Lancering Disney’s nieuwe streamingdienst ‘Star’ aanstaande

disney plus, disney+, star

Disney maakt zich klaar om zijn nieuwe streamingdienst ‘Star’ internationaal te lanceren. Dit blijkt uit nieuwe geverifieerde social media accounts, zoals Twitter en Instagram. Op beiden accounts zien we ‘coming soon’ staan.

Disney maakte eerder bekend dat het internationaal een nieuwe streamingservice zal gaan lanceren, genaamd Star. Star zal films en shows bevatten van grote Disney’s merken, zoals ABC, FX, Freeform, Searchlight en 20th Century Studios. De dienst zal vooral gefocust zijn op volwassen content, inhoud die niet geschikt is voor Disney Plus. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘Deadpool’ en de ABC-serie ‘Grey’s Anatomy’. Of hiermee de komst van Hulu volledig van de baan is, is niet bekend.

Star zal, in tegenstelling tot Hulu, geen live-tv gaan aanbieden. Ook zal de dienst alleen maar content bevatten waar Disney volledig eigenaar van is.

Een app

Disney CEO Bob Chapek heeft gezegd dat Star “volledig geïntegreerd zal gaan worden in ons gevestigde Disney+ platform, zowel vanuit marketing als technologisch oogpunt.” Dit betekent dat straks alles samengevoegd zal gaan worden in de Disney Plus-appHoe dit gaat gebeuren is nog onduidelijk. Wellicht kunnen we Star straks toevoegen als add-on, die je dan met een pincode kan ontgrendelen zodat kinderen er geen toegang tot hebben.

In India heeft Disney Hotstar (eigendom van Disney) omgesmolten tot Disney+ Hotstar. Een app met Disney Plus en veel volwassen content. Het lijkt er sterk op dat wij ook zoiets gaan krijgen in Nederland. Disney heeft wel al te kennen gegeven dat Star er in elk land anders uit zal gaan zien.

Of het Disney Plus maandabonnement hiermee ook omhoog gaat is niet bekend, maar dit zou niet vreemd zijn.

Door de samenvoeging van Disney Plus en Star zal Disney een veel sterkere vuist kunnen maken voor concurrent Netflix.

Wanneer en waar Star als eerste zijn vleugels uit gaat slaan is niet bekend. Disney zal op 10 december tijdens de Investor Day meer details bekend gaan maken omtrent de nieuwe service.