Educatief bingewatchen op Disney Plus

Bingewatchen

Bingewatchen met benefits! Uren achter elkaar films of series kijken is wellicht niet heel gezond. Toch is het heerlijk om af en toe te doen, en met deze films en series wordt een avondje Disneyplussen nog educatief verantwoord ook!

Great Migration

Deze magistrale zevendelige serie neemt de kijker mee op de gevaarlijke trek van miljoenen dieren. Het doel: het voortbestaan van de eigen soort. Met de nieuwste wetenschappelijke inzichten en spectaculaire beelden vanaf land, vanuit de lucht en onder water vertelt Great Migrations het verhaal van diersoorten en hun overlevingstocht. Reizen die worden ingegeven door het meest basale instinct: overleven!

National Geographic werkte maar liefst drie jaar aan de opnamen en legde meer dan 650.000 kilometer af op alle zeven continenten. Zes uur aan verbluffende opnamen en feiten over het migratiegedrag van grote dieren zoals de zebra’s van Botswana, olifanten in Mali en de mensenhaai in de Grote Oceaan, tot kleinere wezens als rode krabben op Christmas Island, vleerhonden in Australië, monarchvlinders, trekmieren, plankton en heel veel meer!

Apollo: Missions to the Moon

In de late jaren zestig naderde het ruimtevaartprogramma van de Verenigde Staten zijn doel om een man op de maan te laten landen, maar het was een reis die jaren eerder begon. Dit is het verhaal van Project Apollo – 12 jaar, 12 bemande missies, één onmogelijk doel. Met zeldzame archiefbeelden en audio werpt deze documentaire een nieuw licht op een ongelooflijke tijd in de menselijke geschiedenis.

Origins: The Journey Of Humankind

We reizen terug in de tijd, naar het begin der tijden, om onze eigen oorsprong te ontdekken. Naar welk moment in de tijd we ook gaan – 15.000 V. Chr. of 1666, en zelfs vandaag – mensen denken altijd dat ze het toppunt van vooruitgang bereikt hebben. Dat ze de meest vooruitstrevende en geraffineerde wezens op de planeet zijn. En ze hebben gelijk. Maar dan, gebeurt er iets nieuws… en dat zal alles veranderen– voor hen en voor ons. Er is altijd een Steve Jobs geweest die innoveert en creëert. Dit wordt een episch avontuur om die personen te ontdekken, en getuige te zijn van het proces van creatie, dat ons uiteindelijk heeft gebracht waar we nu zijn.

Het volledige aanbod van Disney Plus vindt je op onze volledig aanbod pagina.