 staat van de meest opbrengende films (1,2 miljard) aller tijden.

Ga mee met Belle (Emma Watson), een slimme, mooie, onafhankelijke, jonge vrouw die door Beast (Dan Stevens) in zijn kasteel wordt gevangen. Ze sluit vriendschap met het betoverde personeel en leert voorbij het uiterlijk van Beast te kijken naar het warme hart van de ware prins in hem.

Kijk nu naar Beauty and the Beast op Disney+

Maleficent (2014)

‘Maleficent’ vertelt het verhaal van Disney’s iconische schurk uit de klassieker Sleeping Beauty (Doornroosje) en haar verraad die haar pure hart uiteindelijk in steen doen veranderen. Gedreven door wraakzucht en de drang het veenland  te verdedigen waarover ze regeert, roept Maleficent (Angelina Jolie) een onherroepelijke vloek af over het pasgeboren kind van de mensenkoning, Aurora. Als het kind opgroeit, raakt Aurora verstrikt in een kolkend conflict tussen het bosrijk waarvan ze is gaan houden en het mensenrijk waarin haar wortels liggen. Als Maleficent beseft dat Aurora de sleutel kan zijn tot vrede in het rijk, wordt ze gedwongen drastische maatregelen te nemen die beide werelden voorgoed zullen veranderen.

Kijk nu naar Maleficent op Disney+

Ook interessant: Maleficent 2 nu te zien op Disney Plus

Alice in Wonderland (2010)

Ga mee met Alice in deze fantasierijke versie van het populaire en geliefde verhaal, met Mia Wasikowska als Alice en Johny Depp als Mad Hatter. Alice is nu 19 jaar en gaat terug naar de vreemde wereld die ze als kind bezocht en gaat op zoek naar haar lot. Wonderland is een onvoorstelbare wereld die zijn weerga niet kent. De bijzondere personages zijn uitbundiger en kleurrijker dan ooit. Een erg leuke film, gemaakt door niemand minder dan regisseur Tim Burton (‘Wednesday’ en ‘The Nightmare Before Christmas’).

Kijk nu naar Alice in Wonderland op Disney+

Aladdin (2019)

Aladdin is een lieve straatjongen die de moedige en zelfbewuste prinses Jasmine ontmoet, de prachtige dochter van de sultan van Agrabah. Tijdens een bezoek aan haar exotische paleis stuit Aladdin, die verliefd wordt op Jasmine, op een magische olielamp, die een krachtige en levensgrote wensgeest ontketent, Genie (Will Smith). Terwijl Aladdin en de geest vrienden beginnen te worden staan zij op het punt om een gevaarlijke missie te ondernemen, om te voorkomen dat de kwaadaardige tovenaar Jafar het jonge koninkrijk van Jasmine omverwerpt.

Aladdin, die geregisseerd werd door Guy Ritchie (‘The Gentlemen’ en ‘Sherlock Holmes’), ging op 22 mei 2019 in Nederland in première. Will Smith kruipt in de huid van de grappige geest Genie. De film werd vooral geroemd om zijn aanstekelijke liedjes.

Kijk nu naar Aladdin op Disney+

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.