‘Mulan’ alleen op Disney Plus te zien met een Disney Plus-abonnement

disney, mulan, 26 juli 2020

Op verschillende nationale en internationale websites staat dat ‘Mulan’ vanaf 4 september ook beschikbaar wordt gemaakt op andere platformen, zoals de Google Play Store en de Apple’s App Store. Ook staat er in deze artikelen dat de film te zien is zonder een Disney Plus-abonnement. Beiden zijn onjuist en we geven graag opheldering hieromtrent. 

Op de Premier Access pagina van Disney staat het volgende:

premier access, disney, mulan

  • Allereerst is het belangrijk om te weten dat ‘Mulan’ een Disney Plus exclusive is. Zo promoot Disney (1 en 2) de film ook in zijn emails en op banners en posters. De film is dus alleen via Disney Plus te bekijken. Je moet dus vanzelfsprekend een Disney Plus-abonnement hebben. Zolang het abonnement actief is, kan je ‘Mulan’ zo vaak kijken als je wil.

 

  • Wat Disney bedoeld met de Google Play Store, Apple’s App Store en Roku (niet in Nederland beschikbaar) is dat je Premier Access voor ‘Mulan’ in de Disney Plus- app kan kopen en dat je via de Google Play Store of Apple’s App Store kan betalen. Een zogenaamde ‘in-app purchase’. Google en Apple pakken hierbij een fee van 30%. De Premier Access kan ook op disneyplus.com gekocht worden en dan gaan de volledige inkomsten naar Disney.

Wellicht dat je de Premier Access ‘pas’ ook los via Google en Apple kan kopen, dat is niet duidelijk. Maar je hebt ten alle tijden een actief Disney Plus-abonnement nodig om de film te kijken.

Klik hier om je voor slechts € 6,99 per maand (op ieder moment opzegbaar) of € 69,99 per jaar (2 maanden gratis!) te abonneren op Disney Plus. Je kan hiervoor ook op de onderstaande Disney-banner klikken.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Nederland

‘Mulan’ is officieel nog niet in Nederland aangekondigd. De verwachting is dat dit elk moment kan gebeuren. Naar verwachting zal de film in Nederland met ‘VIP toegang’ gepromoot gaan worden en zal er ongeveer 21,99 euro neergelegd moeten worden voor de live-action remake van de animatiefilm uit 1998.

We houden je op de hoogte!