‘If These Walls Could Sing’ vanaf 6 januari exclusief te zien op Disney Plus

If These Walls Could Sing
Image:ⓒ Disney+

In deze biografie ‘If These Walls Could Sing’ leidt Mary McCartney ons door negen decennia geschiedenis van Abbey Road Studios, een van de oudste en beroemdste studio’s ter wereld. Intieme interviews met artiesten als Elton John, Ringo Star, Liam Gallagher, Paul McCartney en verschillende producers en componisten krijg je exclusief toegang tot de studio’s die doorgaans bekend staan om hun privacy.

‘If These Walls Could Sing’ het verhaal

In deze persoonlijke film vol met herinneringen en ontdekkingen leidt Mary McCartney, fotografe, documentairemaker en dochter van Paul McCartney (The Beatles), ons door negen decennia geschiedenis om ons deelgenoot te maken van de creatieve magie die van Abbey Road Studios één van de beroemdste en oudste studio’s ter wereld maakt. Van klassiek tot pop, van filmmuziek tot hiphop, belicht ‘If These Walls Could Sing’ de veelzijdigheid, verscheidenheid en vindingrijkheid van Abbey Road Studios.

Abbey Road Studios

Abbey Road Studios is vooral bekend om de opnamen van The Beatles die er zijn gemaakt. De groep nam tussen 1962 en 1970 de meeste van hun muziek op in de studio. Sommige van de bekendste nummers die in Abbey Road Studios zijn opgenomen, zijn “Yesterday,” “Twist and Shout,” “Help!,” “A Hard Day’s Night,” “Hey Jude,” en “Let It Be.”De studio is vernoemd naar de straat waaraan de studio ligt, en die is vernoemd naar de nabijgelegen Abbey Road Baptist Church.

Abbey Road Studios is ook bekend om de hoogwaardige opnameapparatuur en akoestiek die er aanwezig zijn. Veel andere beroemde artiesten hebben ook in Abbey Road Studios opgenomen, zoals Pink Floyd, Kate Bush en Oasis. De studio wordt algemeen beschouwd als een van de beroemdste opnamestudio’s ter wereld. Het is gevestigd aan 3 Abbey Road, St John’s Wood, City of Westminster, Londen, Engeland.

Deze documentaire is zeker de moeite waard en is vanaf 6 januari te zien op Disney Plus.

Cast en crew

In de documentaire zien we verschillende artiesten, producers en componisten voorbijkomen waaronder John Williams, Paul McCartney, Elton John, Roger Waters, David Gilmour, Liam Gallagher, Jimmy Page, Noel Gallagher en Celeste.

Zie hieronder de officiële trailer van If These Walls Could Sing.

 

Wil je weten wat er allemaal nog meer te zien is op Disney Plus? Check dan hier het volledige aanbod.

Disney Plus kost 8,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 89,99 euro per jaar. Bij een jaarabonnement krijg je dus twee maanden gratis. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Disney-banners.