Kerst première: bioscoopfilm ‘Encanto’ op Disney Plus

encanto, disney plus, film-

Disney Plus-abonnees kunnen met kerst gaan genieten van de splinternieuwe Disney-film ‘Encanto’. Het verhaal over de bijzondere Mirabel draaide slechts 30 dagen in de bioscopen en is vanaf vrijdag 24 december al te zien op Disney Plus.

Disney Plus kost 8,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 89,99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Disney-banners.

Verhaal

Disney’s ‘Encanto’, geproduceerd door Walt Disney Animation Studios, vertelt het verhaal van de buitengewone familie Madrigal. In een levendig dorp, diep verscholen in de bergen van Colombia, bewoont de familie Madrigal een magisch huis op een wonderbaarlijke en kleurrijke plek, genaamd Encanto. De magie van de Encanto heeft elk kind van de familie gezegend met unieke super- en geneeskrachten, behalve de 15-jarige Mirabel (Stephanie Beatriz / Ice Age en Bob’s Burgers). Als Mirabel ontdekt dat de magie van Encanto in gevaar is, beseft zij dat ze de laatste hoop van haar uitzonderlijke familie is.

Lin-Manuel Miranda

Emmy®, GRAMMY® en Tony Award®-winnaar Lin-Manuel Miranda (Hamilton, Moana) schreef de liedjes voor ‘Encanto’, die een speeltijd kent van 1 uur en 39 minuten. De film is geregisseerd door Byron Howard (Zootopia, Tangled) en Jared Bush (co-regisseur van Zootopia), mede geregisseerd door Charise Castro Smith (schrijver van The Death of Eva Sofia Valdez), en wordt geproduceerd door Clark Spencer en Yvett Merino. Bush en Castro Smith zijn de scenarioschrijvers van ‘Encanto’.

Disney’s ‘Encanto’ is vanaf vrijdag 24 december om 09:00 uur te zien op Disney Plus in Nederland.

encanto, disney plus-1