Hoe laat wordt Star actief op Disney Plus in Nederland?

disney plus star-1

Het aftellen is nu echt begonnen. Star is onderweg naar Disney Plus en zal op 23 februari in Nederland uitgerold worden. Maar vanaf hoe laat kunnen we alle nieuwe films en series via Star streamen?

UPDATE 22-02-2021, 22:45 uur.

Star is gedeeltelijk LIVE op Disney Plus in Nederland. Klik hier voor de eerste toegevoegde titels.

UPDATE 23-02-2021, 07:15 uur.

Star is nu volledig live op Disney Plus en alle titels zijn beschikbaar om te streamen.

Heel veel plezier met Star!

De uitrol van Star op Disney Plus wordt in de nacht van 22 op 23 februari uitgevoerd. Star zal daarom niet direct vannacht om 00:00 uur actief zijn. Een vast tijdstip is dan ook niet te zeggen. De verwachting is wel dat de eerste abonnees rond 02:00 uur gebruik kunnen maken van de nieuwe toevoeging. Dit geldt overigens ook voor België. Maar dit kan dus per account verschillen, dus schiet niet gelijk in de stress. Morgenochtend (23 februari) om 09:00 uur moet iedereen Star hebben op Disney Plus.

Zorg er voor dat je de laatste update van de app (1.13.0) op je telefoon hebt staan. Mocht je morgenochtend geen Star toevoeging zien op je mobiel, kijk dan of er een update voor de Disney Plus app is in je favoriete app-winkel en installeer die.

Als je geen zin hebt om te wachten of om je nachtrust hiervoor te laten verstoren, dan ga je lekker slapen. Als je morgenochtend wakker wordt en je inlogt zal je zien dat de update voltooid is en dat je kan gaan genieten van de 314 nieuwe films en series via Star op Disney Plus. Als je wil weten welke dit allemaal zijn dan kan je hier klikken.

Ben je benieuwd hoe Star er op je mobiel uit gaat zien in de Disney Plus app? Dan kan je hier klikken. De App Store heeft namelijk de screenshots van de Disney Plus app geupdate en dus kan je alvast een eerste blik werpen.

Nieuwe titels

Disney zal maandelijks, net als aan de reguliere bibliotheek, nieuwe films en series van verschillende Disney-studio’s aan Star gaan toevoegen. Denk aan: Disney Television Studios, 20th Television, ABC Signature, FX Productions, Freeform, Searchlight, Touchstone en 20th Century Studios.

Daarnaast kunnen we ook Hulu Originals verwachten op de service (meer daarover hier onder). Star is eigenlijk de versie van Hulu voor niet-Amerikanen. Hou er wel rekening mee dat niet alle Hulu Originals naar Star op Disney Plus komen. Dit heeft er alles mee te maken dat niet alle films en series op Hulu van Disney zelf zijn. Sommige zijn geproduceerd door derde partijen, zoals ‘The Handmaid’s Tale’ (MGM Television). Toevoegingen zullen dus van geval tot geval bekeken dienen te worden.

Star Originals

Van de eerder aangekondigde Star Originals op Disney Plus zullen bij de lanceerdatum op 23 februari alleen de eerste 2 afleveringen te zien zijn. Het gaat dan specifiek om 4 series: ‘The Big Sky’, ‘Love, Victor’, ‘Solar Opposites’ en ‘Helstrom’. Vervolgens zal er wekelijks op de vrijdagen, zoals je gewend bent, een nieuwe episode verschijnen. Hier vind je meer informatie en trailers van de 4 zojuist genoemde Star Originals.

Europese Originals

Vorige week kondigde Disney voor Frankrijk, Italië en Duitsland nieuwe Star Originals en Disney Plus Originals aan. Maar gelukkig zijn deze lokale producties niet exclusief voor deze landen. Al deze films en series zullen ook via Star op Disney Plus in Nederland te zien zijn. Het gaat in totaal om 10 titels, te weten: ‘Oussekine’, ‘Soprano: Sing or Die’, ‘Parallels’, ‘Weekend Family’, ‘The Good Mothers’, ‘Boris’, ‘The Ignorant Angels’, ‘Sam – A Saxon’, ‘Sultan City’ en ‘Feyenoord Rotterdam’. Klik hier voor voor meer informatie over deze series.

Prijswijziging

De komst van Star gaat gepaard met een prijswijziging voor Disney Plus. De dienst zal vanaf 23 februari 2021 € 8.99 per maand (nu € 6,99) en € 89.99 (nu € 69,99) per jaar (twee maanden gratis!) gaan kosten. Wat belangrijk is om te weten is dat de huidige abonnementsprijzen voor bestaande abonnees zes maanden gehandhaafd blijven. Heb je dus al een abonnement? Dan ga je pas vanaf 23 augustus 2021 meer betalen.

Mocht je een abonnement willen afsluiten en euro’s willen besparen, dan doe je er dus verstandig aan om dit voor 23 februari 2021 te doen. Klik hier om direct en voor de oude prijs een Disney Plus-abonnement af te sluiten.

Zie hieronder de reclamespot van Star op Disney Plus, die inmiddels ook op de Nederlandse televisies veelvuldig te zien is.