Documentaire Disney-legende ‘Howard’ in augustus op Disney Plus

howard, disney plus

Disney heeft vandaag bekendgemaakt dat de documentaire ‘Howard’ vanaf 7 augustus wereldwijd exclusief op Disney Plus in première gaat. De film, die voor het eerst werd getoond op het Tribeca Film Festival in 2018, volgt het boeiende levensverhaal van Disney-legende en de Academy Award winnende tekstschrijver Howard Ashman.

Klik hier om je voor slechts € 6,99 per maand (op ieder moment opzegbaar) of € 69,99 per jaar (2 maanden gratis!) te abonneren op Disney Plus. Je kan hiervoor ook op de onderstaande Disney-banner klikken.

Howard Ashman is als tekstschrijver verantwoordelijk voor Disney-klassiekers als ‘Aladdin’, ‘Belle en het Beest’ en ‘De Kleine Zeemeermin’. Ook is hij de maker van musicals, waaronder ‘Little Shop of Horrors’.

De documentaire geeft een intieme kijk in het leven van de Disney-legende, zijn creatieve drive en de processen achter de muziek. ‘Howard’, die als kind opgroeide in Baltimore, zich vormde in New York en uiteindelijk op 40-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van Aids, laat de reis zien van de man die als tekstschrijver vele harten veroverde en werkte aan de meest bekende, geliefde en klassieke Disney-films van de wereld.

De documentaire, geregisseerd door Don Hahn (Belle en het Beest/1991), bevat nooit eerder vertoonde archiefbeelden, persoonlijke opnames, foto’s en interviews met familie en vrienden van Howard.

Een absolute aanrader voor elke Disney-fan! Vanaf 7 augustus te bekijken op Disney Plus!

Zie hieronder de trailer van ‘Howard’.