Nieuwe Pixar film ‘Elemental’ vanaf 13 september exclusief te zien op Disney Plus

Elemental
Image: ⓒ Disney

Disney heeft net bekend gemaakt dat de nieuwe Pixar film ‘Elemental’ vanaf 13 september te zien zal zijn op Disney Plus.

Profiteer nu met korting op een Disney Plus abonnement

Het verhaal van Elemental

De originele speelfilm speelt zich af in Element City, waar Vuur-, Water-, Aarde- en Luchtbewoners samenleven en introduceert Ember (stem van Leah Lewis), wiens vriendschap met een leuke en vrolijke man genaamd Wade (stem van Mamoudou Athie) die haar laat nadenken over haar plek in de wereld. ‘Elemental’, geregisseerd door Peter Sohn, geproduceerd door Denise Ream, p.g.a., en uitvoerend geproduceerd door Pete Docter, bevat een scenario van John Hoberg & Kat Likkel en Brenda Hsueh met een verhaal van Sohn, Hoberg & Likkel en Hsueh.

Documentaire

Samen met de film komt er ook een documentaire over de film op Disney Plus. Pixar-regisseur Peter Sohn neemt kijkers mee op een humoristische persoonlijke reis door de inspiratie achter Disney en Pixar’s speelfilm ‘Elemental’. “Good Chemistry: The Story of Elemental” volgt de reis van zijn ouders van Korea naar New York, verkent de voormalige kruidenierswinkel van zijn vader in het hart van de Bronx en duikt in zijn keuze voor een carrière in animatie in plaats van in het familiebedrijf. De documentaire is een prachtige kijk op de onverwachte invloeden die hebben geleid tot het maken van het komedie-avontuur ‘Elemental’. “Good Chemistry” wordt geregisseerd door Tony Kaplan en geproduceerd door Sureena Mann.

Carl’s Date

Ook de short die voor ‘Elemental’ speelde zal verschijnen op Disney Plus. In ‘Carl’s Date’, geschreven en geregisseerd door Oscar®-genomineerde en Emmy® Award-winnaar Bob Peterson en geproduceerd door Kim Collins, stemt Carl met tegenzin in met een date met een vriendin, maar hij heeft weliswaar geen idee hoe daten tegenwoordig werkt. Dug, ooit de behulpzame vriend, komt tussenbeide om Carls kriebels van vóór de date te kalmeren en biedt een aantal beproefde tips om vrienden te maken – als je een hond bent. De nieuwe korte film sluit zich aan bij een bestaande collectie korte films, ‘Dug Days’, die de humoristische avonturen van de lieve pup met de hightech halsband volgen.

‘Elemental’ is vanaf 13 september te zien op Disney Plus.

Wil je weten wat er allemaal nog meer te zien is op Disney Plus? Check dan hier het volledige aanbod.

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.