Dit zijn de nieuwe Disney Plus-titels voor februari 2022 (overzicht)

hello dolly, disney plus, disney+

Gelukkig krijgen wij weer contentlijsten van Disney, dus kunnen we jullie fijn vertellen wat er in februari weer allemaal naar Disney Plus komt. Er staan weer leuke, opvallende en oude klassieke films en series bij. 

Meest opvallende titels: ‘Pam & Tommy’ (2022), ‘Hello, Dolly!’ (1969 met Barbra Streisand), ‘The Sign of Zorro’ (1958), ‘Swiss Family Robinson’ (1940), ‘Snowdrop’ (2021), ‘Torn’ (2022) en ‘The Walking Dead’ seizoen 11 deel 2.

Wil je direct naar het volledige aanbod van Disney Plus? Klik dan hier. De lijst is volledig bijgewerkt.

Disney Plus kost 8,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 89,99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Disney-banners.

In dit artikel:

2 februari 

‘Pam & Tommy’ (2022)

‘Pam en Tommy’ zoemt in op de tumultueuze relatie tussen Baywatch-ster Pamela Anderson (Lily James / ‘Yesterday’) en drummer Tommy Lee (Sebastian Stan / ‘The Falcon and the Winter Soldier’), medeoprichter van de rockband Mötley Crüe. Het stel trouwde 96 uur na elkaar ontmoet te hebben.

‘Mistresses ‘ (seizoen 1 t/m 4 / 2013-2016)

Vier vriendinnen verlenen elkaar steun en advies terwijl ze de turbulente gebeurtenissen in het leven het hoofd bieden en te maken krijgen met beroering, geheimen en verraad, en dat alles binnen de gecompliceerde relaties die ze hebben gecreëerd.

‘The Great North’ (2021)

‘The Great North’ volgt de avonturen van de Tobin-familie in Alaska. De alleenstaande vader, Beef, doet zijn best doet om zijn rare stel kinderen dichtbij te houden – vooral zijn enige dochter, Judy, wiens artistieke dromen haar wegleiden van de familievissersboot naar de glamoureuze wereld van het plaatselijke winkelcentrum. De familie wordt compleet gemaakt door Judy’s oudere broer, Wolf; zijn verloofde, Honeybee; haar middelste broer, Ham; en het tienjarige broertje, Moon.

4 februari

‘Torn’ (National Geographic – 2022) Première!  

Alex Lowe was een wereldberoemde bergbeklimmer. Toen hij op tragische wijze om het leven kwam in een dodelijke lawine, trouwde zijn beste vriend en klimpartner met zijn weduwe en hielp bij de opvoeding van zijn drie zonen. Deze film van oudste zoon Max toont de intense persoonlijke reis van de familie op weg naar begrip als ze hem eindelijk te rusten leggen.

‘High Strung’ (2016)

Ruby Adams is een danseres uit het Middenwesten met een studiebeurs. Ze beleeft haar eerste dag in New York, waar ze is komen wonen. Johnnie Blackwell is een Britse muzikant die voor geld speelt in de metrotunnels. Ruby’s wereld is klassiek en gedisciplineerd; de wereld van Johnnie is er een van improvisatie en de straat. Op een dag brengt een hiphopwedstrijd die uit de hand loopt de twee kunstenaars samen. In eerste instantie botsen ze, maar al snel springen de vonken over. Hun leven zal echter snel verstrikt raken in de valkuilen die opduiken met de concurrentie in New York.

‘Four Days in October’ (ESPN – 2010)

Baseball documentaire dat is geproduceerd door ESPN en MLB Productions. Het doet verslag van de laatste vier wedstrijden van de 2004 American League Championship Series (ALCS) tussen the Boston Red Sox en the New York Yankees.

‘I Hate Christian Laettner’ (ESPN – 2015)

Christian Laettner hielp Duke twee nationale titels te winnen in vier opeenvolgende trips naar de Final Four. Hij zag er goed uit, was slim en was een sterke speler. Waarom werd hij dan toch door zoveel mensen en zo lang niet aardig gevonden?

‘Hello, Dolly’ (1969)

New York, 1890. De vrolijke Dorothy Levi (Barbra Streisand) is een eersteklas koppelaarster. Zelf heeft ze haar zinnen gezet op de rijke maar erg gierige koopman Horace Vandergelder, die in het nabijgelegen Yonkers woont. Vandergelder heeft Levi gevraagd te komen om zijn nichtje Emmengarde voor een misstap te behoeden.

‘Best Friends Whenever’ (Seizoen 1 en 2 / 2015 – 2016)

Een Disney Channel-serie over twee hartsvriendinnen, Shelby en Cyd, die na een mislukt experiment alleen tezamen vooruit en terug in de tijd kunnen reizen en zo allerlei avonturen beleven met hun familie en vrienden.

