Livestream Formule 1 GP van Abu Dhabi 2022: bekijk hier direct live de F1 Grand Prix

Livestream Formule 1 GP van Abu Dhabi 2022
Image:ⓒ Unsplash, Abed Ismail

Livestream Formule 1 GP van Abu Dhabi 2022: Bekijk hier direct live de Formule 1 Grand Prix op tv en online. Op zondag 20 november om 14.00 uur gaat de Formule 1 GP van Abu Dhabi op het Yas Marina Circuit van start. Pakt Lewis Hamilton dit jaar wel de overwinning of gaat George Russell net als in Brazilië er met de overwinning van door?

Hoe kijk ik op tv en online de livestream Formule 1 GP van Abu Dhabi 2022?

De teams zijn zich momenteel aan het voorbereiden op de Formule 1 Grand Prix van Abu Dhabi. De race gaat verreden worden op het verlichte Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Met de livestream Formule 1 GP van Abu Dhabi 2022 van Viaplay kun je alle vrije trainingen, kwalificatiesessies en de race live kijken op tv en online.

Klik hier om de F1 livestream 2022 te bekijken via Viaplay

Livestream Formule 1 GP van Abu Dhabi 2022: wanneer begint de vrije training, kwalificatie en race?

Tijdschema Livestream Formule 1 GP van Abu Dhabi 2022

  • Vrijdag 18 november 11.00-12.00 uur: Eerste vrije training
  • Vrijdag 18 november 14.00-15.00 uur: Tweede vrije training
  • Zaterdag 19 november 12.00-13.00 uur: Derde vrije training
  • Zaterdag 19 november 15.00-16.00 uur: Kwalificatie
  • Zondag 20 november 14.00-16.00 uur: Race

Je kan de race live kijken via de Formule 1 livestream van Viaplay. Je hebt daarvoor een abonnement nodig, klik hier om een abonnement op Viaplay af te sluiten.

Lees hier hoe je alle Formule 1 races in Nederland bekijkt.

Dit ging allemaal vooraf aan de Formule 1 GP van Abu Dhabi

George Russell pakt in Brazilië eerste overwinning in F1 carrière

George Russell won afgelopen week, naast de sprintrace, ook de Grand Prix van Brazilië. Het was voor het eerst in zijn Formule 1 carrière dat hij als winnaar over de streep kwam. Hij liet na een sterke race zijn teamgenoot Lewis Hamilton achter zich die tweede werd. Carlos Sainz legde beslag op de derde plek. Voor Max Verstappen was het een race om snel te vergeten. Na een touché met Hamilton in de eerste bochtencombinatie, waarvoor hij een tijdstraf kreeg van 5 seconden, resteerde een inhaalrace. Hij kwam uiteindelijk als zesde over de streep, voor zijn teamgenoot Peréz die zevende werd.

Verstappen negeert teamorder Red Bull om Peréz voor te laten

Verstappen vertikte het om Peréz in de laatste ronde van de race voorbij te laten gaan ondanks een teamorder van Red Bull. Hierdoor liet Peréz wellicht dure punten liggen om uiteindelijk beslag te leggen op de tweede plaats in het kampioenschap. Peréz en Leclerc staan nu met 290 punten gelijk in het kampioenschap en dat met nog één race te gaan. Red Bull heeft na de race met Verstappen en Peréz gesproken om alles uit te klaren. Mocht Peréz in Abu Dhabi de hulp van Verstappen nodig hebben dan zal Verstappen hem zeker gaan helpen waar mogelijk.

Nico Hulkenberg in 2023 definitief vervanger van Mick Schumacher bij team Haas F1

Inmiddels is bevestigd dat Nico Hulkenberg het stoeltje van Mick Schumacher bij team Haas F1 zal overnemen in 2023. Hij wordt bij Haas teamgenoot van Kevin Magnussen. Wat Schumacher na zijn vertrek gaat doen is nog niet bekend.

Vettel rijdt zijn allerlaatste Formule 1 Grand Prix in Abu Dhabi

Sebastian Vettel rijdt in Abu Dhabi zijn allerlaatste Formule 1 race. Het is tevens zijn 300ste race in de koningsklasse. De 35-jarige Vettel won sinds zijn debuut in 2007 met Red Bull vier wereldtitels op rij namelijk 2010, 2011, 2012 en 2013. Hij won in totaal maar liefst 53 grands prix. Tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi rijdt Alonso, als eerbetoon aan Vettel, met een speciale helm. Verstappen en Vettel hebben daarnaast afgesproken om na de laatste race hun helmen met elkaar uit te wisselen.

Tweede plek in kampioenschap: prooi voor Charles Leclerc of toch Sergio Pérez?

De strijd om de tweede plek in het kampioenschap gaat nog steeds onverminderd door. Met nog één race te gaan en zowel Sergio Pérez als Charles Leclerc op 290 punten zal de strijd om de tweede plaats in het kampioenschap tijdens de GP van Abu Dhabi losbarsten. Peréz heeft in ieder geval deze keer wel Verstappen aan zijn zijde.

Terugblik Abu Dhabi 2021: een ongekend scenario

De GP van Abu Dhabi in 2021 is er een om nooit meer te vergeten. Max Verstappen pakte uit verslagen positie uiteindelijk de wereldtitel nadat een safetycar-situatie Verstappen op versere banden en met nog één ronde te gaan de kans gaf om Hamilton in een rechtstreeks duel te verslaan. Een scenario dat niemand van tevoren kon bedenken. Ondanks dat Hamilton zegt niet vaak terug te denken aan die race zal dat dit weekend toch anders zijn.

Livestream Formule 1 GP van Abu Dhabi 2022 in Nederland kijken

Sinds dat Max Verstappen zijn entree in de Formule 1 heeft gemaakt is de autosport weer immens populair in Nederland. Ook met de Grand Prix in Zandvoort en de twee gewonnen wereldkampioenschappen van Max Verstappen leeft Formule 1 als meer dan ooit tevoren. De Formule 1 uitzendrechten zijn sinds dit seizoen in handen van Viaplay, een video-on-demand dienst van het Scandinavische Nordic Entertainment Group. Naast de F1-uitzendrechten kijk je hier ook Formule 2, Formule 3, de Premier League voetbal, de Bundesliga en de PDC (darts).

Viaplay kost 13,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 10,49 euro per maand (25% korting bij een jaarabonnement). Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Viaplay banners.