Dit zijn de 25 nieuwe Disney Plus-titels voor april 2020 (overzicht)

disney plus, april 2020, nederland

De maand april belooft een lekkere maand te worden! Disney gaat maar liefst 25 nieuwe titels toevoegen aan de bibliotheek van Disney Plus in ons kikkerlandje. En niet zomaar titels: grote, leuke, grappige en oogstrelende. Waaronder, jawel, Descendants 3!

Zie hieronder een overzicht van wat er in april allemaal op Disney Plus in verschijnt.

1 april

Mickey and the Roadster Racers: Nutty tales (2019). NIEUW seizoen!

In de Disney Junior serie Mickey and the Roadster Racers, een spin-off van Mickey Mouse Clubhuis, beleven de helden Mickey, Minnie, Donald, Katrien, Pluto en Goofy avonturen op het circuit, terwijl ze door hun stad Jipiedal en over de hele wereld racen. Elke aflevering bevat twee verhaallijnen van ieder 11 minuten.

Onderstaande trailer is niet van het nieuwe seizoen, maar van een eerder seizoen en dient slechts ter impressie.

One man band (2006)

A Disney Pixar short.

3 april

Penguins (2019)

Disneynature presenteert het verhaal van de volwassenwording van Adéliepinguïn Steve, die met miljoenen andere mannetjes tijdens de ijskoude lente op de Zuidpool begint met het bouwen van een geschikt nest, het zoeken van een levensgezel en het stichten van een gezinnetje. Dit gaat hem niet makkelijk af, zeker als je bedenkt dat hij wordt belaagd door van alles en nog wat, van orka’s tot zeeluipaarden, die zijn gelukkige leventje zonder pardon verstoren.

A Life on the edge (2020) Premiere!

Een kijkje achter de schermen bij het maken van de Disneynature-film Penguins.

Dolphin reef (2020) Premiere!

De Oscar en Golden Globe-winnende actrice Natalie Portman (Avengers: Endgame/Thor) vertelt in Disneynature’s ‘Dolphin Reef’ het spectaculaire verhaal van Echo, een jonge tuimelaar die veel meer geïnteresseerd lijkt in het verkennen van het koraalrif en zijn intrigerende bewoners dan in het leren om erin te overleven.

Diving with dolphins (2020)

Een kijkje achter de schermen bij het maken van de Disneynature-film Dolphin Reef.

A Celebration of the Music from Coco (2019) Premiere!

Disney Nederland heeft voor ‘A Celebration of the Music from Coco’ een releasedatum van 3 april voor deze titel naar ons gecommuniceerd. Dit is niet correct. Deze titel zal op 10 april op Disney Plus verschijnen.

‘A Celebration of the Music from Coco’ combineert livemuziek en scènes uit de film om het complete verhaal van de 12-jarige Miguel te vertellen. De spectaculaire show werd vorig jaar november in twee avonden opgenomen in de Hollywood Bowl in Los Angeles. Uiteraard bevat de musical de originele filmmuziek, zoals de bekende tracks ‘Remember me’ en ‘Un poco loco’.

Elephant (2020) Premiere!

Niemand minder dan Meghan Markle, Hertogin van Sussex, spreekt
het verhaal in over de Afrikaanse olifant Shani en haar zoon Jomo. Zij maken
met hun kudde een prachtige reis van honderden kilometers lang door de
uitgestrekte Kalahari-woestijn. In april staat Disney+ in het teken van Earth Day
met nog veel meer filmtitels van Disneynature en National Geographic.

Star Wars: The Clone Wars (seizoen 7, 2020)

Tot nu toe konden we slechts van 5 afleveringen van seizoen 7 genieten. Maar vanaf 3 april staan ook de laatste 7 afleveringen op Disney Plus.

De animatieserie ‘Star Wars: The Clone Wars’ speelt zich af tussen de gebeurtenissen van Attack of the Clones en Revenge of the Sith en onthult het intergalactische conflict wat Obi-Wan Kenobi voor het eerst benoemde in A New Hope uit 1977.

‘The Clone Wars’ begon in 2008 met een volwaardige film. Vanaf 2009 ging de titel verder als serie. Seizoen 7, die bestaat uit 12 afleveringen, is het laatste seizoen van de populaire serie.

All in a nutshell (1947)

A Donald Duck Disney short.

Donald Duck vecht met de ondeugende chipmunks Chip en Dale, die van plan zijn zijn notenboterwinkel te overvallen.

Donald’s dog laundry (1940)

A Donald Duck Disney short.

Double dribble (1946)

A Goofy Disney short.

Pluto’s Party (1952)

A Pluto Disney short.

Lambert, the sheepish lion (1952)

A Disney short.

De 8 minuten durende short die zich richt op leeuwenwelp Lambert, die per abuis door een ooievaar bij een kudde schapen wordt achtergelaten.

10 april

Paradise Island (2017) NIEUW seizoen!

De Indonesië eilanden Maleisië en Nieuw-Guinea zijn biologisch de rijkste ter wereld. Er leven tijgers, olifanten, neushoorns en paradijsvogels. Maar waarom deze overvloed aan leven? Paradise Island volgt het verhaal van de eilanden vanaf hun gewelddadige en vurige geboorte en laat zien hoe de krachten van de aarde deze Paradijs-eilanden en hun dieren in het wild hebben gevormd.

Onderstaande trailer is niet van het nieuwe seizoen, maar van een eerder seizoen en dient slechts ter impressie.

