Dit zijn de 11 nieuwe Disney Plus-titels voor februari 2021 (overzicht)

disney plus, februari, disney+, nederland

Op 23 februari lanceert Disney ‘Star’ op Disney Plus met 314 nieuwe films en series. Daarnaast zullen er in februari 11 nieuwe titels aan de reguliere bibliotheek van Disney Plus worden toegevoegd, waaronder een nieuw seizoen van ‘The Simpsons’ en de originele ‘The Muppet Show’. Maar er is meer!

5 februari 

‘The Simpsons’ (seizoen 31 / 2019-2020)

De Simson familie uit Springfield is niet meer van de buis weg te denken. De serie zit sinds 1989 op maar liefst 32 seizoenen en telt in totaal meer dan 700 afleveringen. ‘The Simpsons’ is hiermee de langstlopende animatieserie op de Amerikaanse televisie en eveneens de langstlopende sitcom.

Seizoen 32 is nog bezig aan zijn televisieronde in Amerika, maar vanaf 5 februari kan je seizoen 31 streamen op Disney Plus in Nederland.

 

12 februari

‘Africa’s Hidden Wonders’ (National Geographic / 2020)

Van woeste woestijnen en actieve vulkanen tot immense meren en rivieren, Afrika is een land van uitersten. Op dit ontzagwekkende continent strijden de grootste en kleinste dieren om te overleven in de meest barre omstandigheden ter wereld.

‘Science Of Stupid’ (seizoen 1 t/m 7 / National Geographic / 2014-2019)

In het tijdperk van Twitter, Facebook en Youtube worden amateuristische stunts, die nogal eens mis gaan, in snel tempo wereldwijde hits. Op het internet zijn ontelbare video’s van crashes en andere riskante capriolen in omloop, maar waarom mislukken deze heldendaden eigenlijk? In de nieuwe veertiendelige serie ‘Science Of Stupid’ doet Richard Hammond met behulp van wetenschappelijke analyses uit de doeken wat er tijdens deze gedurfde experimenten niet goed ging en waarom.

 

Inside Pixar (seizoen 1, deel 2 / 2021)

Nieuwe afleveringen van een documentairereeks met persoonlijke en filmische verhalen, die een inkijk geven bij de mensen, het kunstenaarschap en de cultuur van Pixar Animation Studios.

 

19 februari

‘The Muppet Show’ (seizoen 1 t/m 5 / 1976-1981)

‘The Muppet Show’ is een Brits-Amerikaans komisch televisieprogramma met in de hoofdrol Jim Hensons poppen de Muppets. Het programma speelt zich af in een theater, waar veelal vreemde acts worden opgevoerd door onkundige artiesten. De optredens variëren van slapstickhumor tot absurde gebeurtenissen en parodieën. Het programma wordt gepresenteerd door Kermit de Kikker. Veel wereldberoemde zangers en acteurs waren door de jaren heen te gast, zoals Steve Martin en Elton John.

De serie liep van 1976 tot 1981 en telt in totaal 168 afleveringen. In Nederland werd het programma door de KRO uitgezonden. De serie heeft een aantal spin-offs met zich meegebracht, waaronder meerdere films en een stripserie.

 

‘Flora & Ulysses’ (Disney / 2021) Première!

Flora & Ulysses vertelt het verhaal van de 10-jarige Flora. Een fervent fan van stripboeken en een zelfbewuste cynicus. Ze redt een eekhoorn die ze Ulysses noemt, dit doet ze alleen alleen voor zijn unieke krachten. Het resulteert in een reeks humoristische avonturen die uiteindelijk Flora’s leven en haar toekomst voor altijd veranderen.

In Nederland heet de film overigens ‘Flora en de Fantastische Eekhoorn’.

 

‘India From Above’ (National Geographic / 2020)

In de tweedelige serie ‘India From Above’ zien we vanuit de lucht de grootste religieuze samenkomst ter wereld, een megazonnecentrale, een ultramarathon, een drijvende beschaving, een kratermeer en een moesson.

23 februari 

Lancering ‘Star’ op Disney Plus

disney plus star-1

Star is een nieuwe uitbreiding van Disney Plus. Star zal films en series bevatten van grote Disney merken, zoals Disney Television Studios, 20th Television, ABC Signature, FX Productions, Freeform, Searchlight, Touchstone en 20th Century Studios. Ook zullen er Hulu Originals aan Star worden toegevoegd. De uitbreiding zal vooral gefocust zijn op volwassen content, inhoud die niet geschikt is voor Disney Plus.

Star zal volledig geïntegreerd worden in Disney Plus. Op de homepagina wordt een nieuwe Star-merktegel toegevoegd naast de al bestaande van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. De uitbreiding is te beveiligen met een pincode, zodat kinderen er geen toegang tot hebben.

Star gaat van start met 314 titels, waaronder ‘Big Sky’, ’24’ en de Hulu Original ‘Love, Victor’. Eind dit jaar moeten er 1000 titels op Star staan. Klik hier als je wilt zien welke films en series er vanaf 23 februari te zien zijn via Star op Disney Plus.

26 februari

‘Mickey Go Local’ (seizoen 1 / Disney Channel Azië / 2019)

‘Mickey Go Local’ is een Arabische animatieserie uit 2019, die ook exclusief voor de Zuidoost-Aziatische markt geproduceerd is. Hoewel de afleveringen in première gingen op het officiële YouTube-kanaal van Disney Channel Azië, werd de serie ook uitgezonden op Disney Channel in Zuidoost-Azië.

 

‘Myth: A Frozen Tale’ (Disney / 2021)

Stap in de wereld van ‘Frozen 2’ met Walt Disney Animation Studios nieuwe short in virtual reality. Een unieke VR-ervaring die zich afspeelt in de wereld van Frozen. In ‘Myth: A Frozen Tale’ leren kijkers meer over de natuurelementen uit het magische rijk.

 

‘Flicka 2’ (20th Century Studios / 2010)

Het leven van de stadse tiener Carrie staat op zijn kop wanneer ze naar de paardenranch van haar vader in Wyoming verhuist. Daar schept ze een speciale band met Flicka, een wild paard met een sterke wil, net zoals Carrie. Door Flicka wordt Carries band met haar vader sterker en laat ze zelfs de liefde toe in haar leven. Maar wanneer een jaloerse rivaal het leven van Flicka op het spel zet, doet Carrie er alles aan om haar beste vriend te redden.

 

‘Flicka: Country Pride’ (20th Century Studios / 2012)

Toby heeft nieuw werk in een paardenstal en neemt Flicka ook mee. De dochter van eigenaresse Lindy kan het goed vinden met de wilde Flicka en wil het paard graag temmen. Lindy is het hier uiteraard niet mee eens.