Komt Disney met ‘GroupWatch’ voor ‘Mulan’ op Disney Plus?

mulan, disney plus, posters, 30 augustus 2020

Het lijkt er sterk op dat Disney een nieuwe functie gaat lanceren met de release van ‘Mulan’ op Disney Plus: ‘GroupWatch’. Met de nieuwe feature kan je met maximaal zes mensen tegelijk in een groep op afstand naar een film kijken en met elkaar chatten.

Nog geen abonnement? Klik dan hier om je voor slechts € 6,99 per maand (op ieder moment opzegbaar) of € 69,99 per jaar (2 maanden gratis!) te abonneren op Disney Plus en om VIP-toegang te kunnen kopen om ‘Mulan’ te ontgrendelen. Je kan hiervoor ook op de onderstaande ‘Mulan’-banner klikken.  

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

GroupWatch

Nu ‘Mulan’ in veel landen door de gevolgen van het coronavirus niet in de bioscoop te zien is, lijkt Disney een poging te doen om zo dicht mogelijk bij het bioscoopgevoel te komen. Een belangrijk element daarin is natuurlijk het gezellig samen kijken met familie en vrienden.

Het lijkt er sterk op dat dit met de release van ‘Mulan’ op vrijdag 4 september mogelijk wordt. Disney lijkt met de streamingrelease van de blockbuster namelijk een nieuwe functie te lanceren op Disney Plus: ‘GroupWatch’. Dit blijkt uit de broncode van de pagina’s op de website van de streamingdienst.

We hebben de broncodes geanalyseerd en dit zijn de belangrijkste punten wat je moet weten over GroupWatch:

  • Je kan tot maximaal 6 mensen uitnodigen voor jouw groep (7 mensen totaal in een groep). Je doet dit door mensen jouw unieke link te sturen.
  • Alle groepsleden moeten VIP-toegang hebben gekocht voor ‘Mulan’.
  • Je kan met je account maar aan een groep tegelijk deelnemen.
  • Iedereen kan de video voor de gehele groep bedienen.
  • GroupWatch heeft een chatfunctie en emoticons, zodat je met elkaar in de groep kunt praten.
  • GroupWatch kan gestart worden vanaf zowel een laptop of mobiel.

Volledige bibliotheek

Het is niet duidelijk of GroupWatch na de première van ‘Mulan’ beschikbaar wordt gemaakt voor de volledige bibliotheek op Disney Plus of dat de functie alleen gebruikt kan worden bij films met VIP-toegang.

Als de functie bij alle films en series gebruikt kan gaan worden en er verschil is in aanbod qua land kan een film niet samen via GroupWatch bekeken worden. Zo kan iemand uit de Verenigde Staten bijvoorbeeld niet ‘Onward’ samen kijken met iemand uit Engeland, omdat ‘Onward’ in Engeland nog niet te zien is op Disney Plus.

Disney heeft de functie zelf nog niet aangekondigd of bevestigt. We zullen het dus nog even af moeten wachten. Zodra we meer weten, dan melden we ons direct!