Everton vs Manchester United livestream: zo bekijk je de Premier League wedstrijd online in Nederland

Everton vs Manchester United livestream
Image: Ⓒ iStock. Het stadion van Everton

Zo kijk je Everton vs Manchester United live in Nederland.  Op zondag 9 oktober 2022 om 20:00 uur trappen de twee clubs af in de Premier League. Wie pakt de drie punten?

Everton vs Manchester United livestream

Na de blamage in de Manchester Derby van vorige week (6-3 verloren van City), is Manchester United er dit weekend op gebrand te winnen van Everton. Door het verlies is United verder afgezakt in de Premier League en is zelfs Europees voetbal buiten bereik geraakt. Tegen Everton hoopt Manchester United zich dan ook weer te herpakken en de drie punten mee naar Manchester te nemen.

Waar Everton vorig seizoen in de Premiere league nog met 1-0 won van United, kan de ploeg van Frank Lampard niet teren op geweldige statistieken tegen Manchester United. Van de laatste 28 ontmoetingen won Everton en slechts 6, verloor het 13 keer en speelden de twee ploegen maar liefst 9 keer gelijk.

Ook dit seizoen is Everton nog niet sterk gestart. Met 10 punten staat de club uit Liverpool weliswaar op de elfde plaats, maar het swingt nog niet. Dit blijkt ook uit het doelsaldo van 0 (7 voor, 7 tegen). De man in vorm bij Everton is zonder twijfel de Nigeriaan Alex Iwobi. Hij heeft 3 van de 7 goals gescoord en is daarmee enorm belangrijk geweest voor zijn team.

Voor beide ploegen is de wedstrijd van zondag belangrijk om te winnen. Als Everton kan winnen heeft het een goede kans om in het linkerrijtje terecht te komen. Afhankelijk van wat Brentford, Liverpool, Fullham en Newcastle doen kan het zelfs tot positie 6 stijgen.

Bij Manchester United is de druk na afgelopen weekend enorm gestegen. Zowel de ploeg, als Ten Hag als persoon, heeft nog niet laten zien dat ze serieus mee doen om het kampioenschap. Bij verlies zal de druk ongetwijfeld nóg hoger opbouwen. Met zoveel op het spel zal de wedstrijd ongetwijfeld een spektakelstuk worden.

Hoe kijk ik Everton vs Manchester United live in Nederland?

In Nederland heeft Viaplay sinds seizoen 2022/2023 de rechten op alle Premier League wedstrijden. De wedstrijden zijn live te bekijken via bijvoorbeeld de app, browser en het Viaplay tv-kanaal. Everton vs Manchester United is in Nederland live te streamen via Viaplay. Je kan hier een abonnement op Viaplay afsluiten.

Viaplay kost 13,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 10,49 euro per maand (25% korting bij een jaarabonnement). Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Viaplay banners.

Wanneer speelt Everton vs Manchester United?

De wedstrijd tussen Everton en Manchester United trapt in Goodison Park af om 20:00 uur op zondag 9 oktober 2022. Je kan de wedstrijd live kijken via Viaplay. Je hebt daarvoor een abonnement nodig, klik hier om een abonnement op Viaplay af te sluiten.

Everton vs Manchester United: wat zijn de standen in de Premier League?

Everton staat momenteel elfde in de Premier League. De gaten zijn klein, want tussen de nummer 13 (Bournemouth) en 6 (Manchester United) zit maar 3 punten verschil. Één wedstrijd verliezen kan voor Everton dus grote gevolgen hebben op de ranglijst.

Hetzelfde geldt dan ook voor Manchester United, dat dus zesde staat. Bij verlies zondag kunnen ze zomaar nóg verder afzakken waar zelfs Europees voetbal voorlopig niet meer in zicht is. Voor een club zo groot als Manchester United is dat natuurlijk ondenkbaar, en het zal ongetwijfeld de druk op Nederland Erik ten Hag verhogen. Hoe dan ook: het zal een spannende wedstrijd worden!