Hoofdklasse mannen en vrouwenhockey nu ook te zien bij Viaplay

hoofdklasse hockey viaplay
Foto: John Torcasio.

Mocht jij een enorme hockey-fan zijn die niets wilt missen, dan zit je gebeiteld bij Viaplay. De streamingdienst heeft namelijk sinds dit seizoen (2022/2023) ook de rechten van de hoogste klasse van het Nederlandse mannen en vrouwenhockey in handen. Dit betekent dat Viaplay alle wedstrijden in de Tulp Hoofdklasse live uitzendt. Dit zijn in totaal bijna 300 wedstrijden.

Extra aandacht

Alle wedstrijden worden voorzien van Nederlands commentaar. Bepaalde duels krijgen bij Viaplay extra aandacht. Anne-Greet Haars (36) of Noa Vahle (22) staan dan langs de lijn om liveverslag te doen. Voormalig tophockeyers Ellen Hoog en Teun de Nooijer zijn aangetrokken als analisten om de wedstrijden te becommentariëren.

Viaplay kost 13,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 10,49 euro per maand (25% korting bij een jaarabonnement). Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Viaplay banners.

Noa Vahle

Noa Vahle is al wekelijks te zien als verslaggeefster bij Veronica, waar ze de uitzendingen rond de Europa League presenteert. Ook zal zij naar Qatar gaan om verslag te doen van het WK voetbal in het emiraat. Vahle, die vroeger zelf ook heeft gehockeyd, heeft een grote passie voor sport.

Anne-Greet Haars

Haars werkte eerder samen met Humberto Tan tijdens zijn ochtendshow op BNR. Zij voorzag het programma van sportupdates. Haars deed dit ook tijdens de Olympische Spelen in Sotsji en het WK voetbal in Brazilië. Daarnaast was zij eindredacteur van de talkshow Beau op RTL4. Sport bleef haar echter trekken en via Marco Zwaneveld, die in Nederland verantwoordelijk is voor Viaplay, belandde ze bij de Zweedse streamingdienst.

Terugkijken

Het huidige hockeyseizoen loopt van 3 september 2022 tot en met 13 mei 2023. Heb je een duel gemist of wil je een wedstrijd terugkijken, dan is dit mogelijk. Alle hockeywedstrijden op Viaplay zijn namelijk 48 uur terug te kijken. Na 48 uur verdwijnt de uitzending.

Wil je een korte samenvatting van het gehele hockeyweekend? Dan kan je elke zondagavond om 21:00 uur naar alle highlights kijken op de streamingdienst.