Klassieker ‘De Reddertjes’ deze maand nog te zien op Disney Plus

de reddertjes, disney plus, disney+

De originele Disney-film ‘De Reddertjes’ zal vanaf 26 februari te zien zijn op Disney Plus in Nederland. Dit laat Disney aan Disneyplusser weten.

‘De Reddertjes’, die uitkwam in 1977, ontbrak tot op heden om onduidelijke redenen op Disney Plus. Dit kan met bepaalde (langlopende) contracten te maken hebben die liepen bij derde partijen.

De 23ste tekenfilmklassieker van Disney is een avontuur in vliegende vaart vol oprechte emoties, waarin de moedige heldendaden van twee dappere muizen worden gevolgd. Zij gaan op weg naar de zompige moerassen van het Duivelsmoeras om het vermiste weesmeisje Penny te redden.

Plot

‘De Reddertjes’ begint wanneer een noodkreet van het weesmeisje Penny, die zij eerder in een fles heeft gedaan en in de rivier heeft laten wegdrijven, in handen belandt van de schichtige, maar slimme muis Bernard en zijn elegante partner juffrouw Bianca. De twee moedige helden doen hun belofte aan de “Hulp- en Redvereniging” eer aan, als zij Penny in allerijl redden uit de valse klauwen van de gemene Medusa, die Penny nodig heeft om een juweel van onschatbare waarde te vinden. Maar eerst moeten Bernard en Bianca zien te ontsnappen aan de vlijmscherpe tanden van de twee krokodillen van Medusa en moeten ze met behulp van het navigatietalent van een plaatselijke libelle proberen de verscholen rivierboot van Medusa te vinden.

Boordevol actie, spanning en met onvergetelijke, hartveroverende moeraswezens is ‘De Reddertjes’ een tijdloos verhaal over heldhaftigheid en vriendschap, geheel in de stijl van Disney!

Vervolg

Het vervolg op de populaire Disney-film ‘De Reddertjes in Kangoeroeland’ (1990) is wel al op de service te bewonderen. Vanaf 26 februari kan je dus ook gaan genieten van deel 1 en daarmee kunnen we gerust zeggen dat er weer een mooie Disney-klassieker aan Disney Plus is toegevoegd.