Dit zijn de 22 nieuwe Disney Plus-titels voor mei 2020 (overzicht)

maleficent-mistress-of-evil

Disney heeft aan Disneyplusser bekendgemaakt wat er in mei allemaal op Disney Plus zal verschijnen. Wij kunnen jullie melden dat er in totaal 22 nieuwe titels toegevoegd gaan worden aan de service. Een titel springt daarbij direct in het oog en zal bij velen een glimlach op het gezicht toveren: Maleficent 2: Mistress of Evil, met Angelina Jolie in de hoofdrol als de populaire fee Maleficent. 

Zie hieronder een overzicht van wat er in mei allemaal op Disney Plus zal verschijnen.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

1 mei

Prop culture: Iconic art of the movies (2020) Première!

Prop Culture vertelt het verhaal van filmhistoricus en propverzamelaar Dan Lanigan.
Hij brengt iconische Disney-filmprops met de filmmakers, acteurs en crew samen die ze
hebben gemaakt en hebben gebruikt in hun meest geliefde films.
Tijdens deze reis zal Dan verloren items terugvinden, privécollecties bezoeken en stukken uit het Walt Disney-archief in hun oorspronkelijke glorie herstellen.

Onder de films die dit seizoen te zien zijn, zijn Pirates of the Caribbean: The Curse of the
Black Pearl, Mary Poppins, The Muppet Movie, Tron en Who Framed Roger Rabbit?

Bride of Boogedy (1987)

Een 300-jaar oude geest is druk op zoek naar een bruid. Tijdens zijn zoektocht naar de perfecte vrouw weet hij de bewoners van New-England de stuipen flink op het lijf te jagen en verpest hij tevens allerlei lokale festiviteiten, die in zijn vroegere woonplaats worden gehouden.

De film is een vervolg op Mr. Boogedy, die een jaar eerder (1986) werd uitgebracht en al op Disney Plus te vinden is.

bride of boogedy, disney plus

Car SOS (2013-2020)

Car SOS is een Britse serie van National Geographic. De serie begon in 2013 en wordt gepresenteerd door Tim Shaw en Fuzz Townshend. Seizoen 8 van Car SOS moet nog verschijnen. Onduidelijk is hoeveel seizoenen er van de serie op Disney Plys verschijnen.

In Car SOS werken Shaw en Townshend nauw samen met het gespecialiseerde autorestauratieteam om de klassieke auto’s van eigenaren uit Europa te herstellen. De voertuigen verkeren vaak in beginnende of ernstige staat van verval. De auto-eigenaren worden buiten hun medeweten om genomineerd door een familielid of vriend, vanwege het onvermogen om het voertuig zelf te herstellen vanwege onvoorziene medische en/of financiële redenen. De eigenaren worden uiteindelijk herenigd met hun gerenoveerde auto’s.

Coop & Cami ask the world (seizoen 1 – 2018/2019)

Coop & Cami Ask the World is een Amerikaanse komische televisieserie die uitgezonden wordt op Disney Channel.

Cooper en Cameron Wrather, broer en zus, presenteren Coop’s online show ‘Would You Wrather’. Met de hulp van hun broertje Ollie en Coop’s beste vriend Fred presenteert het duo kant-en-klare vragen aan de miljoenen volgers van de show (ook bekend als Wratherheads) die hen helpen bij het oplossen van alledaagse en gekke levensproblemen.

How to play Baseball (1942)

Disney short.

Kirby Buckets (seizoen 1 t/m 3 – 2014/2017)

Kirby Buckets, ook wel bekend als Kirby Buckets Warped, is een Amerikaanse avonturen tv-serie die werd uitgezonden op Disney XD.

Kirby Buckets droomt ervan om een beroemde animator te worden zoals zijn idool, Mac McCallister, en communiceert met zijn cartooncreaties. Terwijl Kirby’s tekeningen vorm krijgen, beleeft hij buitensporige en onvoorspelbare avonturen zijn twee beste vrienden Fish en Eli.

Marvel’s Runaways (seizoen 2 – 2018)

Marvel’s Runaways is een Amerikaanse online televisieserie gemaakt door Disney’s video on demand service Hulu.

