Marvel’s ‘The New Mutants’ vanaf mei te zien op Disney Plus

the new mutants, marvel, disney plus, disney+

Disney Plus krijgt er weer een nieuwe Marvel-film bij. The House of Mouse heeft aangekondigd dat de 20th Century Studios-film ‘The New Mutants’ vanaf 7 mei te zien is op de streamingdienst.

‘The New Mutants’, die overigens geen deel uitmaakt van het Marvel Cinematic Universe (MCU), stond aanvankelijk voor april 2018 op de agenda maar werd verschillende keren uitgesteld door onder andere het coronavirus. Uiteindelijk zag de horrorfilm van Josh Boone pas in 2020 het levenslicht.

Plot

In deze angstaanjagende actiefilm gebaseerd op de MARVEL-comics, worden vijf jongeren met bijzondere krachten gedwongen om een behandeling te ondergaan in een geheim instituut, om zo te genezen van de gevaren van hun krachten. Onder hen: Danielle Moonstar ofwel Mirage (Blu Hunt), die illusies kan vormen van andermans angsten. Rahne Sinclair (Maisie Williams) die in de weerwolf Wolfsbane kan veranderen. Sam Guthrie (Charlie Heaton) die als Cannonball met hoge snelheid kan vliegen terwijl een krachtenveld hem beschermt. Robert da Costa (Henry Zaga), die zonnekracht kan absorberen en kanaliseren. En Illyana Rasputin ofwel Magik (Anya Taylor-Joy), de jongere zus van Colossus, die zichzelf op commando kan laten omhullen door een pantser en een zwaard hanteert om haar meervoudige bovenmenselijke en paranormale gaven te versterken.

Op uitnodiging van dr. Cecilia Reyes (Alice Braga) delen zij hun verhalen over wanneer hun krachten zich voor het eerst manifesteerden. De vijf ‘patiënten’ komen er zo achter dat zij tot een klasse behoren die men mutanten noemt die van oudsher al worden uitgesloten en gevreesd. Als zij hun oorsprong herleven, wordt hun geheugen in bezit genomen door een angstaanjagende realiteit. Al snel vragen ze zich af wat echt is en wat niet, en blijkt dat het instituut niet is wat het lijkt.

De vraag is nu: waarom worden ze gevangen gehouden? En wie probeert hen te vernietigen? De spanning en verschrikkingen stijgen in deze bloedstollende spannende rit, geregisseerd door Josh Boone en geschreven door Boone en Knate Lee.

Vanaf 7 mei dus te zien op Disney Plus!

Zie hieronder de trailer van ‘The New Mutants’.