Live F1 kijken: F1 Grand Prix Singapore online op Viaplay

F1 Singapore Grand Prix
Image: ⓒ iStock

F1 Grand Prix Singapore: Kroont Max Verstappen zich voor de tweede keer op rij tot wereldkampioen F1? Op 3 oktober om 15.00 uur is het zover: dan barst het F1 geweld weer los op het Marina Bay Street Circuit van Singapore. Mis het niet!

F1 Grand Prix Singapore livestream in Nederland

Na drie weken pauze is het weer tijd voor een spannende F1 race. Het circus is neergestreken in Singapore en de teams bereiden zich voor op de GP van Singapore die op zondag 2 oktober van start zal gaan. Doordat de Grand Prix van Rusland logischerwijs niet is verreden, is er een niet geplande pauze van drie weken geweest. Gelukkig barst komende zondag het F1 geweld weer los.

Het is op dit moment boven de dertig graden en het is erg benauwd dus er wordt ook veel regen voorspeld. Wat dit precies betekent voor de omstandigheden op het Marina Bay Street Circuit, daar komen we snel achter tijdens de vrije trainingen op vrijdag.

We verwachten niet dat er veel Nederlanders de reis naar Azië maken, maar voor de mensen die thuis kijken wordt het ook een mooie en spannende race. Een nat circuit tijdens de trainingen, kwalificatiesessies en de race is een garantie voor spektakel! Daarnaast is er ook een (kleine) kans dat Max Verstappen dit weekend al voor de tweede keer op rij, in zijn toch al imposante carrière, wereldkampioen F1 wordt.

Wanneer wordt Max Verstappen wereldkampioen F1?

Verstappen heeft na 16 van de 22 verreden races een voorsprong van maar liefst 116 punten op Charles Leclerc van Ferrari. Om voor de tweede keer wereldkampioen F1 te worden moet Verstappen sowieso de race winnen en de snelste rondetijd neerzetten voor een bonuspunt. Leclerc moet dan op de negende plek of lager eindigen en Perez, de teamgenoot van Verstappen, op de vierde plek of lager.

Je kan de race live kijken via Viaplay. Je hebt daarvoor een abonnement nodig, klik hier om een abonnement op Viaplay af te sluiten.

Wat vooraf ging aan de F1 Grand Prix Singapore

De race op Monza in Italië is alweer drie weken geleden en er is in de tussentijd weer veel gebeurd.

Laten we beginnen met het nieuws dat de Canadees Nicholas Latifi na drie seizoenen bij Williams mag vertrekken. Latifi heeft sinds zijn debuut in 2020 nog maar zeven WK-punten gescoord en dat is ondermaats te noemen. Hij is een zogenaamde betalende coureur omdat zijn ouders tientallen miljoenen hebben geïnvesteerd zodat hij een stoeltje kon bemachtigen en kon gaan racen. Zijn teamgenoten zijn over een geheel seizoen een stuk beter en ook werd hij door Nyck de Vries, die voor de zieke Albon mocht invallen in Monza, voor schut gezet. De Vries scoorde, in een voor hem onbekende auto, twee WK-punten en eindigde voor Latifi.

Goed nieuws voor Yuki Tsunoda, die zijn contract bij AlphaTauri inmiddels heeft verlengd waardoor de Japanner volgend jaar ook weer op de grid staat. Ook de nieuwkomer Zhou Guanyu, die dit seizoen vrij constant heeft gepresteerd, heeft zijn contract bij Alfa Romeo verlengd waardoor de Chinees volgend jaar zijn tweede seizoen mag rijden in de Formule 1.

De Formule 1-kalender van 2023 is inmiddels ook goedgekeurd en bekendgemaakt door de World Motor Sport Council. Volgend jaar hebben we maar liefst 24 races, dat is er eentje meer dan dit seizoen. De Grand Prix van Rusland en Frankrijk vallen weg, maar de Grand Prix van China en Qatar komen terug op de F1 kalender. De Grand Prix van Nederland wordt een week eerder gehouden en zal op 27 augustus verreden worden op het mooie circuit van Zandvoort.

Tijdschema F1 Grand Prix Singapore

De eerste vrije training op het Marina Bay Street Circuit start op vrijdag 30 september om 12:00 uur en duurt een uur. De tweede vrije training staat vervolgens gepland om 15:00 uur. De derde vrije training begint op zaterdag 1 oktober om 12:00 uur en de kwalificatiesessie gaat twee uur later van start en begint dus om 15:00 uur. Tijdens Q1, Q2 en Q3 strijden de coureurs om poleposition. De start van de F1 Grand Prix Singapore is op zondag 2 oktober om 15:00.