Formule 1 livestream 2022: bekijk hier live de F1 GP van de Verenigde Staten

Formule 1 livestream 2023: bekijk hier live de F1 GP van Italie
Image: ⓒ Unsplash, Glen Wheeler

Formule 1 livestream 2022: Bekijk hier live de Formule 1 race op tv en online. Op zondag 23 oktober om 21.00 uur gaat de Formule 1 Grand Prix van de Verenigde Staten van start. Gaat tweevoudig F1 wereldkampioen Max Verstappen dit weekend wederom records breken?

Hoe kijk ik op tv en online de Formule 1 livestream 2022: F1 GP van de Verenigde Staten?

Na de spectaculaire en chaotische regenrace in Japan, waar Max Verstappen er met overmacht met de winst vandoor ging en zich voor de tweede keer op rij tot wereldkampioen mocht kronen, zijn de teams zich momenteel aan het voorbereiden op de Formule 1 Grand Prix van de Verenigde Staten (United States Grand Prix). De race gaat verreden worden op het Circuit of the Americas in Austin (Texas) waar het bloedje heet kan worden. Met de Formule 1 livestream 2022 van Viaplay kun je alle vrije trainingen, kwalificatiesessies en de race live kijken op tv en online.

Klik hier om de F1 livestream 2022 te bekijken via Viaplay

Formule 1 livestream 2022: wanneer begint de vrije training, kwalificatie en race van de F1 GP van de Verenigde Staten?

De eerste vrije training op het Circuit of the Americas in Austin (Texas) start vandaag om 21.00 uur gevolgd door de tweede vrije training op zaterdag 22 oktober om 00.00 uur. De derde vrije training staat op zaterdagavond om 21.00 uur gepland. De eerste kwalificatiesessie start in de nacht van zaterdag op zondag om 00.00 uur, gevolgd door de tweede kwalificatiesessie om 00.21 uur. In de derde kwalificatiesessie, die begint om 00.42 uur, wordt er gestreden om pole position. De start van de GP is zondag 23 oktober 2022 om 21.00 uur.

Je kan de race live kijken via de Formule 1 livestream 2022 van Viaplay. Je hebt daarvoor een abonnement nodig, klik hier om een abonnement op Viaplay af te sluiten.

Lees hier hoe je alle Formule 1 races in Nederland bekijkt.

Welke records kan Max Verstappen nog verbreken?

Nu Max Verstappen na achttien GP’s zijn tweede wereldtitel al binnen heeft kan hij zich op nog meer prijzen en records gaan focussen. Met nog vier races te gaan kan Verstappen het record van de meeste grand prix-zeges in één seizoen (dertien) van Michael Schumacher en Sebastian Vettel evenaren of zelfs verbeteren. Verstappen staat nu op twaalf gewonnen races dus dit record ligt binnen handbereik en gezien de dominantie van Verstappen en Red Bull dit seizoen zou dit geen probleem moeten zijn. Daarnaast kan Red Bull in Austin ook de constructeurstitel pakken wat ook niet onbelangrijk is. Vorig jaar wist Mercedes de constructeurstitel nog te pakken.

Dit ging allemaal vooraf aan de Formule 1 Grand Prix van de Verenigde Staten

Max Verstappen voor de tweede keer op rij wereldkampioen Formule 1

Voor de mensen die het gemist hebben: Max Verstappen is in Japan voor de tweede keer wereldkampioen F1 geworden na de zeer chaotische Grand Prix op het circuit van Suzuka. De Nederlander heeft met nog vier races te gaan al een onoverbrugbare voorsprong op nummer twee en teamgenoot Sergio Pérez. Na twee uitvalbeurten in de eerste drie races van het seizoen hebben Verstappen en Red Bull zich goed hersteld en heeft Verstappen al twaalf van de achttien Grands Prix op zijn naam weten te schrijven.

Red Bull volgens FIA definitief door budgetplafond gegaan

Inmiddels is bekend geworden dat Red Bull de budgetlimiet van 145 miljoen dollar heeft overschreden en dat de FIA een schikkingsvoorstel heeft gedaan omdat er sprake zou zijn van een minor spending breach. Dat wil zeggen dat er door Red Bull niet meer dan vijf procent boven het toegestane budgetplafond is gespendeerd. Red Bull claimt zich echter aan de regels te hebben gehouden en dat er een verschil van inzicht is. Dit weekend zal er vast en zeker meer nieuws naar buiten komen over deze soap.

MoneyGram is vanaf 2023 nieuwe sponsor van Haas F1

Renstal Haas heeft met MoneyGram eindelijk een nieuwe sponsor weten te strikken. Vanaf 2023 gaat het Amerikaanse team door het leven als MoneyGram Haas F1. Vanaf 2022 had Haas F1 geen sponsor meer omdat de samenwerking met de toenmalige sponsor Uralkali is beëindigd vanwege de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Haas F1 en MoneyGram (Geldtransferservice) hebben een meerjarige deal getekend.

De strijd om plek twee tussen Charles Leclerc en Sergio Pérez

Charles Leclerc zal dit weekend nog de nodige moeite gaan hebben om Sergio Pérez van de tweede plek in het kampioenschap te stoten. De Mexicaan heeft een voorsprong van 11 punten en Leclerc krijgt ook nog eens een gridstraf omdat hij dit jaar alweer zijn zesde nieuwe krachtbron krijgt. Hij zal een hiervoor een gridstraf krijgen van vijf plaatsen.

Lando Norris en Red Bull

Lando Norris van McLaren heeft toegegeven dat hij dit jaar met Red Bull heeft gesproken. De jonge Brit is hier open over en zegt dat hij met meerdere teams heeft gesproken. Hij heeft echter zoveel vertrouwen in de toekomst bij Mclaren dat hij zelfs op een eventueel aanbod van Red Bull niet in zijn zou gegaan. Norris heeft tot en met 2025 een contract met McLaren, dus wie weet zien we hem dan naast Verstappen. Maar dat zou ook zomaar Nyck de Vries kunnen zijn als die op een constant niveau kan presteren.

Formule 1 livestream 2022: Grand Prix van de Verenigde Staten in Nederland kijken

Sinds dat Max Verstappen zijn entree in de Formule 1 heeft gemaakt is de autosport weer immens populair in Nederland. Ook met de Grand Prix in Zandvoort leeft Formule 1 als meer dan ooit tevoren. De Formule 1 uitzendrechten zijn sinds dit seizoen in handen van Viaplay, een video-on-demand dienst van het Scandinavische Nordic Entertainment Group. Naast de F1-uitzendrechten kijk je hier ook Formule 2, Formule 3, de Premier League voetbal, de Bundesliga en de PDC (darts).

Viaplay kost 13,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 10,49 euro per maand (25% korting bij een jaarabonnement). Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Viaplay banners.