Geld besparen: Zo zeg je een streamingdienst gemakkelijk op

streaming, nederland

Tijdens deze druilerige, winterse dagen is het best eens lekker om een avondje knus op de bank te vertoeven. Daarbij moeten we onszelf een beetje proberen te blijven vermaken tijdens de lockdown. Tijdens deze gekke periode is het niet verkeerd om jezelf af en toe te verwennen. Heerlijk om warm onder een dekentje te kruipen, het liefst nog met een knisperend haardvuur en een warme thee in je handen. Om het dan nog helemaal compleet te maken, is het ultiem relaxed om in zo’n setting een goede film of serie op te zetten, zodat je niet meer van die bank bent af te slaan 😉

Welke streaming diensten zijn er?

De streamingdiensten schieten de afgelopen jaren als paddestoelen uit de grond. Voor ieder wat wils. Naast de bekende streamingdiensten zoals bijvoorbeeld Netflix en Disney Plus, zijn er ook streamingdiensten die een stuk meer specifiek inspelen op hun doelgroep. Zo heb je bijvoorbeeld NLZiet, waarop je alle programma’s van de Nederlandse bodem terug kunt zien en vooruit kunt kijken. Een ideaal platform dus voor iedereen die dol is op de Nederlandse tv. Voor de echte romantiek liefhebber is er de streamingdienst Withlove. Hier zijn veel romantische films en series op te zien. Of toch liever reality? Hayu is er voor iedere reality fan. Van Keeping Up With The Kardashians tot The Real Housewives. Je ziet het wel, de keuze is reuze!

Streamingdiensten vergelijken

Er is een groot aanbod qua streamingdiensten. Het is daarom slim om streamingdiensten te vergelijken zodat je voor jezelf de beste en leukste keuze kunt maken om te kijken. Daarbij is het ook zonde om abonnementen bij verschillende aanbieders te hebben, terwijl je van sommige misschien nauwelijks gebruik maakt. Super gaaf natuurlijk al dat aanbod, maar soms kun je door de bomen het bos niet meer zien, omdat er simpelweg te veel is. Ga daarom goed na bij jezelf waar je precies naar op zoek bent. Wat voor genre films of series spreekt jou aan? Ben je meer van documentaires of word je juist blij van blockbusters? Vind je het prettig om Nederlandse ondertiteling te hebben? Wil je ook offline kunnen kijken? Allemaal vragen die je mee kunt nemen, om te bepalen welk streaming platform het beste bij jou past.

Prijzen streamingdiensten

Het is ook niet onbelangrijk om een beeld te hebben van de verschillende prijzen die worden gehanteerd. Hieronder volgen de kosten van een aantal populaire streamingdiensten. We hebben dit voor je op een rijtje gezet.

Disney Plus

€8,99 per maand/ €89,90 per jaar

Viaplay (beschikbaar vanaf 1 maart)

€13,99 per maand

Discovery+

€3,99 per maand/ €39,99 per jaar

NLZiet

€7,95 per maand

Videoland

€7,99 per maand gemiddeld (afhankelijk van abonnementstype)

Netflix

€10,99 per maand

Amazon Prime Video

€2,99 per maand

NPO Plus

€2,95 per maand

Hayu

€5,99 per maand

WithLove

€6,95 per maand/ €69,95 per jaar

Hoeveel abonnementen heb jij lopen?

Wist je dat 91 procent van de mensen in Nederland, het aantal abonnementen dat ze hebben afgesloten, onderschatten? Het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting heeft dit onderzocht. De meeste huishoudens denken dat ze een paar abonnementen hebben lopen, terwijl het grootste gedeelte (67 procent) wel vijf tot vijftien abonnementen heeft (Nibud, 2019). jongeren tot 25 jaar zijn de groep met de meeste abonnementen. Zij hebben gemiddeld zestien abonnementen. Bij deze groep zijn Netflix, Videoland en Spotify de populairste streamingdiensten. Al met al is de kans dus aannemelijk dat jij het ook niet precies weet.

Abonnement op streamingdienst opzeggen

Om dan toch een beetje rekening te houden met je portemonnee, is het geen slecht idee om eens kritisch te kijken naar alle streamingdiensten waar je een abonnement bij hebt afgesloten. Van welke diensten maak je nog gebruik en van welke niet? Wanneer je er voor jezelf over uit bent, bij welke diensten je je wilt afmelden, dan kan de opzegservice van Xpendy je hier gemakkelijk bij helpen. Xpendy helpt je met het opzeggen van abonnementen.

Opzeggen via Xpendy

Heb je geen zin in het gedoe wat erbij komt kijken, wanneer je je wilt afmelden voor een abonnement? Dan helpt Xpendy je hier graag mee. Wil je bijvoorbeeld je abonnement bij Disney Plus opzeggen? Met Xpendy is dit met 2 minuutjes geregeld. Zo heb jij er geen omkijken meer naar.