Howard (2020)

  howard, documentaire, disney plus

  De documentaire ‘Howard’, geregisseerd door Don Hahn, vertelt het verhaal van Howard Ashman, de briljante tekstschrijver achter Disney-klassiekers zoals Aladdin, Belle en het Beest, De Kleine Zeemeermin. Ook is hij de maker van musicals, waaronder Little Shop of Horrors. ‘Howard’ zal in 2020 exclusief op Disney Plus te zien zijn.

  De documentaire geeft een intieme kijk in het leven van de Disney-legende, zijn creatieve drive en de processen achter de muziek. ‘Howard’, die als kind opgroeide in Baltimore, zich vormde in New York en uiteindelijk op 40-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van Aids, laat de reis zien van de man die als tekstschrijver vele harten veroverde en werkte aan de meest bekende, geliefde en klassieke Disney-films van de wereld.

  De documentaire, geregisseerd door Don Hahn (Belle en het Beest/1991), bevat nooit eerder vertoonde archiefbeelden, persoonlijke opnames, foto’s en interviews met familie en vrienden van Howard.

  Titel: Howard
  Type: Documentaire
  Genre: Reality
  Release: 7 augustus 2020
  IMDb: 7.7
  Kijk op Disney Plus: Klik

  Klik hier om je voor slechts € 6,99 per maand (op ieder moment opzegbaar) of € 69,99 per jaar (2 maanden gratis!) te abonneren op Disney Plus. Je kan hiervoor ook op de onderstaande Disney-banner klikken.