Kijktip: 11 seizoenen The X-Files op Disney Plus

The X-files
Image:ⓒ Disney Plus

The X-Files, wie kent de serie niet? Wie de spannende sciencefictionserie echter nog nooit gezien heeft kan daarvoor terecht op Disney Plus. Een serie die zeker de moeite waard is.

Achtergrond The X-Files

The X-Files is een populaire Amerikaanse televisieserie die werd uitgezonden van 1993 tot 2002. De serie volgt de avonturen van FBI-agenten Fox Mulder en Dana Scully terwijl ze onopgeloste en onverklaarbare zaken onderzoeken. De serie is gebaseerd op het concept van “The X-Files”, een verzameling onopgeloste zaken waarvan wordt gedacht dat ze te maken hebben met bovennatuurlijke of buitenaardse verschijnselen.

The X-Files het verhaal

De serie draait om een complot van de overheid om het bestaan van buitenaards leven en hun interactie met de aarde te verbergen. De overheid gebruikt hiervoor verschillende tactieken, waaronder geheime experimenten op mensen en het verbergen van bewijsmateriaal. De verhaallijn ontwikkelt zich gedurende de hele serie en biedt een overkoepelend verhaal dat de verschillende afleveringen met elkaar verbindt.

Profiteer nu met korting op een Disney Plus abonnement

De twee hoofdpersonages, Fox Mulder en Dana Scully, hebben elk een andere kijk op de wereld en hun benadering van de zaken die ze onderzoeken. Fox Mulder gelooft sterk in het bestaan van buitenaards leven en het complot van de overheid om het te verbergen. Dana Scully daarentegen is een wetenschapper die elk fenomeen wil verklaren met behulp van wetenschappelijke methoden en bewijs. De dynamiek tussen de twee personages is een belangrijk onderdeel van de serie en zorgt voor interessante verhaallijnen.

Afleveringen op zichzelf staande verhalen

Elke aflevering van The X-Files is een op zichzelf staand verhaal, maar er is ook een overkoepelend verhaal dat zich ontwikkelt over de hele serie. Het verhaal draait om een breed scala aan bovennatuurlijke en buitenaardse verschijnselen, waaronder ontvoeringen door buitenaardse wezens, monsters, telepathie, tijdreizen en meer. De serie staat bekend om het creëren van een sfeer van mysterie en spanning, en het onderzoeken van het idee dat er meer is tussen hemel en aarde dan we kunnen zien.

Naast de bovennatuurlijke en buitenaardse elementen van de serie, is de romantische spanning tussen Fox Mulder en Dana Scully een belangrijk onderdeel van de verhaallijn. Hun relatie ontwikkelt zich langzaam gedurende de serie en is een belangrijk onderdeel van de X-Files.

Bekijk hieronder de officiële trailer van seizoen 10.

De invloed van The X-Files

The X-Files heeft een grote invloed gehad op de popcultuur en heeft een cultstatus bereikt onder fans. Het heeft geleid tot verschillende spin-offs, waaronder films en boeken, en heeft ook geleid tot de ontwikkeling van soortgelijke televisieseries, zoals Supernatural en Fringe. De serie heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder 16 Emmy Awards en 5 Golden Globes. Het wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke en iconische televisieseries van de jaren 90, en heeft een blijvende impact gehad op de popcultuur en het genre van de bovennatuurlijke en sciencefiction televisieseries.

The X-Files 11 seizoenen, voor elk wat wils

Met zijn mix van bovennatuurlijke verschijnselen, buitenaardse wezens, romantische spanning en een overkoepelend verhaal, biedt The X-Files voor elk wat wils. Het is dan ook een van de meest geliefde series om te bingewatchen. In 2016 werd een miniserie van The X-Files uitgebracht met zes afleveringen onder de noemer seizoen 10, gevolgd door een elfde seizoen met tien afleveringen in 2018. Er zijn dus maar liefst 11 seizoenen te bekijken van deze fantastische serie.

Streamen via Disney Plus

Alle seizoenen en afleveringen zijn beschikbaar om te bekijken op Disney Plus. Wil je bingewatchen? Abonneer je dan op streamingdienst Disney Plus. Als je wilt weten hoe je in 4 simpele stappen gratis naar Disney Plus kijkt lees dan dit artikel.

Disney Plus kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.