Neemt Disney langzaam afscheid van Star op Disney Plus?

disney plus logo met star rood kruis

Is Disney langzaam afscheid aan het nemen van Star op Disney Plus? De logo’s verdwijnen mondjesmaat van de filmposters, video’s en ander promotiemateriaal. En ook op de website en social media van de huismuis prijkt Star nu minder prominent. Wat is er aan de hand?

In februari van dit jaar voegde Disney Star toe op Disney Plus. Star bevat films, series en andere content bevatten van grote Disney merken, zoals Disney Television Studios, 20th Television, ABC Signature, FX Productions, Freeform, Searchlight, Touchstone Pictures en 20th Century Studios. Onder de Star banner verschijnt vooral volwassen content, die niet geschikt is voor jonge Disney-fans.

Onduidelijkheid

Maar er is bij veel mensen nog steeds onduidelijkheid omtrent Star. Sommige mensen weten niet eens dat ze Star hebben en kunnen streamen. Andere denken dat ze er extra voor moeten betalen of dat het een geheel andere streamingservice is. Dat wil je natuurlijk niet als bedrijf.

Disney heeft hier blijkbaar zelf ook lucht van gekregen en is daarom begonnen met het verwijderen van de Star logo’s van nieuwe filmposters, video’s en ander promotiemateriaal, zoals hieronder te zien is. Alleen het Disney Plus logo is nu nog zichtbaar.

disney, dopesick1

disney, american horror story1

the walking dead, disney

Focus op Disney Plus

Wij verwachten dat Disney deze lijn door zal zetten en dat de logo’s van Star steeds minder te zien zullen zijn op Disney Plus content en promotiemateriaal, zodat de focus weer puur en alleen op Disney Plus komt. Kortom, wat er op Disney Plus te zien is. Een relatief kleine aanpassing voor meer duidelijkheid. Je hoeft je uiteraard geen zorgen te maken dat Star zal verdwijnen van Disney Plus. De Star tegel in de app blijft naar onze verwachting dan ook gewoon staan.

Veel streamplezier!