Nieuwe serie ‘Iwáju’ vanaf 3 april te zien op Disney Plus

Iwáju
© Disney

Disney heeft bekend gemaakt dat de eerste samenwerking tussen Disney Animation en Kugali, Iwáju, vanaf 3 april te zien is op Disney Plus.

Verhaal van ‘Iwáju’

‘Iwájú’ is een originele animatieserie die zich afspeelt in het futuristische Lagos, Nigeria. Het spannende coming-of-age-verhaal volgt Tola, een jong meisje van het rijke eiland en haar beste vriendin Kole, een autodidactische technologie-expert, terwijl ze de geheimen en gevaren ontdekken die verborgen zijn in hun verschillende werelden. Kugali-filmmakers waaronder regisseur Olufikayo Ziki Adeola, production designer Hamid Ibrahim en cultureel adviseur Toluwalakin Olowofoyeku nemen kijkers mee op een unieke reis boordevol unieke visuele elementen en technologische vooruitgang geïnspireerd door de geest van Lagos.

Cast van ‘Iwáju’

De serie is geproduceerd door Christina Chen van Disney Animation met een scenario van Adeola en Halima Hudson. Verder bevat de serie de stemmen van Simisola Gbadamosi, Dayo Okeniyi, Femi Branch, Siji Soetan en Weruche Opia.

Op 3 april komt er ook een speciale documentaire over de serie uit, ‘Iwájú: A Day Ahead’, die het verhaal deelt van de oprichters van het pan-Afrikaanse entertainmentbedrijf Kugali, die hun droom werkelijkheid maakten door een originele serie te maken met Walt Disney Animation Studios. De documentaire, gemaakt door het team van ABC News Studios en Walt Disney Animation Studios dat ‘Into the Unknown: Making Frozen 2’ bracht, laat zien dat alles mogelijk is als talent en kansen elkaar ontmoeten. ‘Iwájú: A Day Ahead’ is geregisseerd door Megan Harding en uitvoerend geproduceerd door Amy Astley en Beth Hoppe.

Alle afleveringen van ‘Iwáju’ zullen vanaf 3 april te zien zijn op Disney Plus.

Wil je weten wat er allemaal nog meer te zien is op Disney Plus? Check dan hier het volledige aanbod.

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.