Hoe lang duren de nieuwe Marvel-series op Disney Plus? (overzicht)

loki, disney plus, disney+, 11 januari 2021

Langzamerhand krijgen we een steeds completer beeld van de nieuwe opkomende Marvel-series ‘WandaVision’, ‘Falcon and the Winter Soldier’, ‘Loki’, ‘She-Hulk’ en ‘Moon Knight’ op Disney Plus? Sinds vandaag weten we van deze titels uit hoeveel afleveringen ze bestaan en hoe lang ze ongeveer duren. 

De antwoorden komen van de Marvel-baas himself, Kevin Feige en vind je hier.

‘WandaVision’ (première:15 januari 2021)

‘WandaVision’ bestaat uit 9 afleveringen van tussen de 23 en de 50 minuten.

‘WandaVision’ van Marvel Studios combineert de klassieke sitcom en het Marvel Cinematic Universe. In deze serie leiden Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) en Vision (Paul Bettany) een ideaal burgerlijk leventje in het kleine stadje Westview, wanneer zij beginnen te vermoeden dat alles niet is wat het lijkt.

De Marvel-serie is bedacht door Jac Schaeffer, die ook de schrijver en producent is, samen met Marvel-baas Kevin Feige. Het geheel is geregisseerd door Matt Shakman.

‘WandaVision’ is de eerste serie in Fase 4 van het Marvel Cinematic Universe (MCU). De serie bestaat uit negen afleveringen, met een totale speelduur van zes uur. De eerste twee afleveringen zijn vanaf 15 januari te zien op Disney Plus. Daarna volgen wekelijks nieuwe afleveringen op de vrijdagen, met de seizoensfinale op 15 maart.

‘Falcon and the Winter Soldier’ (première: 19 maart 2021)

‘Falcon and the Winter Soldier’ bestaat uit 6 afleveringen van tussen de 40 en de 50 minuten.

Volgend op de gebeurtenissen in Avengers: Endgame slaan Sam Wilson/Falcon (Anthony Mackie) en Bucky Barnes/Winter Soldier (Sebastian Stan) de handen ineen voor een wereldwijd avontuur waarbij hun talenten – en hun geduld – op de proef worden gesteld in The Falcon and The Winter Soldier van Marvel Studios. Deze gloednieuwe serie wordt geregisseerd door Kari Skogland. De schrijver is Malcolm Spellman.

‘Loki’ (première: mei 2021)

‘Loki’ bestaat uit 6 afleveringen van tussen de 40 en de 50 minuten.

Nieuwe Marvel-serie met Tom Hiddleston als Loki, die terugkeert als de God van het Onheil. Het plot voor Loki is nog onduidelijk, behalve dat de serie zich afspeelt na de evenementen van Avengers: Endgame. Zodra het plot bekend is zullen wij deze hier plaatsen.

‘She-Hulk’ (première: 2022)

‘She-Hulk’ bestaat uit 10 afleveringen van 30 minuten.

Jennifer Walters, beter bekend als She-Hulk, maakte als nicht van De Hulk haar debuut in ‘Savage She-Hulk’ #1 in 1980. De groene superheldin, nu gespeeld door Tatiana Maslany, krijgt nu een eigen serie op Disney Plus. Mark Ruffalo keert terug als Bruce Banner en niemand minder dan Tim Roth als the villain Abomination.

‘Moon Knight’ (première: 2022)

‘Moon Knight’ bestaat uit 6 afleveringen van tussen de 40 en de 50 minuten.

Marc Spector (Oscar Isaac), beter bekend als Marvel’s Moon Knight, krijgt een eigen serie op Disney Plus. De ex-huurling komt in aanmerking met de Egyptische god van wraak en beschermheilige van de maan, genaamd Khonshu. Dit transformeert hem tot een gemaskerde vigilante.