Dit zijn de beste 10 series op Disney+ Star (overzicht)

beste series disney plus, disney+, nederland

Op 23 februari lanceerde Disney ‘Star’ op Disney+ en werd de bibliotheek aangevuld met een hoop oude en nieuwe populaire series. Maar wat zijn nou de beste series op Disney+ Star? Wij hebben, op basis van IMDb-score (alle series scoren een cijfer boven de 8), 10 titels voor je op een rijtje gezet om te streamen. Veel plezier!

10. ‘Buffy The Vampire Slayer’ (1997 – 2003) – 8.2

Buffy Summers is uitverkoren is om als ‘slayer’ de strijd aan te gaan met vampieren en demonen. Als ze met haar moeder verhuist naar Sunnydale, ontmoet ze op haar nieuwe school haar Watcher. Een Watcher is de hoeder van een slayer, die haar op verschillende vlakken bijstaat. Hij maakt haar duidelijk dat ze haar lot als slayer niet kan ontlopen. Als haar vrienden achter haar geheim komen besluiten ze Buffy te gaan helpen.

9. ‘Lost’ (2004 – 2010) – 8.3

Een vliegtuig dat onderweg is van Sydney naar Los Angeles stort halverwege neer op een onbekend tropisch eiland. Een deel komt om en een deel overleeft de crash. Het overgebleven gezelschap komt er al snel achter dat het eiland geen gewoon eiland is en vele geheimen kent. Ook lijkt de groep op een of andere manier met elkaar verbonden te zijn.

8. ’24’ (2001-2010) – 8.3

Kiefer Sutherland vertolkt de rol van Jack Bauer in deze unieke televisieserie, waarin het hele seizoen in één dag plaatsvindt, met elk van de 24 afleveringen als één uur van de dag.

7. ‘How I Met Your Mother’ (2005-2014) – 8.3

De serie draait om Ted die in het jaar 2030 zijn zoon Luke (David Henrie) en dochter Penny (Lyndsy Fonseca) vertelt over gebeurtenissen die uiteindelijk leidden tot zijn ontmoeting met hun moeder. Zijn zoektocht begint in het jaar 2005. De zevenentwintigjarige Ted Mosby (Josh Radnor) is een aantal jaren eerder verhuisd naar New York na het afstuderen aan Wesleyan University met zijn vrienden Marshall Eriksen (Jason Segel) en Lily Aldrin (Alyson Hannigan). In MacLaren’s, een bar die direct onder hun appartement gelegen is, ontmoet hij Barney Stinson (Neil Patrick Harris) en Robin Scherbatsky (Cobie Smulders). Tijdens zijn zoektocht naar “de ware” in New York wordt hij bijgestaan door deze vier vrienden. In de serie worden gedurende de afleveringen voor het vertellen van deze verhalen herhaaldelijk flashbacks gebruikt. De stem van Ted in het jaar 2030 wordt ingesproken door Bob Saget.

6. ‘Prison Break’ (2005-2017) – 8.3

Lincoln Burrows zit (onterecht) gevangen voor de moord op de broer van de vicepresident van de Verenigde Staten van Amerika en zal binnen enkele maanden worden geëxecuteerd. Zijn broer, Michael Scofield, ziet maar één mogelijkheid om hem uit de gevangenis te doen ontsnappen. Hij pleegt een gewapende overval en moet van de rechter vijf jaar achter tralies in dezelfde gevangenis als zijn broer, de Fox River State Penitentiary. Daar gaat hij Lincoln helpen ontsnappen. Michael was bouwkundig ingenieur bij Maxwell & Schaum, het bedrijf dat de gevangenis renoveerde. Daardoor heeft hij de blauwdrukken van de gevangenis. Hij heeft die blauwdrukken, samen met andere informatie, op zijn lichaam laten tatoeëren, in code, zodat alleen hij de betekenis van de tattoos kent en niemand alarm zal slaan. Binnen de gevangenis blijkt dat Michael een groots plan heeft opgezet om zijn broer te bevrijden en zijn onschuld te bewijzen.

