Dit zijn de nieuwe Disney Plus-titels voor april 2022 (overzicht)

the dropout, disney plus, disney+

Wij hebben voor april weer een lijst van Disney NL ontvangen, dus we kunnen jullie weer melden welke films en series er volgende maand allemaal op Disney Plus komen. Het is een leuke maand met voor ieder wat wils.

Wil je direct naar het volledige aanbod van Disney Plus? Klik dan hier.

Disney Plus kost 8,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 89,99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Disney-banners.

In dit artikel:

1 april

‘Better Nate than Ever’ (2022) Première

De 13-jarige Nate heeft grote Broadway-dromen. Maar als hij niet in het schooltoneelstuk wordt gecast, gaan hij en zijn beste vriendin Libby stiekem naar New York, daar wordt hij onverwacht herenigd met zijn gewaande tante Heidi. Nate en Libby moeten bewijzen dat de grootste avonturen van het leven zo groot zijn als je grootste dromen.

‘Bohemian Rhapsody’ (2018)

Freddie Mercury, zanger van Queen, groeit uit tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De band heeft met hun met iconische liedjes een revolutionair
geluid, maar de levensstijl van Freddie laat de band bijna ineenstorten.

‘Ultimate Tutankhamun’ (National Geographic, 2013)

1905. Howard Carter, een vooraanstaande Britse archeoloog van 30, leeft al jaren buitengesloten, is onverzorgd en om te overleven neemt hij zijn toevlucht tot de verkoop van eerder ontdekte archeologische overblijfselen. Een toevallige ontmoeting met een Britse aristocraat, de onstuimige en excentrieke Lord Carnarvon, brengt een verandering in zijn lot, wanneer blijkt dat deze enthousiaste amateur behoefte heeft aan een ervaren archeoloog om hem te helpen met een reeks willekeurige opgravingen.

6 april

‘Man in the Arena: Tom Brady’ (ESPN, 2021)

Tom Brady deelt een persoonlijk verslag van zijn 10 Super Bowl-optredens en bespreekt de mijlpalen van zijn carrière door elke overwinning en nederlaag te onderzoeken.

‘Single Drunk Female’ (seizoen 1, Hulu, 2022) Nieuw!

Een openbaar aanklager dwingt de 20-jarige alcoholist Sam om terug te gaan naar haar ouderlijk huis met haar overbezorgde moeder Carol. Omringd door alle triggers die haar aan het drinken hebben gebracht, probeert Sam om haar slechtste zelf te overwinnen om haar beste zelf te ontdekken. Althans, een soort van.

‘9-1-1: Lone Star’ (seizoen 3, 2022) Nieuw!

Hit dramaserie 9-1-1: Lone Star, met in de hoofdrol Rob Lowe en Gina Torres, is terug met geheel nieuwe reddingen. In het derde seizoen, wordt de 126 stilgelegd en wordt de bemanning verspreid over de stad. Een enorm en onverwacht poolfront treft Austin met een ijsstorm, wat een gigantische chaos veroorzaakt. Kunnen Kapitein Owen Strand en Kapitein Tommy Vega niet alleen de stad redden, maar ook een manier vinden om de voormalige 126 weer tot leven te wekken en te herenigen?

‘Brickleberry’ (Seizoen 1-3, 2012 – 2015)

Een bonte verzameling rangers staan samen in voor het algemene beheer van het Brickleberry natuurpark. Orde, netheid en het algemene welzijn van de natuur en de bewoners staan voorop. Wanneer het natuurpark door wanbeheer gesloten dreigt te worden, arriveert een nieuwe ranger. Hij moet het zootje ongeregeld onder controle zien te krijgen om samen het park van de ondergang te redden. Dit gaat echter alles behalve van een leien dakje. Het team blijkt nogal eigenzinnig te zijn.

‘Terapia Alternativa’ (seizoen 1, 2021, Argentijnse Original)

Selva is een excentrieke relatietherapeut die naam heeft gemaakt met haar onorthodoxe sessies. Maar Selva’s carrière stuit op een obstakel wanneer ze het opneemt tegen Elías en Malena, een jong stel dat op zoek is naar advies over hoe ze uit elkaar kunnen gaan.

‘Mickey and the Roadster Racers: Nutty Tales’ (seizoen 2)

Een Disney Junior serie over Mickey en zijn vriendjes.

‘I Didn’t Do It’ (seizoen 1 en 2, Disney Channel)

Een groep tienervrienden deelt en praat over hun avonturen die uit de hand zijn gelopen. Lindy en haar tweelingbroer Logan redden de groep vaak met hun snelle denken en zelfvertrouwen.