‘Beecham House’ (seizoen 1 / 2019)

Delhi 1795 – John Beecham, een voormalige soldaat in de Oost-Indische Compagnie, is vastbesloten om het verleden achter zich te laten en een nieuw leven te beginnen als een onafhankelijke handelaar. Hij neemt zijn intrek in een groots herenhuis. Het personeel is geschokt om te ontdekken dat hun geheimzinnige nieuwe meester niet alleen Engels is, maar ook is gearriveerd met zijn zoontje August, een baby van gemengde afkomst.

John ontmoet Margaret, een Engelse gouvernante, met wie hij onmiddellijk een connectie heeft, maar anderen in Delhi zijn achterdochtig. Hij wordt al snel geconfronteerd met de formidabele generaal Castillon, een Franse huursoldaat ten dienste van de keizer die het motief van John in twijfel trekt en vastbesloten is om te voorkomen dat hij een handelsvergunning krijgt. Met het land in rep en roer en politieke spanningen op het scherpst van de snede, falen de keizer te plezieren kan hem fataal worden, en John moet voorzichtig zijn als hij zijn toekomst veilig wil stellen en zijn gezin wil beschermen.

‘Lost Cities With Albert Lin’ (National Geographic / seizoen 1 / 2019)

Lost Cities met Albert Lin combineert hi-tech archeologie, adembenemende beelden en echte verkenning om headliner-ontdekkingen te doen. Lost Cities brengt avontuur, wetenschap en archeologie samen via onze gastheer Albert Lin. Deze serie levert krachtige, emotionele verhalen met hi-tech beelden om de mysteries van het verleden levendig tot leven te brengen.

‘Snowdrop’ (seizoen 1 / 2021)

Nieuwe (nog lopende) Zuid-Koreaanse televisieserie. Op 4 januari 2022 stond ‘Snowdrop’ op de eerste plaats van de best bekeken series op Disney Plus in Singapore, Zuid-Korea, Hong Kong en Taiwan. In Japan was het programma de derde meest bekeken serie op het streamingplatform, na ‘Hawkeye’ en ‘The Book of Boba Fett’.

Verhaal

‘Snowdrop’ speelt zich af in november en december 1987 in Seoul. Lim Soo-ho (Jung Hae-in) speelt een afgestudeerde student die onder het bloed wordt ontdekt door Eun Young-ro (Jisoo), een vrouwelijke universiteitsstudent, Zij besluit hem te helpen onderduiken voor de overheid in haar kamer op de vrouwenuniversiteit. Eun Young-ro komt er achter dat Soo-ho niet is wie hij lijkt te zijn. Tegen de achtergrond van de politieke onrust ontwikkelen de twee een romantische relatie.

‘Jonge Garde’ (seizoen 2 / 2015)

Nederlands Disney Channel-serie, die draait om Sophie, Thomas, Levi, Marie-Elise, Caroline en Aram, zes tieners die een opleiding volgen tot chef-kok.

11 februari 

‘All I See is You’ (2016)

Gina en haar man James wonen wegens het werk van James in Bangkok, Thailand. Daarbij is Gina, bijna haar hele leven blind, afhankelijk van haar man die haar ogen zijn. Wanneer ze een hoornvliestransplantatie ondergaat verandert haar leven echter drastisch, wat haar relatie in een ander daglicht stelt.

‘The Empty Man’ (2020)

Ex-agent James Lasombra onderzoekt de verdwijning van Amanda Quail, de dochter van een kennis. Amanda heeft op haar slaapkamer in een bloed geschreven bericht met daarin een verwijzing naar “The Empty Man” achtergelaten, een bovennatuurlijke entiteit die je zou kunnen oproepen door in het donker op een fles te blazen. Dit zet James aan tot een zoektocht waarin schokkende geheimen naar boven komen.

‘Murder on the Orient Express’ (2017)

Wat begint als een extravagante treinreis door Europa mondt uit in één van de meest stijlvolle, spannende en aangrijpende mysteries ooit verteld. Dit is het verhaal van dertien reizigers op een trein, waar iedereen een verdachte is. In een race tegen de klok moet één man de puzzel zien op te lossen vooraleer de moordenaar opnieuw toeslaat.

‘Shanghai Disney Resort Grand Opening Gala’ (2016)

Een documentaire over de grootse opening van Shanghai Disney Resorts.

16 februari

‘The French Dispatch’ (2021)

Na het grootse succes in de bioscopen, is deze film bij Disney Plus te zien. Een groep journalisten houdt zich op een buitenpost in een Franse stad op in de twintigste eeuw. De reporters zijn er werkzaam voor het Amerikaanse dagblad ‘The French Dispatch’. Wanneer de hoofdredacteur komt te overlijden, besluiten ze hem te gedenken door de publicatie van drie reeds verschenen verhalen. Het eerste betreft een kunstenaar die levenslang krijgt voor het plegen van twee moorden, het tweede verhaalt over studentenrellen en het laatste gaat over een ontvoering die, met behulp van een chef-kok, tot een goed einde is gekomen. Deze reeks verhalen wordt in beeld gebracht.

