Native Disney Plus app voor Playstation 5 nu beschikbaar

disney plus logo zwart, december 2020

Goed nieuws voor Disney-fans met een Playstation 5. Disney heeft namelijk wereldwijd een native app voor Disney Plus voor de PS5 uitgerold. De applicatie is speciaal ontwikkeld voor de spelcomputer van Sony. 

Disney Plus kost 8,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 89,99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Disney-banners.

4K HDR

De vorige Disney Plus-app op de Playstation was ontwikkeld voor de Playstation 4 en was gelimiteerd tot een streamingkwaliteit van 1080P. Dit is nu verleden tijd, want met de nieuwe app kan je 4K HDR kwaliteit streamen op je Playstation 5.

In Latijns-Amerikaanse landen is er eveneens een nieuwe Star Plus app beschikbaar, gebaseerd op de Playstation 5 code.

Inhaalslag

“Een belangrijk onderdeel van onze wereldwijde uitbreidingsstrategie is om consumenten tegemoet te komen in hun wensen en daarom zijn we verheugd om de ervaring van zowel Disney Plus als Star Plus gebruikers op de Playstation 5 te verbeteren”, zegt Jerrell Jimerson, Executive Vice President van product en ontwerp voor Disney-streaming. “De mogelijkheid om 4K HDR-videostreaming op het platform te ondersteunen zal ook de kijkervaring voor fans verbeteren.” 

Op de Xbox Series X en S was er al langer een Disney Plus-app beschikbaar die 4K ondersteunt. Ook met de Netflix, Amazon en HBO Max-app ben je al langer verzekerd van Ultra HD-kwaliteit.

Downloaden

PS5 gebruikers kunnen de nieuwe Disney Plus app downloaden vanuit de media sectie van het homescreen van de console, aldus Disney in het persbericht. Wel dient er vervolgens opnieuw ingelogd te worden om in 4K HDR te kunnen streamen.

Dus download nu de nieuwe app op je Playstation 5 en stream ‘Andor’, ‘Hocus Pocus 2’, ‘She-Hulk: Attorney at Law’ en vele andere films en series in al zijn Ultra HD glorie.