‘Beyond Magic with DMC’ (seizoen 1, National Geographic)

Goochelaar Drummond Money-Coutts (DMC) reist door verschillende internationale bestemmingen om zijn meesterschap te demonstreren door middel van kaartspelen, bedrog en magie.

‘Lawless Oceans’ (seizoen 1, National Geographic, 2017)

De Bondurant Boys zijn een beruchte bende die drank smokkelen door Franklin County tijdens en na de drooglegging. De bende bestaat uit de drie broers. Forrest is de oudste, fel, onverwoestbaar en de volmaakte zakenman. Howard de middelste broer, is een grote man belaagd door de verschrikkingen die hij heeft gezien tijdens de Grote Oorlog. Jack is de jongste en heeft een voorliefde voor luxe, en droomt er van om Franklin County te verlaten. Gedreven en opgejaagd proberen deze mannen een bedrijf te runnen. Ondertussen worden ze verliefd, vechten ze om hun hoofd boven water te houden terwijl ze hun familie zien sterven, het bedrijf van hun vader zien mislukken, en de wereld ten onder zien gaan door de depressie en de droogte.

‘October Road’ (seizoen 1 en 2, 2007 – 2008)

Deze dramaserie vertelt het verhaal over een schrijver die een bestseller roman heeft geschreven over zijn vrienden uit zijn geboorteplaats. Maar bij thuiskomst krijgt hij te maken met familie en vrienden die denken dat hij hun vertrouwen en hun geheimen heeft geschonden.

‘Blood & Oil’ (seizoen 1, 2015)

Billy en Cody Lefever dromen van een nieuw leven buiten de kaders van de arbeidersklasse waarin ze zich bevinden. Ze verhuizen naar “The Bakken” in North Dakota, een groeiperiode na de grootste olie-ontdekking in de Amerikaanse geschiedenis.

8 april

‘Sex Appeal’ (Hulu, 2022) Nieuw!

Avery Hansen-White doet geen dingen waar ze niet goed in is. Dus wanneer haar langeafstandsvriend hint dat ze hun relatie naar een hoger niveau zouden moeten tillen, probeert ze haar seksualiteit onder de knie te krijgen en neemt ze haar oudste vriend, Larson, in dienst als proefpersoon.

‘The Year: 2021’ (2021)

Nu 2021 ten einde loopt, het jaarlijkse hoogtepunt van de grootste momenten van een historisch jaar. Met het land dat nog steeds vecht tegen COVID-19, een spraakmakende inauguratie, de bestorming van het Capitool en aanhoudende protesten voor raciale rechtvaardigheid, maaktte 2021 een jaar dat anders is dan alle andere in de moderne geschiedenis.

‘High Anxiety'(1977)

Mel Brooks schrijft, regisseert en speelt samen met Madeline Kahn, Harvey Korman en Cloris Leachman in deze hilarische film in Hitchcock-stijl over een paranoïde arts die wordt beschuldigd van moord.

13 april

‘Flamin’ Hot’ (2022

De film verteld het verhaal over Richard Montanez, de conciërge van Frito Lay. Hij heeft zijn Mexicaans-Amerikaanse roots gebruikt om Flamin’ Hot Cheetos te veranderen in een iconische snack die de voedingsindustrie ontwrichtte en een wereldwijd popcultuurfenomeen werd.

‘NYPD Blue’ (seizoen 1-12, 1993 – 2005)

NYPD Blue volgt het werk van het vijftiende district van de New Yorkse politie. Twee partners, detectives Andy Sipowicz en John Kelley, staan centraal en kijken heel verschillend tegen hun moeilijke baan aan. De norsheid van Sipowicz (die zijn emotionele kwetsbaarheid verhult) wordt getemperd door de kalme en correcte houding van zijn partner.

‘The Lion Guard’ (seizoen 3, Disney Junior, 2019)

‘Baskets’ (seizoen 1-4, 2016 – 2019)

Chip Baskets is een man uit Bakersfield in California die ervan droomt om als professionele clown te gaan werken. Hij gaat naar Parijs om een opleiding te volgen bij een prestigieuze clownsschool. Door financiële problemen en een ondoordringbare taalbarrière lukt het hem niet om de opleiding af te ronden. Met hoge verwachtingen besluit hij terug naar Bakersfield terug te keren. Daar gaat hij werken als rodeo clown en moet hij de concurrentie aangaan met zijn broers en zussen voor de goedkeuring en genegenheid van zijn moeder.

14 april

‘The Kardashians’ (seizoen 1, 2022) Première!