‘My Wife and Kids’ (seizoen 1 t/m 4 / 2001 – 2005)

Michael Kyle verlangt naar een traditioneel gezinsleven. Zijn vrouw Janet is echter effectenhandelaar, zijn zoon Michael Junior is fan van gangster rap en zijn dochters zijn onhandelbaar. Een traditioneel gezinsleven zit er voor Michael dan ook niet in.

‘The Story of God With Morgan Freeman’ (National Geographic / 2016)

Morgan Freeman is op zoek naar antwoorden op de grote geloofsvragen van mensen uit verschillende culturen en religies, met in het bijzonder de religies met een god. Hiermee komt hij op historische plaatsen in de wereld en laat hij de lokale mensen aan het woord, die vertellen over hun ervaring met het geloof bij de betreffende historische plaatsen. In de serie komt Freeman op locaties waaronder de Olijfberg, Rotskoepel en de Westmuur van de Tempelberg in Jeruzalem, de Bodhiboom in India, Mayastad in Mexico en de Lakewood Church in Houston.

‘Filthy Rich’ (2016)

Drie buitenechtelijke kinderen ontdekken dat ze allemaal aanspraak kunnen maken op een fortuin van een van Nieuw-Zeelands rijkste mannen: John Truebridge. Als hij sterft, staan deze ongewenste, onverwachte erfgenamen klaar om te delen in zijn nalatenschap – maar niet als als het aan zijn legitieme familie ligt. Brady, de ambitieuze, jongere tweede vrouw van John Sr., dacht dat ze alles zou erven, of op zijn minst de buit zou moeten delen met haar stiefzoon, John Jr. Maar er worden geheimen onthuld, allianties gesmeed en opeens zijn er drie andere kapers op de kust zonder de intentie om snel weer weg te gaan.

‘Puppy Dog Pals’ (2017)

Disney Junior animatieserie. De mopshond-puppy’s Bingo en Rolly beleven allerlei avonturen, in hun buurt en over de hele wereld. Of ze nu hun baasje Bob of een vriend in nood helpen: het motto van de mopshondjes is dat het leven spannender is met je beste vriend aan je zijde. Zo laten ze positieve lessen over vriendschap, samenwerken, creativiteit en avontuur zien.

‘The Grid’ (seizoen 1 / 2004)

Londen wordt aangevallen door een groep moslim-terroristen en een speciaal team van Britten en Amerikanen krijgt de opdracht om deze groep op te pakken. Het team bestaat uit de Amerikanen Maren Jackson, Max Canary en Raza Michaels en de Britten Derek Jennings en Emily Tuthill. Centraal staat de emotionele schade van de slachtoffers van terrorisme, maar ook van de bestrijders daarvan.

18 februari

‘The Wonderful Winter of Mickey Mouse’ (2022) Première!  

Mickey zet zijn reis door in The Wonderful Winter of Mickey Mouse met het tweede seizoen na The Wonderful World of Mickey Mouse. Het tweede deel bestaat uit vier specials met voor elk seizoen een thema: winter, lente, zomer en herfst.

‘Phineas and Ferb: Star Wars’ (special / 2014)

Disney XD short.

‘Swiss Family Robinson’ (1940)

De familie Robinson komt aan op een onbewoond eiland na schipbreuk te hebben geleden. Terwijl moeder niet zo blij is met een bestaan als schipbreukeling, zijn vader en zoons blij met de kans een nieuw leven op te bouwen. Binnen de kortste keren hebben zij met hun technieken een huis met alle comforts van het Zwitserse equivalent gefabriceerd. Dan krijgen ze bezoek van de dochter van een kapitein die gevlucht is voor haar ontvoerders; piraten…

‘The Real Black Panther’ (National Geographic / 2020)

Er is een nieuwe uitdager in het Kabini-woud van India, een die anders is dan alle luipaarden die voor hem kwamen. Dit is het verhaal van Saya, de echte zwarte panter, en zijn opkomst aan de macht.

21 februari

‘The Walking Dead’ (seizoen 11 deel 2 – loopt tegelijk op Fox op televisie)

Veel van onze helden vechten tegen het dreigende hellevuur tijdens de Reaper aanval, terwijl anderen de strijd aangaan met Moeder Natuur in Alexandria. Om iedereen heen, stort de wereld letterlijk in. Ondertussen is het leven in the Commonwealth niet zo idyllisch als het lijkt.

