Functie ‘verder kijken’ tijdelijk uitgeschakeld in Disney Plus app

disney plus, app, telefoon

Verschillende functies in de Disney Plus app zijn kort na de release van de streamingsdienst uitgeschakeld. Dit laat de klantenservice van Disney Plus aan verschillende gebruikers weten.

Veel Disneyplussers maakte op social media en bij de Disney Plus support melding van het missen van de ‘verder kijken’ functie, die in de testperiode nog aanwezig was en zonder problemen werkte.

Disney laat weten dat er verschillende functies op verschillende apparaten uitgeschakeld zijn om ‘de app stabieler te maken’. Welke functies dat zijn kan het mediabedrijf niet zeggen. De optie ‘verder kijken’ hoort daar in ieder geval wel bij. Deze wordt verbeterd.

Veel gebruikers lopen daarnaast nog steeds tegen problemen aan met het casten van de dienst. Ook de casting-functie wordt daardoor opnieuw onder de loep genomen. Daarnaast zullen er ook nieuwe functies aan de app worden toegevoegd. Welke dat zijn en wanneer dit gedaan wordt is onduidelijk.

Disney hoopt zo snel mogelijk met een update van de app te komen.

Technische problemen

Afgelopen dinsdag werd Disney Plus officieel gelanceerd in Nederland, Amerika en Canada. Gebruikers liepen in de middag, toen ook de Amerikanen en Canadezen gingen inloggen, tegen verschillende technische problemen op. In de piek werden volgens Downdetector meer dan 8000 meldingen gemaakt.