Europese Disney Originals ook te zien op Disney Plus in Nederland (overzicht)

Star-logo-Disney-Plus-donker-19 feb 2021

Afgelopen week kondigde Disney voor Frankrijk, Italië en Duitsland nieuwe Star en Disney Plus Originals aan. Maar gelukkig zijn deze lokale producties niet exclusief voor deze landen. Disney laat desgevraagd aan Disneyplusser weten dat al deze films en series ook via Star op Disney Plus in Nederland te zien zijn.

We zetten ze hieronder alle 10 even voor je op een rijtje. De releasedatums van deze titels zijn nog niet officieel bekendgemaakt door Disney. Hou er rekening mee dat de releasedatum op Disney Plus in Nederland kan verschillen van die uit het land van herkomst.

Frankrijk

Het gaat in totaal om twee Disney Plus Star Originals en twee Disney Plus Originals voor Frankrijk.

‘Oussekine’

De eerste Star Original is is een vierdelige miniserie genaamd ‘Oussekine’. De serie onderzoekt de dood van de jonge Frans-Algerijnse student Malik Oussekine in 1986. Malik nam deel aan studentenprotesten in Parijs tegen hervormingen op de universiteit. Hij stierf onder verdachte omstandigheden nadat hij door de politie werd gearresteerd. Na zijn dood namen de protesten toe. ‘Oussekine’ is gericht op de strijd van zijn familie voor gerechtigheid en onderzoekt de enorme impact van deze spraakmakende zaak op de Franse samenleving.

‘Soprano: Sing or Die’

De tweede Franse Star Original is ‘Soprano: Sing or Die’, een docureeks over de Franse rapper Soprano. De serie geeft een unieke en exclusieve kijk in de voorbereidingen die de rapper en zijn crew treffen voor zijn nieuwe tour die in de zomer van 2022 van start gaat. Daarnaast brengt de Star Original de opkomst van Soprano en zijn vrienden in kaart. Vanaf hun bescheiden begin in Marseille tot het huidige succes.

Parallels’

De Franse Disney Plus Original is ‘Parallels’, een zesdelige fantasieserie. De serie gaat over vier tieners wiens levens op zijn kop komt te staan omdat zij in parallelle dimensies terechtkomen. Zij doen er alles aan om er achter te komen wat er gebeurd is en om huiswaarts te keren. Het mysterieuze avontuur wordt geproduceerd door Empreinte Digitale (Raphaël Rocher en Eric Laroche) en Daïmôn Films van Quoc Dang Tran, die tevens de Canal+ crimedrama ‘Nox’ maakte.

‘Weekend Family’

‘Weekend Family’ is een achtdelige serie over een nieuw stiefgezin die elk weekend samenkomen. Maar wanneer de vader een relatie krijgt met een nieuwe partner krijgen de weekenden een hele andere wending.

De series zijn gemaakt door Baptiste Filleul (La Foret) en is geschreven door Nour Bensalem, Géraldine de Margerie, Julie-Anna Grignon, Marion Carnel en Paul Madillo.

Italië

Voor Italië staan er drie Disney Plus Star Originals op de agenda.

‘The Good Mothers’

De serie volgt het schokkende en waargebeurde verhaal van drie vrouwen die werden geboren in de meest dodelijke en rijkste Italiaanse maffiaclans en hoe zij samenwerkten met een moedige vrouwelijke officier van justitie om deze ten val te brengen. Ze moeten hun eigen gezin bevechten om te overleven en een nieuwe toekomst voor hun kinderen op te bouwen.

De serie is bijzonder omdat het verhaal volledig wordt verteld vanuit een vrouwenperspectief.

‘The Good Mothers’ is geproduceerd door Juliette Howell en Tessa Ross voor House Productions (Brexit: The Uncivil War) en Mario Gianani en Lorenzo Gangarossa voor Wildside en geschreven door de BAFTA Award-winnende Stephen Butchard (Baghdad Central), en gebaseerd op het boek van de bekroonde journalist Alex Perry van de Foreign Press Association.

‘Boris’

De terugkeer van de populaire comedyserie Boris: een hilarisch show-in-een-show-format dat drie eerdere seizoenen en een film kent. De serie brengt de originele crew weer samen. Ze ontdekken al snel dat de televisiewereld is veranderd: sociale media, influencers en verschillende streamingplatforms dicteren de wet. Hoe zullen zij omgaan met deze nieuwe situatie?

‘Boris’ wordt geproduceerd door The Apartment, een onderdeel van Fremantle Company.

‘The Ignorant Angels’

Een romantisch drama, geïnspireerd op de Italiaanse box-office hit en culturele sensatie ‘Le Fate Ignoranti’. Deze Disney Plus Star Original komt van de hand van de Turks-Italiaanse regisseur Ferzan Ozpetek.

Wanneer Antonia’s echtgenoot Massimo omkomt bij een auto-ongeluk, ontdekt ze dat hij een homo-affaire heeft gehad met een man genaamd Michele. Ze is kapot van het nieuws, maar de rechtlijnige Antonia merkt dat ze een onverwachte en ontroerende vriendschap opbouwt met Michele en zijn cirkel van excentriekelingen.

‘The Ignorant Angels’ is geproduceerd door R&C Productions.

Duitsland

Duitsland kent twee Disney Plus Star Originals.

‘Sam – A Saxon’

‘Sam – A Saxon’ vertelt het waargebeurde verhaal over Samuel Meffire, de eerste zwarte politeagent in Oost-Duitsland. De serie laat zien hoe Meffire een mediasensatie werd en een symbool van de moderne samenleving in de jaren negentig na de Duitse hereniging. Maar slechts een paar jaar later belandde hij zelf achter de tralies, als staatsvijand.

‘Sam – A Saxon’ wordt geproduceerd door Emmy Award-winnaar Jörg Winger (Deutschland 83) en Tyron Ricketts.

‘Sultan City’

‘Sultan City’ is een komedie/thriller van opkomende producers Ayla Gottschlich en Aysel Yilmaz en geschreven door Ipek Zübert. Het verhaal richt zicht tot de respectabele matriarch van een Duits-Turkse familie die per ongeluk het hoofd wordt van een criminele onderwereld, en ontdekt dat zij en haar dochters talent hebben voor het bedrijf.

‘Sultan City’ wordt geproduceerd door Two Moons Pictures.

Nederland

Voor Nederland staat er ook een interessant serie op de agenda.

‘Feyenoord Rotterdam’

Feyenoord en Disney zijn een samenwerking aangegaan voor een inside-documentaire, genaamd ‘Feyenoord Rotterdam’. Disney heeft volledige toegang tot alle ruimtes in en om De Kuip gekregen. Het is de bedoeling dat de club supporters op deze manier een inkijkje geeft in de dagelijkse beslommeringen bij de stadionclub.

De serie telt 8 afleveringen van 50 minuten en is vanaf medio mei te zien via Star op Disney Plus.

Disney laat weten dat het in 2024 50 Europese producties via Star op Disney Plus wil hebben. Dus er komt nog veel meer aan. We keep you posted!