Zullen de bewoners van Alexandria in staat zijn om de stukken bij elkaar te rapen en wie is er nog in leven om te helpen? Zullen hun relaties helen of breken? Zal het teken van vrede worden geaccepteerd of afgewezen? Waar sommigen opnieuw hoop vinden, is er voor anderen geen weg meer terug. Eén waarheid staat vast: levens staan op het spel. Elke beslissing verandert hun toekomst, hun overlevingskansen en de toestand van elke gemeenschap drastisch.

23 februari

‘Wicked Tuna’ (seizoen 8 / 2019)

Het is het seizoen voor blauwvintonijn in de Outer Banks bij de kust van North Carolina, en de lokale vloot is helemaal klaar om deze winstgevende reuzen te vangen. Maar als er boten uit het Noorden de zuidelijke wateren invaren om hun deel van de quota op te strijken, zijn de lokale vissers niet blij. Deze oorlog zal absoluut niet vriendschappelijk zijn.

‘Find Me in Paris’ (seizoen 3 / 2020)

Lena, studente aan de Parijse operaballetschool in 1905, wordt per ongeluk een tijdreiziger en belandt in het jaar 2018. Haar vriend Henri blijft achter, maar ze vinden een manier om met elkaar te kunnen communiceren.

‘The King’s Man’ (2022) Première! 

Het lijkt erop dat de meest verschrikkelijke tiranen en criminelen van de geschiedenis een oorlog beramen waar miljoenen slachtoffers zullen vallen. De taak om hen te stoppen is maar aan één man toevertrouwd. In een race tegen de klok probeert hij de wereld te redden. Ontdek de oorsprong van de allereerste onafhankelijke inlichtingendienst in ‘The King’s Man’.

‘The King’s Man’ is de prequel van Matthew Vaughn’s populaire ‘Kingsman’-films: ‘Kingsman: The Secret Service’ en ‘Kingsman: The Golden Circle’. Vaughn nam ook deze versie voor zijn rekening.

‘The King’s Man’ gaat ook in de bioscopen draaien wanneer deze weer open mogen. Vanaf 23 februari dus te zien op Disney Plus.

‘The Proud Family: Louder and prouder’ (seizoen 1 / 2022) Première! 

Volg de avonturen en tegenslagen van Penny, een typisch Afrikaans-Amerikaans meisje dat haar best doet om door de beginjaren van de tiener-dom te navigeren.

 

‘WWII Bomb Hunters’ (National Geographic / 2015)

Een bomslachtoffer, een burgemeester van een kleine stad en een onverschrokken bommenploeg racen tegen de klok om hun stad te bevrijden van meer dan 300 onontplofte bommen uit de Tweede Wereldoorlog voordat ze afgaan.

25 februari

‘Seperate Lies’ (2005)

Anne en James Manning hebben een ogenschijnlijk gelukkig huwelijk. Wanneer Bill in hun leven arriveert en er bovendien een tragisch ongeluk in hun idyllische woonplaatsje voorvalt, dreigt dit de gelukkig getrouwde mensen uit elkaar te drijven.

‘The Sign of Zorro’ (1958)

Na een verblijf van drie jaar in Spanje keert Don Diego de la Vega op verzoek van zijn vader terug naar zijn dorp in Mexicaans Californië en hij moet vaststellen, dat zijn regio bestuurd wordt vanuit Los Angeles door de dictatoriale legerkapitein Monastario.

De corpulente en tactloze sergeant Garcia heeft van Monastario de leiding over Don Diego’s dorp gekregen en hij moet vooral belastinggeld innen. Don Diego besluit een masker te dragen en onder het pseudoniem van ‘Zorro’, en met assistentie van zijn doofstomme bediende Bernardo, zijn regio, dorp en pueblo te bevrijden van de tirannieke invloedssfeer van kapitein Monastario. Om succesvol te zijn en te blijven is het voor Don Diego enorm belangrijk, dat behalve Bernardo en zijn paard Tornado, verder niemand de ware identiteit van Zorro te weten komt.

‘No Exit’ (2022) Première!

De nieuwe 20th Century Studios-film ‘No Exit’ is vanaf 25 februari op Disney Plus te zien in Nederland. De thriller is vanaf dezelfde dag te bekijken op streamingdienst Hulu in de Verenigde Staten.

Verhaal

In ‘No Exit’ volgen we de jonge vrouw Darby Thorne, gespeeld door Havana Rose Liu, die is gestrand door een sneeuwstorm en gedwongen wordt om onderdak te vinden op een parkeerplaats langs de snelweg met een groep vreemden. Wanneer ze een ontvoerd meisje in een busje op de parkeerplaats tegenkomt, beland ze in een angstaanjagende strijd op leven en dood om te ontdekken wie van hen de ontvoerder is.

Van ‘No Exit’ is nog geen trailer verschenen.