Dit zijn de 19 nieuwe Disney Plus-titels voor oktober 2020 (overzicht)

disney plus, oktober, nederland

We kunnen jullie melden dat er in oktober 19 nieuwe titels aan Disney Plus zullen worden toegevoegd. En jawel, eindelijk staat ‘Onward’ op het lijstje! Maar ook een mooi rijtje Fox-animaties, zoals ‘Spies in Disguise’ (Spionnengeheimen), Horton en Ferdinand. Ook laat National Geographic weer flink van zich horen. En natuurlijk het tweede seizoen van The Mandalorian!

Zie hieronder een overzicht van wat er in oktober allemaal op Disney Plus zal verschijnen.

2 oktober

‘Zenimation: Extended Edition’ (2020 / Disney)

Kom tot rust, ontspan en verfris je zintuigen met een momentje mindfulness met Zenimation van Walt Disney Animation Studios, een geanimeerde soundscape-ervaring. Of baby Vaiana nu geroepen wordt door de oceaan, Anna en Kristoff door een ijzig woud lopen of Baymax en Hiro Hamada over San Fransokyo vliegen, deze iconische scènes worden een ongekende auditieve ervaring met geluiden van de golven van de zee, een bevroren bos en een zwevende vlucht.

‘The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader’ (2005 / Disney)

In ‘The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader’ (Nederlands ‘De kronieken van Narnia: De reis van het drakenschip’) worden Edmund, Lucy en Eustace in een magisch schilderij getrokken, waardoor ze terugkeren naar Narnia. Eenmaal daar worden ze herenigd met koning Caspian, maar ze ontdekken al snel dat ze in een gevaarlijke tijd terecht zijn gekomen.

16 oktober

‘Clouds’ (2020 / Disney) Premiere!

Gebaseerd op een ongelooflijk maar waargebeurd verhaal. De 17-jarige Zach Sobiech is een vrolijke, muzikaal talentvolle middelbare scholier in zijn laatste schooljaar. Maar aan het begin van zijn laatste schooljaar, vlak nadat hij zijn droommeisje heeft uitgevraagd, komt Zach’s wereld op zijn kop te staan als hij hoort dat zijn kanker is uitgezaaid, waardoor hij nog maar 6 maanden te leven heeft. In de beperkte tijd die hem rest besluiten hij en zijn beste vriendin en schrijf-partner Sammy hun droom waar te maken en een album uit te brengen.

Ze kunnen niet vermoeden dat ze een muzikaal fenomeen worden en viral gaan. Maar de tijd tikt weg en Zach wordt geconfronteerd met de harde realiteit dat hij de mensen van wie hij houdt hoe dan ook pijn zal doen en ook zeker Amy, de liefde van zijn leven. Terwijl Zach’s gezondheid achteruit gaat moet hij moeilijke beslissingen nemen over hoe hij zijn tijd wilt besteden en daarnaast vooral met wie.

Uiteindelijk komt hij erachter dat muziek het mooiste afscheid is en zijn hit CLOUDS wordt zo geschreven. Met een ongefilterde, hartverscheurende en prachtige kijk op de dubbelheid van het leven, voorzien van opbeurende muziek, is Zach’s inspirerende verhaal een testament dat laat zien wat er kan gebeuren als je elke dag leeft alsof het je laatste is.

‘Meet the Chimps’ (2020 / National Geographic)

‘Meet the Chimps’ neemt kijkers mee in het geheime leven van een van de grootste en meest unieke natuurreservaten ter wereld: Chimp Haven, een toevluchtsoord van 200 hectare diep, verscholen in het beboste hart van Louisiana, waar meer dan 300 chimpansees leven. Verteld door de Emmy Award-winnende actrice Jane Lynch, volgt deze zesdelige serie van National Geographic de ups en downs van deze buitengewone groep chimpansees die een tweede kans in het leven krijgen door een groep mensen wiens toewijding, mededogen en inzet geen grenzen kent.

‘Moeder en Dochter’ (seizoen 1 en 2 / 2012/2013 / Disney Channel Frankrijk)

Moeder en Dochter (originele Franse titel ‘Mère et Fille’) vertelt het dagelijkse leven van Barbara (gespeeld door Lubna Gourion), een 14-jarige studente midden in een tienercrisis en haar moeder Isabelle (gespeeld door Isabelle Desplantes), een 39-jarige gescheiden advocaat die tegelijkertijd jong probeert te blijven.

‘Moeder en Dochter’ ging in 2012 in première op Disney Channel in Frankrijk. De serie telt in totaal vier seizoenen.

‘Moeder en Dochter: Californische droom’ the Movie (2016 / Disney Channel Frankrijk)

Dochter Barbara (gespeeld door Lubna Gourion) doet mee aan een prestigieuze modewedstrijd en wordt geselecteerd om de jurk die ze heeft ontworpen te presenteren in de finale. Zij woont met haar vader en moeder Isabelle (gespeeld door Isabelle Desplantes) in Parijs en de wedstrijd vindt plaats in California. Er staat dus een roadtrip op de planning, maar deze ligt bezaaid met valkuilen. Isabelle verzet zich tegen de trip naar Amerika, maar door een ingreep van Barbara’s vader lijkt het erop dat moeder en dochter toch op hun eindbestemming gaan komen.

‘Moeder en Dochter: Californische droom’ ging in 2016 in première op Disney Channel in Frankrijk.

‘Onward’ (2020 / Disney/Pixar)

In een bijzondere fantasiewereld liet een elfenvader voor hij overleed een tovenaarsstaf achter voor zijn twee elfenzonen Ian en Barley Lightfoot (Tom Holland en Chris Pratt). De staf draagt een toverspreuk die ervoor kan zorgen dat de vader van de elfenbroers voor 24 uur terugkomt. Wanneer de broers de spreuk laten uitkomen, verschijnen alleen de benen van hun vader. Ian en Barley beginnen een zoektocht naar een manier om de rest van hun vader te laten verschijnen.

‘Onward’ ging op 4 maart in première in de Nederlandse bioscopen en draaide door het coronavirus slechts twee weken. Vanaf 16 oktober kunnen wij er in Nederland nu eindelijk ook van gaan genieten.