Manchester City vs Manchester United livestream: zo bekijk je de Premier League wedstrijd in Nederland

De voorkant van het Manchester City stadion
Image: Ⓒ iStock

Wil je Manchester City vs Manchester United live kijken in Nederland? Op 2 oktober 2022 om 15:00 uur is het zover: dan barst de eerste Manchester Derby van het seizoen los. Wie pakt de overwinning?

Manchester City vs Manchester United livestream

Het is voor Erik ten Hag de eerste Manchester Derby sinds hij trainer is geworden van Manchester United, de ogen zullen daarom ongetwijfeld op hem zijn gericht. Hij kan zich onsterfelijk maken als coach, door Manchester City in eigen huis zo vroeg in het seizoen te verslaan.

Aan de andere kant zullen de ogen gericht zijn op sterspeler Erling Haaland van Manchester City. Hij is sinds zijn overstap afgelopen zomer op volle toeren, met al 11 goals en 1 assist in slechts 7 wedstrijden in de Premier League.

Manchester City is dit seizoen nog ongeslagen in de Premier League en is daarmee op voorhand de favoriet. Ten Hag laat zich daardoor niet afschrikken en zei op de persconferentie het volgende: “We zijn overtuigd van onze kwaliteiten. Als we als team spelen, kunnen we onze tegenstander verslaan. Dat geloof moeten we zondag hebben.”

Voor beide ploegen is dit dan ook een belangrijke wedstrijd: Manchester City moet winnen om in de voetsporen van koploper Arsenal te blijven. Voor Manchester United zorgt winst dan weer voor aansluiting bij de top, naast de broodnodige mentale oppepper voor Ten Hag en zijn team. Lees hieronder verder hoe je de wedstrijd live in Nederland kan bekijken.

Hoe kijk ik Manchester City vs Manchester United live in Nederland?

In Nederland heeft Viaplay sinds seizoen 2022/2023 de rechten op alle Premier League wedstrijden. De wedstrijden zijn live te bekijken via bijvoorbeeld de app, browser en het Viaplay tv-kanaal.

Viaplay kost 13,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 10,49 euro per maand (25% korting bij een jaarabonnement). Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Viaplay banners.

Wanneer speelt Manchester City vs Manchester United?

De eerste Manchester Derby van 2022/2023 in de Premier League trapt af om 15:00 uur op 2 oktober 2022. Je kan de wedstrijd live kijken via Viaplay. Je hebt daarvoor een abonnement nodig, klik hier om een abonnement op Viaplay af te sluiten.

Manchester City vs Manchester United: wat zijn de standen in de Premier League?

Manchester City staat momenteel tweede in de Premier League, net achter Arsenal (dat zaterdag 1 oktober nog de derby tegen Tottemham speelt). Manchester United staat momenteel vijfde en heeft er dus alle baat bij om voor de winst te gaan. Bij winst heeft de ploeg van Ten Hag goede kans om de top 4 binnen te sluipen, waarmee Mancher United zeker is van Champions League voetbal.