Zes tieners met verschillende achtergronden verenigen zich tegen een gemeenschappelijke vijand: hun criminele ouders, gezamenlijk bekend als de Pride. In het tweede seizoen (seizoen 1 vind je hier) zijn de tieners nu op de vlucht voor hun ouders, leven alleen en zoeken uit hoe ze de Pride kunnen stoppen.

Primal Survivor (seizoen 1 t/m 4 – 2016/2019)

Primal Survivor is een survivalserie van National Geographic.

Survival expert Hazen Audel gaat door gevaarlijke gebieden waarbij hij gebruikmaakt van traditionele overlevingstechnieken van de inheemse bewoners. Hij trekt eerst met de bewoners op, leert over hun gebruiken en maakt daarna een avontuurlijke tocht.

4 mei

Disney gallery: The Mandalorian (2020) Première!

Disney Gallery: The Mandalorian is een acht-delige documentairereeks die een kijkje achter de schermen geeft van de populaire Disney Plus Original-serie The Mandalorian.
In iedere aflevering wordt een deel uit de serie ontleed door middel van interviews, behind the scenes beelden en tafelgesprekken georganiseerd door bedenker Jon Favreau.

Star Wars: The Clone Wars (2020) Seizoensfinale!

Op dit moment zijn we bij aflevering 9 van de 12 in totaal van het 7e en laatste seizoen van de populaire animatieserie. Vanaf 4 mei zullen de laatste 3 afleveringen (10, 11 en 12) te zien zijn.

‘Star Wars: The Clone Wars’ speelt zich af tussen de gebeurtenissen van Attack of the Clones en Revenge of the Sith en onthult het intergalactische conflict wat Obi-Wan Kenobi voor het eerst benoemde in A New Hope uit 1977.

15 mei

It’s a dog’s life with Bill Farmer (aflevering 1 – 2020) Première!

Na 30 jaar stapt de iconische stem van Goofy en Pluto, ingesproken door Bill Farmer, achter zijn microfoon vandaan om zijn eigen personages te ontmoeten: honden!
Ga je mee met Bill op reis door het land om honden te ontmoeten die in hun leven
ongelooflijke klussen verrichten?

22 mei

Just roll with it (seizoen 1 – 2020)

Just roll with it is een Amerikaanse komische televisieserie die uitgezonden wordt op Disney Channel.

De familie Bennett-Blatt hebben niet veel met elkaar gemeen in hun dagelijks leven in Akron, Ohio. Wanneer de misthoorn klinkt stappen de acteurs uit hun rol en laten zij het live studio-publiek beslissen wat er vervolgens met de familie gebeurt. Het publiek krijgt hiervoor drie keuzes voorgeschoteld waaruit gekozen moet worden. Als twee keuzes gelijk eindigen zullen beiden keuzes plaatsvinden.

Marvel rising: operation Shuri (2019)

Marvel rising: operation Shuri is een animatiespecial geproduceerd door Marvel Animation en gebaseerd op de karakters uit de Marvel Comics.

De levens van de Secret Warriors staan op hun kop als ze worden geconfronteerd met hun nieuwste missie: rondhangen met Shuri, de kroonprinses van Wakanda. Zij laten haar zien hoe het is om een gewone tiener te zijn. Maar niets is gewoon als je te maken hebt met een van de slimste en beroemdste mensen ter wereld.

Marvel’s future Avengers (seizoen 2 – 2017/2018)

Marvel Future Avengers is een anime-serie die is geproduceerd door animatiestudio Madhouse.

Wanneer een jonge jongen genaamd Makoto superkrachten krijgt door een kwaadaardig manipulatie-experiment, sluiten hij en andere jonge kinderen met bijzondere krachten zich als leerlingen aan bij de Avengers en krijgen zij de naam Future Avengers.

Mech-X4! (seizoen 1 en 2 – 2016/2018)

Mech-X4! is een Amerikaanse scifi-comedy-televisieserie gemaakt door Steve Marmel die werd uitgezonden op Disney Channel en Disney XD.

Ryan Walker is een eerstejaars student bij Bay City High, die de gave heeft om technologie met zijn geest te besturen. Zijn talent maakt op mysterieuze wijze de Mech-X4 wakker, een gigantische robot van 45 meter hoog, die is gebouwd door een ongrijpbaar genie die zich schuilhoudt om hun stad te beschermen tegen de naderende ondergang. Ryan werft zijn oudere broer en twee beste vrienden om hem te helpen de Mech-X4 te bedienen. Wanneer gigantische monsters plotseling opdoemen in Bay City moeten de vier snel leren om als team samen te werken om de robot te besturen. De Mech-X4 is hun enige hoop om de stad en de wereld te redden van een massavernietiging.

