Empire of Light van regisseur Sam Mendes nu te zien op Disney Plus

Empire of Light nu te zien op streamingdienst Disney Plus
Image:ⓒ Disney Plus

Sam Mendes, de regisseur bekend van onder andere James Bonds Skyfall, verrast met dramafilm Empire of Light.

Dramafilm Empire of Light

Empire of Light gaat over Hilary (Olivia Colman), een bioscoopmanager die worstelt met haar geestelijke gezondheid, en Stephen (Micheal Ward), een nieuwe werknemer die verlangt naar een uitweg uit het provinciestadje waar hij dagelijks te maken heeft met racisme. Samen vinden ze een gevoel van verbondenheid en ervaren ze de helende kracht van muziek, cinema en gemeenschap.

Profiteer nu met korting op een Disney Plus abonnement

De film speelt zich af in een Engels kustplaatsje in de vroege jaren 80, een tijd van sociale onrust, economische crisis en culturele veranderingen. De film schetst een levendig beeld van het leven in die periode, met veel aandacht voor de details van de kleding, de muziek, de auto’s en de architectuur. De film heeft ook een prachtige cinematografie van Roger Deakins, die het licht en de kleuren op een betoverende manier vastlegt.

Empire of Light een ontroerend liefdesverhaal

De film is vooral een ontroerend liefdesverhaal tussen twee mensen die elkaar nodig hebben in een harde wereld. Olivia Colman en Micheal Ward hebben een geweldige chemie en spelen hun rollen met veel nuance en emotie. Ze laten zien hoe hun personages groeien en veranderen door hun relatie, maar ook hoe ze worstelen met hun eigen problemen en conflicten. De film is niet bang om de donkere kanten van hun verhaal te tonen, maar biedt ook hoop en humor.

Bekijk hieronder de officiële trailer van Empire of Light.

Empire of Light is een film die me diep heeft geraakt en die ik zeker nog een keer wil zien. Het is een film die gaat over de kracht van menselijke verbinding in turbulente tijden, iets wat we allemaal weleens kunnen gebruiken. Ik raad deze film dan ook van harte aan aan iedereen die houdt van drama, romantiek en cinema.

Als je wilt weten hoe je in 4 simpele stappen gratis naar Disney Plus kijkt lees dan dit artikel.

Disney Plus kost 9,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 99,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.