Hoe laat start het live concert van Elton John op Disney Plus?

Elton-John-Dodger-Stadium-Disney-Plus
Image: ⓒ Disney

Het afscheidsconcert van Elton John zal op zondag 20 november wereldwijd live vanuit het Dodger Stadium in Los Angeles uitgezonden gaan worden op Disney Plus. Maar we hebben natuurlijk te maken met een behoorlijk tijdsverschil. Hoe laat moet je in Nederland inschakelen als je live wilt kijken? 

Disney Plus kost 8,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 89,99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Disney-banners.

1975

Elton John zal op 17, 19 en 20 november 2022 zijn laatste Noord-Amerikaanse concerten geven van zijn ‘Goodbye Yellow Brick Road’ tour in het Dodger Stadium in Los Angeles. Het evenement zal de cirkel rond maken, want het is dan exact 47 jaar geleden (1975) dat Sir Elton in datzelfde stadion een legendarische show gaf. Het zou de start worden van een hele grote en glansrijke carrière.

Livestream concert

Het laatste concert van Elton John op zondag 20 november zal live te zien zijn op Disney Plus. Als jij die echte Sir Elton-fan bent die dit live wilt zien moet je wel heel vroeg opstaan, want de show begint namelijk om 05:00 uur Nederlandse tijd (maandag 21 november).

Een half uur eerder, om 04.30 uur, kan je overigens al inschakelen want dan zal er afgeteld worden met de ‘Countdown to Elton Live’ met een aantal speciale gasten.

“Om de energie van de beste fans te voelen, niet alleen weer in het Dodger Stadium maar deze keer over de hele wereld van degenen die thuis live kijken, zal extra speciaal voor mij zijn”, zei Elton John. “Ik ben verheugd om het wereldwijd te vieren op deze gedenkwaardige avond. Ik hoop dat iedereen de kracht en vreugde voelt van het optreden op een zo iconisch podium als dat van Dodger, net zoals ik bijna 50 jaar geleden deed.”

Productie

Het ‘Goodbye Yellow Brick Road’ concert wordt geproduceerd door Disney Branded Television, Rocket Entertainment en Fulwell 73 Productions. Fulwell 73 produceerde eerder ook al ‘Adele: One Night Only’ en ‘Bruno Mars: 24K Magic Live’. Iedereen die deze prachtige shows gezien heeft weet dat dat dus wel goed zit.

Documentaire

In mei van dit jaar werd bekend dat Disney eveneens de rechten had gekocht van de documentaire ‘Goodbye Yellow Brick Road: The Final Elton John Performances And the Years That Made His Legend’. De House of Mouse zou naar verluidt zo’n 30 miljoen dollar (ruim 28 miljoen euro) hebben betaald voor de film.

De documentaire bevat beelden van Elton John’s ‘Farewell Yellow Brick Road’ tour, maar ook nooit eerder vertoond materiaal van de afgelopen 50 jaar, met handgeschreven dagboeken en privébeelden van Sir Elton en zijn familie.

‘Goodbye Yellow Brick Road: The Final Elton John Performances And the Years That Made His Legend’ is gemaakt door de Academy Award-genomineerde R.J. Cutler (‘Billie Eilish: The World’s a Little Blurry’) en David Furnish, filmmaker en tevens de partner van Elton John.

De documentaire zal in 2023 exclusief in première gaan op Disney Plus. Een releasedatum is nog niet bekendgemaakt.