Mandalorian’s Gina Carano ontslagen na uitlatingen social media

gina carano, mandalorian

Gina Carano is ontslagen bij filmproductiemaatschappij Lucasfilm na enkele uitlatingen op social media. De actrice speelde Cara Dune in de Disney Plus-serie ‘The Mandalorian’. 

“Gina Carano is momenteel niet meer in dienst bij Lucasfilm en er zijn geen plannen om dat in de toekomst wel zo te laten zijn. Haar posts op sociale media waarin ze mensen kleineert op basis van hun culturele en religieuze identiteit is weerzinwekkend en onaanvaardbaar”, aldus Lucasfilm in een statement.

Carano’s agentschap United Talent Agency heeft daarnaast ook per direct de samenwerking beëindigd.

Uitspraken

Gisteren begon de hastag #FireGinaCarano viraal te gaan na een Instagram-post van de uitgesproken conservatieve Carano. De actrice deelde een bericht van iemand anders waarin de huidige politieke situatie in de Verenigde Staten werd vergeleken met de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit leidde tot woede en veel gebruikers eiste haar ontslag uit ‘The Mandalorian’. De posts zijn inmiddels van haar account verwijderd, maar screenshots van de uitlatingen circuleren op social media.

Eerder veroorzaakte Carano ook al ophef op sociale media door uitspraken over het gebruik van mondkapjes tijdens de coronapandemie en theorieën over fraude bij de Amerikaanse verkiezingen te delen.

In april zullen in Los Angeles de opnames starten van Seizoen 3 van de populaire Star Wars live-action serie. Wie Carano gaat opvolgen is nog niet bekend.