‘Mulan’ via VIP-toegang te zien op Disney Plus in Nederland

mulan, disney plus, 25 aug 2020

Het is dan eindelijk zover. Disney heeft vandaag ‘Mulan’ exclusief op Disney Plus in Nederland aangekondigd. Vanaf 4 september is de film via VIP-toegang te zien op de streamingdienst.

VIP-toegang

VIP-toegang voor ‘Mulan’ is, zoals deze website al eerder meldde, 21,99 euro. Voor dit bedrag kan je de film eerder zien dan overige Disney Plus-abonnees. Je kan deze VIP-toegang aanschaffen via disneyplus.com (iDeal, Creditcard en PayPal) of via de Disney Plus-app, een zogenaamde ‘in-app purchase’. Bij deze laatste optie kan je ook betalen via de Google Play Store of Apple’s App Store. Beiden techbedrijven pakken hierbij een fee van 30%. Je kan de film vervolgens op alle apparaten bekijken waar Disney Plus beschikbaar op is.

De live-action film, gebaseerd op de originele animatie uit 1998, is dus alleen via Disney Plus te bekijken. Je moet dus vanzelfsprekend een Disney Plus-abonnement hebben. Zolang het abonnement actief is, kan je ‘Mulan’ zo vaak kijken als je wil.

Als Disney zijn reguliere releaseschema aanhoudt zal ‘Mulan’, die zo’n 170 miljoen euro koste en een van Disney’s duurste films ooit is, in Nederland op vrijdag 4 september om 09:00 uur online verschijnen.

Klik hier om je voor slechts € 6,99 per maand (op ieder moment opzegbaar) of € 69,99 per jaar (2 maanden gratis!) te abonneren op Disney Plus. Je kan hiervoor ook op de onderstaande Disney-banner klikken.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

‘Mulan’ zonder extra kosten

‘Mulan’ zal uiteindelijk worden toegevoegd aan de reguliere bibliotheek op Disney Plus, zonder extra kosten dus. Je betaalt nu om de film, waarvan de bioscooprelease meerdere keren werd uitgesteld door het coronavirus, eerder te kunnen zien.

Daarnaast was ‘Mulan’ verre van goedkoop, zo’n 170 miljoen euro. Disney gaf al een behoorlijk bedrag uit aan marketing om de film wereldwijd te promoten. De totale kosten worden door deskundigen geschat op zo’n 253 miljoen euro. Disney wil dat geld graag terugverdienen.

Heb je geen 21,99 euro over om ‘Mulan’ te zien? Dan zul je geduldig moeten wachten. Het is niet bekend wanneer Disney de film vrij gaat geven op Disney Plus.

Het is eveneens onduidelijk of Disney meer films, zoals bijvoorbeeld ‘Soul’ of ‘Jungle Cruise’, gaat uitbrengen met VIP-toegang op Disney Plus. Dit zal mede afhangen van het succes van ‘Mulan’ en de ontwikkeling van het coronavirus.

Extra informatie ‘Mulan’

  • Beeldkwaliteit: 4K (Ultra HD) / HDR10 / Dolby Vision
  • Audio: Dolby Atmos
  • Speelduur: 115 minuten

Plot

Geprezen filmmaker Niki Caro brengt het epische verhaal van de legendarische krijger van China tot leven in Disney’s Mulan, waarin een heldhaftige jonge vrouw uit liefde voor haar familie en haar land, alles riskeert om een ​​van de grootste krijgers te worden die China ooit heeft gekend.

Wanneer de keizer van China besluit dat één man per gezin moet dienen in het keizerlijke leger, om het land te kunnen verdedigen tegen indringers uit het Noorden, neemt Hua Mulan, de oudste dochter van een respectabele krijger, de in het geheim de plaats van haar zieke vader in.

Gemaskeerd als man, Hua Jun, wordt ze bij elke training getest en gebruikt ze haar innerlijke kracht om haar ware potentie te kunnen omarmen. Het is een epische reis die haar zal veranderen in een krijger en haar het respect zal opleveren voor een dankbare natie …en een trotse vader.

Bekijk hieronder de nieuwe trailer van ‘Mulan’, die op 17 augustus online kwam. Daaronder vind je de featurette.