‘Ms. Marvel’, ‘Pinocchio’ en Star Wars ‘Andor’ deze zomer op Disney Plus

ms marvel, disney plus

Disney heeft tijdens de investor call van het vierde kwartaal bekendgemaakt dat ‘Ms. Marvel’, ‘Pinocchio’ en de Star Wars-serie ‘Andor’ in Q4 van het fiscale jaar 2022 op Disney Plus zullen verschijnen. Dit zal in juli, augustus of september volgend jaar zijn. 

‘Pinocchio’

pinoccio-pinokkio-disney-plus-disney-

‘Pinocchio’ is een live action-film, gebaseerd op de wereldberoemde animatiefilm uit 1940. De film wordt geregisseerd door Robert Zemeckis (‘A Christmas Carol’ en ‘The Polar Express’) en niemand minder dan Tom Hanks kruipt in de huid van Geppetto.

Cynthia Erivo (‘The Color Purple’ musical en ‘Harriet’) speelt The Blue Fairy, Joseph Gordon-Levitt (‘Star Wars: The Last Jedi’, ‘The Dark Knight Rises’ en ‘Inception’) zal de stem van Jiminy Cricket inspreken, Luke Evans (‘Miss Saigon’, ‘Beauty and the Beast’ en ‘The Hobbit’), zal de Coachman spelen, Keegan-Michael Key (‘Toy Story 4’ en ‘The Lion King’) zal Honest John spelen en Benjamin Evan Ainsworth (‘Flora & Ulysses’ en ‘The Haunting of Bly Manor’) kruipt in de huid van het titelpersonage Pinocchio.

‘Star Wars: Andor’

star wars andor, disney plus, disney+1

‘Andor’ speelt zich af vijf jaar voor de gebeurtenissen in Rogue One (2016) en volgt de rebellenspion Cassian Andor (gespeeld door Diego Luna) tijdens de beginjaren van de opstand. De serie is geproduceerd door Lucasfilm. Genevieve O’Reilly keert terug in de rol van Mon Mothma. Zij wordt vergezeld door Stellan Skarsgård (‘Thor: The Dark World’ en ‘The Avengers’), Adria Arjona, Fiona Shaw (‘Harry Potter’), Denise Gough, Kyle Soller.

‘Ms. Marvel’

ms marvel, disney plus

Kamala Khan, ook bekend als Ms. Marvel, is een van de nieuwkomers in het Marvel Universum. Kamala is een doodgewone tiener uit New Jersey. Ze woont in een streng immigrantengezin, worstelt met school, is verliefd en besteedt haar vrije tijd aan het spelen van online rollenspellen en het lezen van fan-fictie van haar favoriete superhelden. Haar grootste idool is Carol Danvers (Captain Marvel). Verder details over de serie zijn nog niet bekendgemaakt.

De cast van ‘Ms. Marvel’ bestaat uit Iman Vellani, die in de huid van Kamala Khan (‘Ms. Marvel’) kruipt. Andere castleden zijn Aramis Knight, Saagar Shaikh, Rish Shah, Zenobia Shroff, Mohan Kapur, Matt Lintz, Yasmeen Fletcher, Laith Naki, Azher Usman, Travina Springer en Nimra Bucha.