Eddie the eagle (2016)

Een van de motto’s van de Olympische Spelen luidt:meedoen is belangrijker dan winnen. En voor sommige deelnemers was meedoen eigenlijk al pure winst. ‘Eddie the Eagle’ volgt de moeizame weg van een Britse schansspringer naar de Spelen van Calgary en weet zowel te amuseren als te ontroeren.

Edward Scissorhands (1990)

Een legendarische film om nog eens helemaal in weg te duiken. Edward is gecreëerd door een uitvinder, die echter stierf voor hij z’n karwei af kon maken. Hierdoor heeft Edward scharen waar eigenlijk zijn handen zouden moeten zitten. Wanneer een vrouw bij zijn grote landhuis aanbelt en hem daar vindt, neemt ze hem mee naar haar huis om bij haar familie te wonen. Al snel weet hij zich aan te passen aan de voor hem ongewone omgeving.

Night at the museum (2006)

Larey (Ben Stiller) neemt, met enige tegenzin, een baan als nachtbewaker in een museum aan.
Er gebeuren ’s nachts echter eigenaardige dingen in het museum: alles en iedereen
komt tot leven!

Night at the museum: Secret of the tomb (2014)

Larey Daley (Ben Stiller) weet dat een Egyptisch tablet uit de tijd van de farao’s het geheim is achter de tot leven komende museumstukken in het “Museum of Natural History”. Maar wanneer dit magisch tablet tekenen van corrosie begint te vertonen, reist Larry met onder andere Farao Ahkmenrah, Teddy Roosevelt en Attila de Hun af naar het “British Museum” in Londen om het te redden van zijn ondergang.

Playtime with puppy dog pals (2017)

Puppy Dog Pals gaat over de broers Bingo en Rolly, twee pups die plezier maken in hun buurt en de wereld rondreizen wanneer hun eigenaar Bob het huis verlaat. Ze hebben ook een poesje genaamd Hissy en een robothond genaamd A.R.F (Auto Doggy Robotic Friend).

Tut’s Treasure: Hidden secrets (2018)

Howard Carter’s ontdekking van het graf van Toetanchamon in 1922 haalde de krantenkoppen over de hele wereld en veroorzaakte een wereldwijde opwinding voor het oude Egypte. Maar in de afgelopen decennia sinds de vondst zijn veel van de onschatbare grafgoederen van de farao verdwenen in museumkelders en archieven in heel Egypte. Nu worden alle 5.398 objecten voor het eerst sinds hun ontdekking in het nieuwe Grand Egyptian Museum herenigd. Velen zijn nog nooit eerder gezien, maar samen werpen ze nieuw licht op het korte, veelbewogen leven van de zogenaamde ‘Boy King’ en helpen ze experts nu de enorme omvang van Toetanchamon’s invloed in de antieke wereld te realiseren.

17 april

Diary of a wimpy kid: dog days (2012)

School is klaar en Greg is helemaal klaar voor de zomer, wanneer al zijn plannen in de soep lopen. Wat gaat Greg nu in de zomervakantie doen?

Diary of a wimpy kid: the long haul (2017)

Pak je koffers in voor nog meer plezier, meer gelach en meer kattenkwaad! In Diary of a Wimpy Kid: The Long Haul maakt de familie Heffley een uitstapje ter ere van de 90e verjaardag van Meemaw’s. De trip loopt niet helemaal zoals gepland en daar is Greg schuldig aan. Deze ervaring zullen de Heffley’s nooit meer vergeten! Gebaseerd op een van de best verkochte boekenreeksen aller tijden

19 april

Descendants 3 (2019)

In Descendants 3 keren de Villain Kids (VK’s) Mal, Evie, Carlos en Jay terug naar Isle of the Lost om een nieuwe groep schurken te rekruteren om zich bij Auradon Prep aan te sluiten.

Wanneer de barrière breekt en de veiligheid van Auradon in gevaar komt besluit Mal om de barrière permanent te sluiten, uit angst dat nemeses Uma en Hades wraak zullen nemen op het koninkrijk. Ondanks haar beslissing bedreigt een ondoorgrondelijke duistere kracht de mensen van Auradon. Wat volgt is een heftige strijd. Het is de taak aan Mal en de Villain Kids om alles en iedereen in veiligheid te brengen.

24 april

Man in space (1955)

Man in Space is een aflevering van de Amerikaanse televisieserie Disneyland, die oorspronkelijk op 9 maart 1955 werd uitgezonden. De show vertelt kort over de geschiedenis van raketten en wordt gevolgd door discussies over satellieten, een praktische blik (door middel van humoristische animatie) over wat mensen in de ruimte in een raket zoal ervaren. Zowel fysiek als psychologisch, zoals gewichtloosheid, straling en zelfs ruimteziekte.

X-Men: Dark Phoenix (2019)

X-Men: Dark Phoenix speelt zich af na de gebeurtenissen in X-Men: Apocalypse. Jean Grey’s ongelooflijke krachten beginnen steeds sterker te worden, maar ze wordt daarmee ook kwaadaardiger en verandert in de Dark Phoenix. Het team van de X-men moet een hartverscheurende keuze maken want het lijkt erop dat ze hun teamlid moeten opofferen om de mensheid te redden.

Meer weten over wat Disney Plus allemaal te bieden heeft? Bekijk hier het volledige aanbod, hier de beste films en series en zie hier alle nieuwe titels die onderweg zijn naar Disney Plus.