5. ‘Scrubs’ (2001-2010) – 8.3

De serie volgt de professionele en privélevens van het personeel van het ziekenhuis Sacred Heart, een fictief Amerikaans ziekenhuis. Vanuit de ogen van het hoofdpersonage John Dorian of ‘J.D.’ (Zach Braff) wordt de loopbaan van vier personages gevolgd. Dit houdt in; vanaf de eerste werkdag van J.D. tot en met het vertrek van J.D. bij Sacred Heart. De serie gebruikt onder andere een voice-over waarin de gedachtes van J.D. door hem zelf aan het publiek worden verteld, waarbij er veel parallellen tussen de verschillende subplots zijn. Ook wordt er gebruikgemaakt van het visueel weergeven van bepaalde gedachtegangen van J.D. om zowel een komisch als duidelijk beeld te geven van de situatie. Tegenover het regelmatig gebruik van humor staan dramatische scènes, die vaak gaan over de harde realiteit van het werk als dokter. De show heeft drie medische adviseurs in dienst, die ervoor zorgen dat alle medische gegevens in de show kloppen.

4. ‘Modern Family’ (2009-2020) – 8.4

De serie volgt de families van Jay Pritchett, zijn dochter Claire Dunphy en zijn zoon Mitchell Pritchett. Claire is een echte huisvrouw, Jay is getrouwd met een jongere vrouw en heeft een zoon in de pubertijd en Mitchell en zijn vriend hebben een Vietnamese baby geadopteerd. De serie volgt hen in hun omgang met de uitdagingen van het moderne leven in Los Angeles.

3. ‘Sons Of Anarchy’ (2008-2014) – 8.5

‘Sons of Anarchy’ is een snelle dramaserie met duistere komische ondertonen, over een notoire motorclub die hun kleine stad wil beschermen tegen opdringerige drugsdealers, bedrijfsontwikkelaars en overijverige wetshandhavers. De club is evenzeer vastbesloten om hun meedogenloze en illegaal bloeiende wapenhandel te beschermen. Charlie Hunam staat bekend als Jackson ‘Jax’ Teller, een man wiens liefde voor het broederschap op de proef wordt gesteld door zijn groeiende bezorgdheid over de wetteloosheid ervan. Katey Sagal speelt Gemma Teller Morrow, Jax’ moeder, die samen met Ron Perlman als Clarance ‘Clay’ Morrow, Jax’ stiefvader en MC-voorzitter, haar eigen duistere visie op de club heeft.

2. ‘The X-Files’ (1993-2018) – 8.6

De serie telt elf seizoenen en draait om de FBI-agenten Fox Mulder (David Duchovny) en Dana Scully (Gillian Anderson), die proberen een aantal onopgeloste en onverklaarbare FBI-zaken op te lossen. Mulder gelooft in het paranormale, terwijl zijn partner Scully de verschijnselen wetenschappelijk benadert. Samen moeten zij zaken oplossen die door de FBI worden aangeduid als onoplosbaar, een X-File.

1. ‘Firefly’ (2002-2003) – 9

Vijfhonderd jaar in de toekomst kent de beschaving een totaal nieuwe grens en de bemanning van het ruimteschip Serenity, van de Firefly-klasse, wil een steentje bijdragen. Ze nemen elk klusje aan, of die nu legaal is of niet, om brandstof in de tank en eten op tafel te hebben. Maar de dingen worden ietwat ingewikkelder wanneer ze een passagier meenemen die wordt gezocht door het nieuwe totalitaire Alliance-regime. Zo moeten ze zelf op de vlucht slaan en alles op alles zetten om aan de Alliance-schepen en de vleesetende Reavers, die aan de rand van het heelal wonen, te ontsnappen.