Documentaire Hideo Kojima: Connecting Worlds komt in 2024 op Disney Plus

Bron: Tribeca Festival / documentaire Hideo Kojima
Bron: Tribeca Festival

Hideo Kojima: Connecting Worlds, de documentaire van legendarische gamedesigner Hideo Kojima, komt in de lente van 2024 naar Disney Plus. De film was eerder dit jaar te zien in New York tijdens het Tribeca Film Festival.

De documentaire van Glen Milner gaat volgens de website van Kojima Productions over ‘de kracht en het potientieel van videogames als kunstvorm door het werk van een invloedrijk talent.’ Kojima had na zijn ongelukkige vertrek bij Konami in 2015 zijn eigen onafhankelijke studio opgezet.

Bekende namen

Hideo Kojima is gekenmerkt doordat hij met veel mensen samenwerkt. Zo heeft hij een game aankomen genaamd ‘OD’ in samenwerking met Xbox Game Studios en Jordan Peele, de horrorregisseur van o.a. Nope en Get Out. 

In de documentaire komen andere artiesten en acteurs voorbij zoals George Miller, Guillermo Del Toro, Shinji Mikami, Churches, Norman Reedus en meer.

Unieke documentaire

Hideo Kojima: Connecting Worlds is een must-watch voor iedereen die ook maar een beetje thuis is in de gamingwereld, horrorwereld of simpelweg werkzaam is als entrepeneur. De precieze datum volgt nog, maar het wordt sowieso lente 2024.

Ben je geïnteresseerd in Disney+? Bekijk dan ook vooral het volledige aanbod van Disney+.

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.