Klassieker ‘Cinderella’ uit 1997 deze maand nog op Disney Plus

cinderella, disney plus, disney+

Disney heeft vandaag aangekondigd dat Rodgers & Hammerstein’s ‘Cinderella’ vanaf 12 februari exclusief te zien is op Disney Plus. Disney heeft aan Disneyplusser bevestigd dat de Disney-klassieker ook in Nederland vanaf deze datum te bewonderen is op de dienst.

Rodgers & Hammerstein’s ‘Cinderella’ is een populaire musical, geproduceerd door Disney. ‘Cinderella’, die genomineerd werd voor 7 Emmy Awards, ging in 1997 voor 60 miljoen mensen in première op ABC. Zangeres en actrice Brandy kruipt in de huid van Cinderella. Whitney Houston is ook in het muzikale stuk te bewonderen als Fairy Godmother. Whoopi Goldberg speelt Queen Constantina en Victor Garber is King Maximillian.

De musical is een van de meest aangevraagde titels op Disney Plus, dus veel fans zullen bij dit nieuws in hun handen klappen. ‘Cinderella’ zal toegevoegd worden aan de ‘Celebrate Black Stories’-collectie op Disney Plus, waar ook ‘Soul’, ‘Black Is King’ en ‘Black Panther’ terug te vinden zijn.

Verhaal

De mooie Cinderella moet van haar slechte stiefmoeder allemaal vervelende klusjes in huis opknappen terwijl haar twee stiefzussen zichzelf klaarmaken voor het grote bal. Diezelfde dag krijgt Cinderella bezoek van de prins die het bal organiseert en die haar vraagt of ze ook wil komen. Haar stiefmoeder is echter vastbesloten om daar een stokje voor te steken.

Brandy kondigde het nieuws vandaag zelf aan op ABC, in gesprek met Whoopi Goldberg. Zie hieronder het fragment.