‘Mulan’ komt ook in Nederland naar Disney Plus (dit moet je weten)

mulan, disney plus, 6 aug

De nieuwe Disney-film ‘Mulan’ zal vanaf vrijdag 4 september ook exclusief op Disney Plus in Nederland te bekijken zijn. De film zal, net als in de Verenigde Staten, ook als premium-film aangeboden worden. Dit blijkt uit informatie uit de Investor Call die door Disney is vrijgegeven.

Klik hier om je voor slechts € 6,99 per maand (op ieder moment opzegbaar) of € 69,99 per jaar (2 maanden gratis!) te abonneren op Disney Plus. Je kan hiervoor ook op de onderstaande Disney-banner klikken.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Nederland

Afgelopen dinsdag kondigde Disney aan dat ‘Mulan’ op 4 september naar Disney Plus in de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en meerdere West-Europese landen zou komen. Nu is duidelijk dat de live-action versie van de animatiefilm uit 1998 ook in Nederland op Disney Plus beschikbaar komt op deze datum.

‘Mulan’ verschijnt overigens op Disney Plus in alle landen waar de streamingdienst beschikbaar is. In landen of locaties waar de service niet beschikbaar is en waar de bioscopen open zijn, zoals in China, zal de film in de bioscoop verschijnen. In Nederland zal ‘Mulan’ dus waarschijnlijk niet op het witte doek verschijnen.

De vraag is nu dan natuurlijk: wat heb ik nodig om ‘Mulan’ te kunnen kijken op Disney Plus? 

Disney Plus-abonnement

Om ‘Mulan’ te kunnen kijken op Disney Plus heb je alleen een Disney Plus-abonnement nodig. Klik hier om je voor slechts € 6,99 per maand (op ieder moment opzegbaar) of € 69,99 per jaar (2 maanden gratis!) te abonneren op Disney Plus.

Prijs?

‘Mulan’ zal worden aangeboden als een premium-film. Dit betekent dat er extra voor betaald zal moeten worden. De exacte europrijs is nog niet bekendgemaakt door Disney. In de Verenigde Staten is de prijs wel al bekendgemaakt en is dit bedrag $29.99 (ongeveer 25 euro). Je kan in Nederland uitgaan van een bedrag tussen de 20 en de 25 euro. Voor dit bedrag kan je ‘Mulan’ overigens zo vaak kijken als je wil. De film blijft beschikbaar, zolang je geabonneerd bent.

Disney heeft ons laten weten dat er snel meer details bekend zal worden gemaakt.

Extra informatie ‘Mulan’

  • Beeldkwaliteit: 4K (Ultra HD) / HDR10 / Dolby Vision
  • Audio: Dolby Atmos
  • Speelduur: 115 minuten

Plot

Geprezen filmmaker Niki Caro brengt het epische verhaal van de legendarische krijger van China tot leven in Disney’s Mulan, waarin een heldhaftige jonge vrouw uit liefde voor haar familie en haar land, alles riskeert om een ​​van de grootste krijgers te worden die China ooit heeft gekend.

Wanneer de keizer van China besluit dat één man per gezin moet dienen in het keizerlijke leger, om het land te kunnen verdedigen tegen indringers uit het Noorden, neemt Hua Mulan, de oudste dochter van een respectabele krijger, de in het geheim de plaats van haar zieke vader in.

Gemaskeerd als man, Hua Jun, wordt ze bij elke training getest en gebruikt ze haar innerlijke kracht om haar ware potentie te kunnen omarmen. Het is een epische reis die haar zal veranderen in een krijger en haar het respect zal opleveren voor een dankbare natie …en een trotse vader.

Bekijk hieronder de trailer van ‘Mulan’.