Een andere taal of ondertiteling instellen op Disney Plus? Zo doe je dat

Disney Plus aanbiedingen: zo pak je korting op Disney Plus
Image: ⓒ iStock / David Peperkamp

De meeste Disney-films en series op Disney Plus zijn beschikbaar in verschillende talen en verschillende ondertitelingen. Wil jij een andere taal of ondertiteling instellen? Dan vertellen wij je graag hoe je dit voor elkaar krijgt. Lets go! 

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.

  1. Als eerste ga je naar de film of serie die je wilt gaan kijken, dus je logt in op Disney Plus en zoekt je film of serie op. Dan klik je op afspelen.
  2. Vervolgens klik je rechtsboven op het kleine witte rechthoekje, dit zijn de instellingen.
  3.  Hier kan je links de audio (taal) instellen en rechts de ondertiteling naar wens selecteren.

Verschillen per titel en land

De beschikbare taalopties kunnen per land/regio en titel verschillen. Als je de taal van je voorkeur niet kunt vinden door de instellingen voor audio, bijschriften en ondertitels aan te passen, probeer dan de taal van de app te wijzigen om de gewenste versie te krijgen. Dit doe je door op je profielnaam te klikken en vervolgens op ‘profielen bewerken’. Mocht jouw taal er dan nog steeds niet tussen staan, dan is de taal niet beschikbaar. De grote Europese talen zoals Spaans, Frans en Duits zijn uiteraard wel te kiezen.

Opmaak van ondertiteling

Als de ondertiteling niet naar je zin is of niet duidelijk is, kan je deze ook aanpassen. Op dezelfde plek waar je de taal en ondertiteling kan veranderen zie je ook een tandwiel staan. Hiermee kan je de opmaak van je ondertiteling veranderen, zoals de kleur, de grootte, lettertype en achtergrond. Mocht je na wat geprobeerd te hebben niet meer weten wat de standaardinstelling was dan klik je onderin op standaardwaarden herstellen, alles wordt dan weer teruggezet naar de oorspronkelijke instellingen.

Let op! Het veranderen van de opmaak van je ondertiteling is alleen mogelijk op de PC/laptop. Op mobiel is deze functie helaas niet beschikbaar.