De Kardashian-familie komt terug met een gloednieuwe serie, waarbij iedereen een kijkje krijgt in hun leven. Kris, Kourtney, Kim, Khloé, Kendall en Kylie brengen laten de camera’s toe om de waarheid aan hun verhalen te geven. Van de intense druk op de schouders met het runnen van miljardenbedrijven tot de hilarische momenten van speeltijd en schoolgaande kinderen. Kijk mee met dit meeslepend en eerlijke verhaal over liefde en leven in de schijnwerpers.

15 april

‘Love in a bottle’ (2021)

Liefde op het eerste gezicht bestaat. Soms kijken twee mensen elkaar aan en beseffen: dit is het. Zo ook bij Lucky (Hannah Hoekstra) en Miles (James Krishna Floyd), ook al hebben ze elkaar slechts vluchtig op het vliegveld gezien. Allebei haastig onderweg naar huis, omdat de wereld opeens in de greep van Covid is. En zo zit Miles in Londen en Lucky in Amsterdam. Beiden opgesloten in hun eigen huis, ver weg van elkaar. Het enige dat ze zeker weten, is dat ze elkaar willen leren kennen en dat ze een paar ongestoorde weken voor de boeg hebben om dat te doen. Hier begint hun liefdesgeschiedenis. Maar zou de relatie ook standhouden als ze straks weer uit hun online bubbel kunnen stappen?

‘The Real Swiss Family Robinson’ (BBC, 2009)

‘The Real Swiss Family Robinson’ is een vierdelige BBC-televisieminiserie waarin verschillende families hun gewone leven achterlaten en proeven van het leven op een onbewoond eiland.

20 april

‘The Dropout’ (Hulu, 2022) Première!

Geld. Romantiek. Tragedie. Teleurstelling. Hulu’s Original ‘The Dropout’ vertelt het waargebeurde verhaal van Elizabeth Holmes en haar bedrijf Theranos. Een ongelooflijk verhaal over ambitie en roem wat vreselijk mis gaat. Hoe kon ’s werelds jongste zelfgemaakte vrouwelijke miljardair alles in een oogwenk verliezen?

‘Harrow’ (seizoen 1-3, 2018 – 2021)

Dr. Daniel Harrow is een forensisch patholoog met een totale minachting voor gezag. Hij is bereid elke regel te overtreden, zolang hij slachtoffers maar een stem kan geven om te onthullen wat er met hen is gebeurd. Dankzij zijn werkwijze is hij in staat zelfs de meest bizarre zaken op te lossen. Wanneer een vreselijk geheim uit zijn verleden onthuld dreigt te worden, moet hij al zijn forensische vaardigheden gebruiken om dit voor altijd verborgen te houden.

‘Deep State’ (seizoen 1-2, 2018 – 2019)

Max Easton is een voormalig spion wiens verleden terugkomt als hij door George White, hoofd van het geheime MI6 / CIA-team ‘The Section’, wordt weggeroepen uit zijn nieuwe bestaan in de Pyreneeën. White overtuigt Max om terug te keren om de dood van zijn vervreemde zoon Harry te wreken. De inzet wordt verhoogd wanneer Max zichzelf in het hart van een geheime inlichtingenoorlog bevindt, ondergedompeld in een wijdverspreide samenzwering om te profiteren van de verspreiding van chaos in het Midden-Oosten. Max gaat een gevaarlijk spel binnen, omdat machtige bedrijven laten zien dat ze bereid zijn zich tot het uiterste in te spannen om hun reputatie te beschermen en hun geheimen te begraven.

‘It’s Always Sunny in Philadelphia’ (seizoen 1-14, 2005 – 2019)

Vier egocentrische vrienden runnen een Ierse pub in Philadelphia en proberen hun weg te vinden in de volwassen wereld van werk en relaties. Helaas zorgen hun vreemde opvattingen en onzekere beslissingen er vaak voor dat ze in de problemen komen. De ongemakkelijke situaties die ze steeds weer creëren worden vaak alleen maar slechter voordat ze beter worden.

‘Once’ (2007)

Een jongeman zingt en speelt dagelijks gitaar op straat, maar het meeste van de tijd helpt hij stofzuigers repareren in de zaak van zijn vader in Dublin. Op een avond staat een Tsjechische immigrante voor hem, die hem tien cent geeft. Ze raken in gesprek en toevallig heeft zij een kapotte stofzuiger, én kan zij piano spelen en zingen, zo blijkt. Ze trekken vervolgens veel met elkaar
op, spelen en zingen samen, en krijgen gevoelens voor elkaar. Ze zijn echter ook verwikkeld in andere liefdesperikelen.

