Marvel kondigt een storm aan nieuwe titels aan (overzicht)

marvel, echo, disney plus

Marvel, Marvel en nog eens Marvel. Tijdens de jaarlijkse Comic-Con in het Amerikaanse San Diego is er een enorme lijst aan nieuwe Marvel-titels aangekondigd voor de komende jaren. Deze zullen direct (of na de bioscooprelease) op Disney Plus verschijnen.

Om het overzichtelijk te houden hebben we alle titels in chronologische volgorde voor je op een rijtje gezet.

Disney Plus kost 8,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 89,99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Disney-banners.

Einde fase 6 met ‘Avengers’

We weten inmiddels allemaal al wel dat Fase 4 tot en met 6 de naam ‘The Multiverse Saga’ heeft gekregen. In deze saga staat vooral identiteit centraal, met individuele films en series uit verschillende universums en tijdlijnen.

Om te beginnen kunnen we je vertellen dat Fase 6 in 2025 zal eindigen met twee ‘Avengers’-films: ‘The Kang Dynasty’, die draait om de nieuwe baddie Kang (gespeeld door Jonathan Majors) en de afsluiter ‘Secret Wars’.

Maar dit is nog even weg, dus wat kunnen we tot die tijd allemaal verwachten?

Fase 4

Fase 4 wordt dit jaar (2022) afgesloten met ‘She-Hulk: Attorney at Law’ (17 augustus) en ‘Black Panther: Wakanda Forever’ (11 november), waar recent een geweldige teaser trailer voor uitkwam die je hieronder kan bekijken.

‘Secret Invasion’

In de lente van 2023 gaan we dus verder met Fase 5, met ‘Secret Invasion’ om precies te zijn. In de hoofdrol zien we Samuel L. Jackson als Nick Fury en zal er een buitenaardse invasie door de Skrull onderzocht gaan worden. Dit zijn buitenaardse wezens die elke vorm kunnen aannemen van iemand die ze een keer hebben gezien. Een releasedate van ‘Secret Invasion’ is op dit moment nog niet bekend.

secret-invasion-disney-plus-disney+

‘Guardians of the Galaxy Vol. 3’

Daarna is het tijd coor ‘Guardians of the Galaxy Vol. 3’. ‘Guardians of the Galaxy Vol. 3’ zal het laatste hoofdstuk zijn in James Gunns geliefde serie over de kosmische band van buitenbeentjes. Releasedate: 5 mei 2023.

‘Echo’

Dan is het tijd voor ‘Echo’, met Alaqua Cox als de dove heldin Matt Murdock/Daredevil. ‘Echo’ is een spin-off van de Hawkeye-serie. Vincent D’Onofrio keert eveneens terug als Wilson Fisk/Kingpin. Releasedate: Zomer 2023.

marvel, echo, disney plus

‘Loki’ (seizoen 2)

Het tweede seizoen van ‘Loki’ staat ook op de agenda. Seizoen 2 gaat verder nadat Sylvie (Sophia Di Martino) en Loki (Tom Hiddleston) per ongeluk de tijdlijn veranderden en de woede van Kang op zich afriepen. Releasedate: Zomer 2023.

‘Blade’

‘Blade’ is de volgende op de lijst. Met Mahershala Ali in de hoofdrol als vampierjager, zal Blade de Daywalker officieel introduceren in het Marvel Cinematic Universe (MCU) nadat zijn stem te horen was op het einde van de aftiteling in ‘Eternals’. Releasedate: 3 november 2023.

‘Ironheart’

Dan is het tijd voor ‘Ironheart’. In ‘Ironheart’ zien we Dominique Thorne als Riri Williams, een jonge genie dat het gat opvult die is achtergelaten door Iron Man (Robert Downey Jr.). Releasedate: Herfst 2023.

PS: Voor dat Riri een soloserie krijgt zullen we haar eerst zien in ‘Black Panther: Wakanda Forever’ (11 november 2022).

‘Agatha: Coven of Darkness’

‘Agatha: Coven of Chaos’, voorheen bekend als ‘Agatha: House of Harkness’, is een spin-off van WandaVision rond de heks Agatha Harkness (Kathryn Hahn). Over de verhaallijn is op dit moment nog niets bekend. Releasedate: Winter 2023.

marvel agatha, house of harkness, disney plus

‘Captain America: New World Order’

Nadat Sam Wilson (Anthony Mackie) de mantel van Captain America overnam in ‘The Falcon and the Winter Soldier’, is hij klaar om te schitteren in zijn eigen film: ‘Captain America: New World Order’. Releasedate: 3 mei 2024.

‘Daredevil: Born Again’

Na onderdeel te zijn van ‘Spider-Man: No Way Home’ en ‘Echo’ mag Daredevil nu het pak aantrekken voor haar eigen serie: ‘Daredevil: Born again’. Releasedate: Lente 2024.

‘Thunderbolts’ (einde Fase 5)

Fase 5 van het MCU eindigt met ‘Thunderbolts’, een film die gaat over een superteam die gevormd wordt door verschillende villains. Releasedate: 26 juli 2024.

‘Fantastic Four’

Fase 6 wordt afgetrapt met niemand minder dan de ‘Fantastic Four’. Over de verhaallijn en superhelden is nog niets bekend. Releasedate: 8 november 2024.

fantastic-four-marvel-disney+

‘Avengers: The Kang Dynasty’

In het eerste deel waarmee Fase 6 van het MCU wordt afgesloten staat Kang de Conquerer centraal. Over de verhaallijn van ‘Avengers: The Kang Dynasty’ is nog niets bekend. Releasedate: 25 juli 2025.

‘Avengers: Secret Wars’

De grote finale waarmee Fase 6 tot een eind komt is getiteld: ‘Avengers: Secret Wars’. Over de verhaallijn is nog niets bekendgemaakt. Releasedate: 7 november 2025.

Fase 7

Welke richting het MCU hierna opgaat is even de vraag, want stoppen doet het in ieder geval niet. Marvel Studios heeft namelijk al vier projecten aangekondigd voor Fase 7. We houden je op Gostreaming natuurlijk op de hoogte!