Is ‘Raya And The Last Dragon’ vanaf juni ‘gratis’ op Disney Plus te zien?

raya and the last dragon, disney plus, disney+, januari 2021

Als we de broncode op de Disney Plus website mogen geloven dan kunnen we ‘Raya And The Last Dragon’ vanaf dinsdag 8 juni zonder extra kosten streamen op Disney Plus. De ontdekking werd gedaan door de heren van The Streaming Buffer

Raya and the Last Dragon is nu zonder extra kosten te zien op Disney Plus. Klik hier om hem direct te streamen. 

raya and the last dragon, disney plus release
Een printscreen van de broncode op de website van Disney Plus laat zien dat ‘Raya And The Last Dragon’ vanaf 8 juni ‘gratis’ te zien is op de service.

‘Raya and the Last Dragon’ zal vanaf vrijdag 5 maart via VIP-toegang te zien zijn op Disney Plus. Voor de film zal waarschijnlijk hetzelfde bedrag als voor ‘Mulan’ betaald moeten worden, 21,99 euro. Gelijktijdig zal ‘Raya and the Last Dragon’ ook in de bioscoop in première gaan, mochten deze dan geopend zijn.

Drie maanden

De datum van ‘Raya’ is drie maanden na de VIP-toegang première en zou zeker kunnen kloppen. ‘Mulan’ verscheen namelijk ook drie maanden na zijn VIP-toegang première (4 september/4 december) zonder extra kosten op de service. Disney heeft deze datum zelf nog niet officieel bevestigd.

VIP-toegang

Disney Plus VIP-toegang is een nieuwe manier om nieuwe exclusieve content (zoals films) tegen extra betaling aan te bieden, voordat deze beschikbaar komen voor reguliere abonnementhouders. De films die met VIP-toegang bekeken kunnen worden zijn aanvankelijk voor de bioscoop bestemd. ‘Mulan’ was de eerste film die via VIP-toegang in première ging op Disney Plus.

59e film

‘Raya and the Last Dragon’ wordt de 59e film van Walt Disney Animation Studios. De film wordt geregisseerd door Paul Briggs (Frozen 2, Zootropolis en Rapunzel) en Dean Wellins (Moana, Ralph breaks the internet en The Princess and the Frog) en mede geregisseerd door John Ripa (Big hero 6, Moana en Zootropolis).

De film is geproduceerd door Osnat Shurer (Moana en One Man Band) en geschreven door Kiel Murray (Cars 3) en Adele Lim (Crazy Rich Asians).

Plot

‘Raya and the Last Dragon’ speelt zich af in een land genaamd Kumandra, waar vijf verschillende clans het Land van de Draak vormen. De draken zijn echter al lang verdwenen en Kumandra is binnengevallen door een duistere sinistere kracht. Raya (stem Kelly Marie Tran) is een eenzame krijger die een zoektocht start om haar wereld te redden en is vastbesloten om de laatste draak te vinden, die volgens haar de macht heeft om Kumandra te redden.

Zie hieronder de twee trailers van de nieuwste Disney-film.