‘Danger Decoded’ (seizoen 1, National Geographic, 2015 – 2016)

We opereren in een wereld van gevaar. Maar liefst 56 procent van de piloten geeft toe in slaap te vallen tijdens een vlucht, maar de kans is groter dat je sterft door uit bed te vallen dan door een vliegtuigongeluk.

21 april

‘Captive Audience’ (2011)

Een wanhopig schrijver gijzelt de gasten en het personeel van een restaurant. Zijn laatste boeken waren niet geliefd. Hij is vastbesloten nu wél een succesvol boek af te leveren. Terwijl de gijzeling plaatsvindt schrijft hij het laatste gedeelte van het boek.

22 april

‘The Biggest Little Farm: The Return’ (2018)

“The Biggest Little Farm” volgt twee dromers en hun geliefde hond wanneer ze een keuze maken die hen hun kleine appartement in L.A. doet verlaten. Ze trekken naar het platteland om één van de meest markante boerderijen in zijn soort te bouwen in volledige co-existentie met de natuur. De film volgt ze in de eerste tien jaar waarin ze proberen de utopie te creëren die ze nastreven. Ze planten 10.000 bomen, telen honderden gewassen en houden allerlei soorten dieren – waaronder een onvergetelijk varken genaamd Emma en haar beste vriend, de haan Mr Greasy.

‘The Biggest Little Farm: Earth Day Special’ (2022)

Deze nieuwe special is gemaakt door National Geographic en is gebaseerd op de bekroonde speelfilm van 2018 die het verhaal vertelt van John en Molly Chester, die hun stadsleven in Los Angeles verlaten om op een kale boerderij te gaan wonen om in harmonie heerlijk eten te verbouwen met de natuur in Ventura County.
De nieuwe special volgt de 10 jaar durende onvermoeibare reis van de boeren, terwijl ze het land transformeren in een magische boerderij en het hele proces documenteren in deze hartverwarmende special die lijkt op een echt ‘Charlotte’s Web’.

‘Explorer: The Last Tepiu’ (2022)

De Disney+ Earth Day-special “Explorer: The Last Tepui”, van National Geographic, volgt elite-klimmer Alex Honnold (“Free Solo”) en een klimteam van wereldklasse onder leiding van National Geographic Explorer en klimmer Mark Synnott. Ze gaan op een slopende missie diep in de Amazone-jungle terwijl ze een eerste beklimming van een steile klif van 1000 voet proberen. Hun doel is om de legendarische bioloog en National Geographic Explorer Bruce Means naar de top van een enorm “eiland in de lucht” te brengen dat bekend staat als een tepui. moet eerst kilometers verraderlijk oerwoudgebied trekken om Dr. Means te helpen zijn levenswerk te voltooien en de klifwand af te speuren naar onontdekte diersoorten.

‘Polar Bear’ (Disneynature, 2022) Première!

Disneynature’s ‘Polar Bear’, verteld door tweevoudig Academy Award-genomineerde Catherine Keener (‘Capote’, ‘Being John Malkovich’), vertelt het verhaal van een nieuwe moeder wiens herinneringen aan haar eigen jeugd haar voorbereiden op het moederschap in de steeds uitdagender wordende wereld waar ijsberen tegenwoordig mee te maken hebben. De documentairefilm is aangestuurd door Alastair Fothergill en Jeff Wilson, het regieteam achter Disneynature’s ‘Penguins’ en geproduceerd door Fothergill, Wilson, Jason Roberts, Keith Scholey en Roy Conli.

‘Bear Witness’ (2022)

‘Bear Witness’ reist samen met de filmmakers achter ‘Polar Bear’ van Disneynature, terwijl ze worden geconfronteerd met grote uitdagingen bijna 500 km van de Noordpool. Het team, dat ter plaatse een revolutionair arctisch kamp creëerde, navigeerde door vrijwel onoverkomelijke sneeuwbanken en dun zee-ijs, en verzamelde ongekende beelden die adaptief gedrag onthullen dat zelfs dit ervaren team van filmmakers verraste.

‘Tiger’ (2021)

In deze documentaire staan de opkomst, ondergang en comeback van het werelwijd bekende golf-icoon Tiger Woods centraal. In de jaren 90 ontpopte Woods zich tot een legende in de golfsport, maar vervolgens werd hij vaak geplaagd door privéproblemen en blessures. Toch wist hij terug te komen, met als hoogtepunt zijn overwinning op de Masters 2019. In de film worden beelden van achter de schermen afgewisseld met interviews met de mensen die hem persoonlijk kennen.

‘D. Wade: Life Unexpected’ (2020)

Van zijn kinderjaren tot pensioen zie je het leven van een all-star basketballer Dwyane Wade. Door ups en downs laat het je weten dat het leven meer is dan basketbal en licht.

