Formule 1 livestream 2022: bekijk hier live de F1 Grand Prix van Mexico

Formule 1 Livestream 2022 Grand Prix van Mexico
Image: ⓒ Unsplash, José Pablo Domínguez

Formule 1 livestream 2022 Grand Prix van Mexico: Bekijk hier live de Formule 1 Grand Prix op tv en online. Op zondag 30 oktober om 21.00 uur gaat de Formule 1 Grand Prix van Mexico van start. Pakt Max verstappen net zoals in 2021 de overwinning in Mexico en verbreekt hij het record van de meeste overwinningen in één jaar?

Hoe kijk ik op tv en online de Formule 1 livestream 2022: F1 Grand Prix van Mexico?

Na de spectaculaire en chaotische regenrace in Japan, waar Max Verstappen er met overmacht met de winst vandoor ging en zich voor de tweede keer op rij tot wereldkampioen mocht kronen, zijn de teams zich momenteel aan het voorbereiden op de Formule 1 Grand Prix van Mexico (Mexico Grand Prix). De race gaat verreden worden op het circuit Autódromo Hermanos Rodríguez (Mexico City) waar het bloedje heet kan worden. Met de Formule 1 livestream 2022 van Viaplay kun je alle vrije trainingen, kwalificatiesessies en de race live kijken op tv en online.

Klik hier om de F1 livestream 2022 te bekijken via Viaplay

Formule 1 livestream 2022: wanneer begint de vrije training, kwalificatie en race van de GP van Mexico?

De eerste vrije training op het circuit Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico City (Mexico) start vrijdagavond om 20.00 uur, gevolgd door de tweede vrije training om 23.00 uur. De derde vrije training staat zaterdagavond om 19.00 uur gepland. De eerste kwalificatiesessie start zaterdagavond om 22.00 uur, de tweede sessie om 22.21 uur en de derde sessie om 22.42 uur. Gaat Carlos Sainz net zoals vorige week pole position pakken, is het zijn teamgenoot Charles Leclerc of gaat Max Verstappen zondag van pole van start? Vorig jaar was het nog Valteri Bottas in zijn Mercedes die vanaf de eerste plek mocht starten. De start van de Grand Prix van Mexico is zondag 30 oktober 2022 om 21.00 uur.

Je kan de race live kijken via de Formule 1 livestream 2022 van Viaplay. Je hebt daarvoor een abonnement nodig, klik hier om een abonnement op Viaplay af te sluiten.

Lees hier hoe je alle Formule 1 races in Nederland bekijkt.

Pakt Max Verstappen de meeste overwinningen ooit in één seizoen?

Max Verstappen is na zijn winst vorige week in de Verenigde Staten op gelijke hoogte gekomen met Michael Schumacher en Sebastian Vettel wat betreft de meeste overwinningen in één raceseizoen. Alledrie de coureurs hebben nu dertien grand prix-zeges in één seizoen op hun naam staan. Verstappen kan aankomend weekend alleenrecordhouder worden als hij de Grand Prix van Mexico op zijn naam schrijft.

Dit ging allemaal vooraf aan de Formule 1 Grand Prix van Mexico

Red Bull Racing pakt in de VS eerste constructeurstitel sinds 2013

Door de overwinning van Max Verstappen en de vierde plek van Sérgio Perez vorig week in de Verenigde Staten heeft Red Bull Racing sinds 2013 weer de constructeurstitel te pakken. Met 656 punten is Red Bull niet meer te achterhalen door Ferrari die met 469 punten op de tweede plek staan.

Red Bull en FIA eens over straf overschrijden budgetplafond

Inmiddels is bekend geworden dat Red Bull en de FIA overeenstemming hebben bereikt over de straf die voortvloeit uit het overschrijden van het budgetplafond van 145 miljoen dollar door Red Bull Racing. Welke straf uiteindelijk is overeengekomen is nog niet naar buiten gebracht in verband met het overlijden van Dietrich Mateschitz, medeoprichter en mede-eigenaar van Red Bull.

Nyck de Vries in Mercedes voor eerste vrije training

Nyck de Vries mag dit weekend plaatsnemen in de Mercedes bolide van George Russell. De Vries zal de eerste vrije training voor zijn rekening nemen. Hij mag dus weer wat kilometers maken in een Formule 1 auto en deze ervaring kan hij meenemen naar volgend jaar als hij plaatsneemt in het stoeltje bij AlphaTauri.

Strijd om plek twee tussen Charles Leclerc en Sergio Pérez duurt voort

De strijd om de tweede plek in het kampioenschap gaat door. Charles Leclerc staat op 267 punten, gevolgd door Sergio Pérez met 265 punten. Pérez zal op zijn thuiscircuit gebrand zijn op een goed resultaat en zal voor de winst willen gaan. Hij zal dan Max Verstappen moeten verslaan en dat zal niet makkelijk zijn. Het primaire doel zal zijn om in ieder geval voor Charles Leclerc te eindigen. Vorig jaar wist Pérez met zijn derde plek historie te schrijven, want hij is de eerste Mexicaanse coureur ooit die een podiumplek in Mexico wist te bemachtigen.

Grand Prix van Mexico langer op F1-kalender

Inmiddels is bekend geworden dat de komende drie jaren, dus tot en met 2025, de Grand Prix van Mexico op het circuit Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico City (Mexico) verreden zal worden. Het circuit, vernoemd naar de Mexicaanse broers Pedro en Ricardo Rodriguez, stond in 1962 voor het eerst op de Formule 1-kalender.

Formule 1 livestream 2022: Grand Prix van Mexico in Nederland kijken

Sinds dat Max Verstappen zijn entree in de Formule 1 heeft gemaakt is de autosport weer immens populair in Nederland. Ook met de Grand Prix in Zandvoort en de twee gewonnen wereldkampioenschappen van Max Verstappen leeft Formule 1 als meer dan ooit tevoren. De Formule 1 uitzendrechten zijn sinds dit seizoen in handen van Viaplay, een video-on-demand dienst van het Scandinavische Nordic Entertainment Group. Naast de F1-uitzendrechten kijk je hier ook Formule 2, Formule 3, de Premier League voetbal, de Bundesliga en de PDC (darts).

Viaplay kost 13,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 10,49 euro per maand (25% korting bij een jaarabonnement). Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Viaplay banners.