National Geographic Kids komt met series en shows naar Disney Plus

weird but true, disney plus
Foto: Disney.

Naast de reguliere content van National Geographic wordt er op Disney Plus ook een plaats gereserveerd voor National Geographic Kids (Nat Geo Kids). Er zullen speciale kinderseries aan de streamingsdienst worden toegevoegd voor kinderen tussen de 6 en de 12 jaar. Avontuur en verkenning zullen hierbij centraal staan.

Nat Geo Kids zal voor inspiratie en ideeën onder andere gaan speuren in de eigen collecties van boeken (Explorer Academy) en magazines (National Geographic Kids). Kidscreen schrijft dat het Amerikaanse televisienetwerk graag lange TV-series wilt gaan maken. Dit kan een animatieserie, live-action, spelshows of wedstrijdserie zijn. Het zal in ieder geval content zijn die gebaseerd is op feiten, grappig en inspirerend is en waar je iets van op steekt.

Weird But True

Een van de series die direct beschikbaar is op de dag van de lancering van Disney Plus op 12 november is Weird But True. In de 13 afleveringen van 30 minuten volgen we broer en zus Charlie en Kirby die op leuke, grappige en verrassende manieren ontdekken hoe de wereld in elkaar steekt. Zie hieronder een fragment.

Explorer Academy

Ook wordt er gewerkt aan een serie van Explorer Academy. Explorer Academy is een 7-delige boekenserie van National Geographic Kids, waarin de 12-jarige Cruz Coronado op allerlei spannende en uitdagende missies gaat. Wanneer Explorer Academy op Disney Plus verschijnt is nog onduidelijk.

“Explorer Academy is geïnspireerd op het werk van onze ontdekkingsreizigers en alle nieuwe technologieën die online komen en waarmee kinderen een betekenisvolle impact op de planeet kunnen creëren”, aldus Geoff Daniels, Executive Vice President van National Geographic.

Hij vervolgd: “Op dit moment bereikt Nat Geo Kids wereldwijd 260 miljoen kinderen. We kijken waar de kansen liggen en zullen doorgaan met het uitrollen van Nat Geo Kids, overal ter wereld.”

Bekijk hier het volledige aanbod van Disney Plus en wat er binnenkort allemaal op de streamingsdienst te zien is.