27 april

‘Sketchbook’ (2022) Première! 

Sketchbook, een documentaireserie, neemt ons mee op de bureaus en in het leven van getalenteerde kunstenaars en animatoren. Elke aflevering concentreert zich op een enkele artiest die ons leert hoe we een enkel iconisch personage uit een Walt Disney Animation Studios-film kunnen tekenen. Terwijl we de stappen leren om deze personages te tekenen, ontdekken we ook dat de artiesten zelf elk een uniek verhaal te vertellen hebben over hoe ze hun weg naar Disney hebben gevonden en hun gekozen personage. Deze exclusieve ervaring, van de makers van Chef’s Table, geeft kijkers van alle leeftijden een nieuw begrip van hoe deze geliefde personages tot leven komen op het scherm, terwijl ze onderweg kennismaken met een nieuwe cast van echte personages.

Attack on Pearl Harbor: Minute by Minute (seizoen 1, 2021)

De Japanse militaire aanval van 1941 op een Hawaiiaanse marinebasis in nooit eerder geziene details, een blik op de voorbereidingen, de aanval zelf en de nasleep.

Apocalypse: Hitler Takes on the East (seizoen 1, 2021)

Gecharmeerd door zijn overwinningen in West-Europa, keert Hitler naar het oosten en organiseert een verrassingsaanval op de USSR.

‘Good Trouble’ (seizoen 3, 2021)

Het verhaal volgt de zusjes Callie en Mariana, terwijl ze beginnen aan de volgende fase van hun jongvolwassen leven in Los Angeles. Mariana begeeft zich in de door
mannen gedomineerde wereld van technologie. Callie wordt geconfronteerd met de harde realiteit van het federale rechtssysteem als ze een baan krijg bij een federale rechter. Nadat ze zijn verhuist naar The Coterie in Los Angeles, beseffen Callie en Mariana dat op zichzelf leven niet meevalt. Geconfronteerd met nieuwe buren, nieuwe uitdagingen en, natuurlijk, nieuwe romances, zijn de zusters van elkaar afhankelijk om door de City of Angels te navigeren.

‘Dictators Rulebook’ (National Geographic, 2018 – 2019)

Experts specificeren de tactieken die dictators door de geschiedenis heen hebben gebruikt om macht te verwerven en te behouden door de levens en carrières van zes tirannen in de 20e eeuw te onderzoeken.

‘Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers’ (seizoen 1, 2020)

In ‘Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers’ komt er in de welbekende bakery een junior bakker op bezoek om de kneepjes te leren van de meester zelf. Samen bakken ze twee heerlijke lekkernijen die je heel makkelijk met kinderen (of natuurlijk zelf) kan maken. Aan de slag!

‘Mayans M.C.’ (seizoen 1-3, 2018 – 2021)

In de nasleep van de gebeurtenissen uit ‘Sons of Anarchy’ volgen we de strubbelingen van Ezekiel “EZ” Reyes, een prospect van de Mayans motorclub aan de grens van Californië/Mexico. EZ is zoon van Latijns-Amerikaanse ouders wiens Amerikaanse droom aan diggelen werd geslagen door een kartel. Vastbesloten om wraak te nemen wordt EZ meegezogen in een wereld die hij niet voor ogen had gezien en vooral, een wereld waaruit hij niet kan ontsnappen.

‘Gamer’s Guide to Pretty Much Everything’ (seizoen 1-2, 2015 – 2017)

Disney Channel-serie.

29 april

‘Le Mans ’66’ / ‘Ford vs Ferrari’ (2019)

Film over het waargebeurde verhaal van auto-ontwerper Carroll Shelby en autocoureur Ken Miles. Samen bouwden zij een raceauto voor Ford Motor Company om de strijd aan te gaan met het dominante raceteam van Enzo Ferrari tijdens de 24-uur van Le Mans in 1966.

‘Waiting for the Barbarians’ (2019)

Al tientallen jaren is een oude, beschaafde magistraat trouwe dienaar van een dorp aan de grens van het Rijk. Al die jaren negeert hij een mogelijk dreigende oorlog met de barbaren, een nomadenvolk in het grensgebied. Wanneer de regering het decreet uitvaardigt dat de barbaren moeten worden vervolgd, raakt de oude man verwikkeld in een persoonlijk conflict.

‘Long Gone Summer’ (ESPN, 2020)

Het onvergetelijke verhaal van de meest legendarische homerun-achtervolging in de honkbalgeschiedenis.

Disney Plus kost 8,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 89,99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Disney-banners.