26 mei

Night at the museum (2006)

Larey (Ben Stiller) neemt, met enige tegenzin, een baan als nachtbewaker in een museum aan. Er gebeuren ’s nachts echter eigenaardige dingen in het museum: alles en iedereen
komt tot leven!

Night at the museum 2, Battle of the Smithsonian, staat al op Disney Plus en vind je hier. Night at the museum 3, Secret of the Tomb, is ook op de service te bekijken en vind je hier.

Bluey (seizoen 1 – 2018/2019)

Bluey is een Australische animatieserie voor kleuters die werd uitgezonden op ABC Kids (Australian Broadcasting Corporation).

Bluey is een onuitputtelijke zesjarige veedrijvershond (Blue Heeler), die graag speelt en het dagelijkse gezinsleven verandert in buitengewone avonturen. Hierbij ontwikkelt zij haar verbeeldingskracht en haar mentale, fysieke en emotionele veerkracht.

Bluey is enorm populair in Australische huishoudens en won dan ook verschillende Awards.

Wild Yellowstone (seizoen 1- 2020)

Een unieke en adembenemende locatie: het Yellowstone National Park in de Verenigde Staten. Maar voor de dieren die daar leven is het leven vaak niet gemakkelijk. Gefilmd in zowel de zomer als de winter, legt Wild Yellowstone van dichtbij op een bijzondere manier de schoonheid en essentie van het land en de dieren vast, op een locatie die ongeëvenaard is.

29 mei

Maleficent: Mistress of Evil (2019)

In Disney’s Maleficent 2, het vervolg op de wereldwijde hit uit 2014, zetten Maleficent (Angelina Jolie) en Aurora (Elle Fanning) vraagtekens bij hun ingewikkelde familiebanden wanneer ze verschillende kanten op worden getrokken door een bruiloft, onverwachte bondgenoten en duistere krachten.
(tekst gaat verder onder de afbeelding)

The Evermoor Chronicles (seizoen 1 en 2 – 2015/2017)

The Evermoor Chronicles is een Britse jeugdtelevisieserie die uitgezonden werd op Disney Channel.

Tara Crossley verhuist met haar beroemde moeder en een gloednieuwe stieffamilie naar het Engelse dorp Evermoor. Hier blijkt het niet zo saai als ze van tevoren dacht. Tara ontdekt een wandkleed dat de toekomst voorspelt en het lijkt erop dat iemand zijn best doet om de Crossley’s uit het huis te jagen.

The Moon-spinners (1964)

Jaren geleden werd in Londen een grote juwelendiefstal gepleegd. De schat is ergens op de bodem van een Griekse baai verborgen. Mark Camford; de jongeman die indertijd verdacht werd; is naar Kreta gekomen om de waarheid te achterhalen. De jonge Nikky Ferris wordt op hem verliefd en zal met hem heel wat gevaren trotseren om het geheim te ontrafelen.

Violetta (seizoen 2 – 2013/2014)

Violetta is een Argentijnse telenovela geproduceerd door Jorge Nisco en mede geproduceerd door Disney Channel Latijns-Amerika.

Violetta is een verlegen maar talentvol tienermeisje van 17 jaar. Ze heeft een prachtige stem, net als haar moeder Maria, een beroemde zangeres die stierf terwijl ze op tournee was. Violetta was toen vijf jaar.

Ze hoopt het geluk te vinden in Buenos Aires, de geboortestad van haar overbezorgde vader. Ze wordt, zonder dat haar vader het weet, toegelaten op een beroemde kunstacademie waar een heel nieuw leven op haar wacht. Thema’s als liefde en vriendschap staan centraal, maar ook ontdekt ze verschrikkelijke geheimen van haar eigen familie.

Seizoen 1 van Violetta staat al op Disney Plus en vind je hier.

Meer weten over wat Disney Plus allemaal te bieden heeft? Bekijk hier het volledige aanbod, hier de beste films en series en zie hier alle nieuwe titels die onderweg zijn naar Disney Plus.