Loki seizoen 2 officieel bevestigd voor Disney Plus

loki, disney plus, disney+, 11 januari 2021

Het is officieel: er komt een tweede seizoen van de Marvel Studios serie Loki! In de aftiteling van de finale van het eerste seizoen van Loki, die vandaag op Disney Plus verschenen is, wordt duidelijk dat het verhaal van de Noorse god nog niet voorbij is. In seizoen twee zullen we meer zien van Loki’s avonturen.

Eerder gingen er al geruchten dat er een tweede seizoen van de serie zou komen, maar nu is het echt officieel. Halverwege de aftiteling van de laatste aflevering van Loki is er een mid-credits scene te zien: hierin verschijnt een map met Loki’s naam erop, die vervolgens bestempeld wordt met de woorden: ‘Loki will return in season 2’.

 

Andere vervolgen

Tot nu toe is Loki de enige Marvel serie op Disney Plus die een vervolg heeft gekregen. Hoewel de series tot nu toe populair zijn op de streaming website, leek Marvel Studios tot nu toe nog vooral gefocust op het ontwikkelen van nieuwe series. Van WandaVision heeft bijvoorbeeld de hoofdrolspeelster Elizabeth Olsen al gezegd dat de serie waarschijnlijk niet terugkomt, en van Falcon and the Winter Soldier is bekend gemaakt dat het verhaal verder gaat in de volgende Captain America film.

Verhaal

Het eerste seizoen van Loki speelt zich af na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame. De god keert, na ondergedoken te zijn met de Tesseract, terug als een vis op het droge. De listige schurk belandt in een wereld van problemen met de bureaucratische organisatie TVA (Time Variance Authority). Het volledige eerste seizoen is nu te zien op Disney plus!