Mogelijk geen Nederlands commentaar bij races op F1 TV

formule 1, 1-11

Het is niet ondenkbaar dat er dit seizoen geen Nederlands commentaar te horen is tijdens de Formule 1-races op F1 TV. De commentaarpagina op de website van de officiële F1-streamingdienst heeft vandaag een update gekregen, maar de Nederlandse taal ontbreekt volledig. 

F1 TV biedt op dit moment commentaar in vijf verschillende talen:

  • Frans
  • Duits
  • Engels
  • Spaans
  • Portugees
formule 1 commentaar, talen
De commentaarpagina op de website van F1 TV kreeg vandaag een update, maar zonder Nederlands commentaar.

Lang in gesprek

F1 TV is al langere tijd in gesprek met de Nordic Entertainment Group (NENT) om het Nederlandse commentaar van Viaplay, gegeven door Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk, over te nemen op een zelfde manier zoals dit met Ziggo werd gedaan. Deze gesprekken zouden op dit moment nog steeds gaande zijn. We naderen het nieuwe Formule 1-seizoen en het feit dat hier nog steeds geen duidelijkheid over is voorspelt niet heel veel goeds. Een reële vraag is dan ook of er überhaupt nog wel Nederlands commentaar bij de Formule 1-races te horen gaat zijn in het nieuwe seizoen.

Engels

Mocht het niet lukken voor F1 TV om tot een deal met NENT te komen, dan is de meest voor de hand liggende optie natuurlijk Engels commentaar. Viaplay zou het commentaar van Sky Sports, gegeven door Martin Brundle en David Croft, ook in Nederland in kunnen zetten. Of fans daar blij mee gaan zijn is een tweede. Of zou F1 TV weten hoe belangrijk de Formule 1 inmiddels is in Nederland en met nieuw Nederlands commentaar op de proppen komen? We zullen het af moeten wachten.

Olav Mol commentaar

Oud Ziggo-commentator Olav Mol en zijn team werken op dit moment aan een app waarmee je zijn commentaar via Grand Prix Radio kunt synchroniseren met de beelden op je televisie of op je smartphone. Bijvoorbeeld met Viaplay dus. Hoe en of dat gaat werken zullen we even af moeten wachten, maar feit is wel dat er genoeg racefans op zijn enthousiaste en passievolle commentaar zitten te wachten en dat dit een serieuze optie kan zijn om te genieten van Nederlands commentaar als Max weer op het gaspedaal trapt.

We houden je op de hoogte.