Kijk ‘Next Goal Wins’ en 3 andere Taika Waititi-films nu op Disney Plus

Next Goal Wins van Taika Waititi op Disney Plus
Image: Ⓒ Searchlight Pictures

De nieuwste film van Taika Waititi, Next Goal Wins (2023), staat sinds kort op Disney Plus, maar dit is niet de enige film van deze bekende comedy-regisseur die je op de streamingdienst kan vinden.

Taika Waititi is een regisseur, acteur en komediant uit Nieuw-Zeeland. Hij staat vooral bekend om zijn enigszins vreemde, maar erg grappige films. Een van de films die je hieronder zal terugvinden, Jojo Rabbit (2019), heeft zelfs een Oscar gewonnen voor ‘Best Adapted Screenplay’.

De film waar Waititi voor het eerst als regisseur een beetje bekendheid mee kreeg, was de mockumentary What We Do in the Shadows (2014). Die film is dus een komische nepdocumentaire over een groep vampiers in Wellington, Nieuw-Zeeland samen in een huis wonen. Na een paar kleinschalige comedy films te hebben geregisseerd, werd Waititi uiteindelijk gevraagd door Marvel Studios om de derde (en later de vierde) Thor-film te regisseren.

Inmiddels lijkt Taika klaar te zijn met de Thor-films en is hij weer een beetje teruggegaan naar het regisseren van kleinschaligere films, al schijnt hij wel een Star Wars-film aan het ontwikkelen te zijn.

Wil je weten wat er allemaal nog meer te zien is op Disney Plus? Check dan hier het volledige aanbod.

Disney Plus kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.

‘Next Goal Wins’ (2023) nu te streamen op Disney Plus

Next Goal Wins is een comedy/dramafilm van Taika Waititi die is gebaseerd op de gelijknamige documentaire over het interessante verhaal van de Nederlands-Amerikaanse voetbalcoach Thomas Rongen.

De Nederlands-Amerikaanse voetbalcoach Thomas Rongen krijgt een keuze voorgelegd: óf hij wordt ontslagen, óf hij moet een van de zwakste voetbalteams in de wereld, het Amerikaans-Samoaanse nationale voetbalteam, veranderen in een geweldig team en ze helpen om te kwalificeren voor het wereldkampioenschap voetbal van 2014.

Hieronder kan je de trailer van de nieuwste Taika Waititi-film bekijken.

Michael Fassbender (Inglourious BasterdsX-Men: First ClassThe Killer) speelt in deze film de rol van Thomas Rongen. Andere bekende castleden zijn Will Arnett, Elisabeth Moss en Taika Waititi zelf. Er spelen ook een aantal acteurs in deze film die al vaker met Waititi hebben gewerkt, zoals Rachel House, Rhys Darby en Luke Hemsworth. Een groot gedeelte van de rest van de cast heeft ook echt Samoaanse roots.

Next Goal Wins heeft een speelduur van 1 uur en 44 minuten. Dat is een redelijk standaard speelduur voor dit soort films. Het is dan ook geen grote blockbuster zoals de Thor-films die Taika Waititi eerder heeft geregisseerd.

IMDB-score: 6.5

Klik hier om Next Goal Wins direct te gaan streamen

Nog 3 andere Taika Waititi-films op Disney Plus

Als je wel een fan bent van de humor van Taika Waititi, dan is het goed om te weten dat er momenteel naast Next Goal Wins nog drie andere films van deze regisseur op Disney Plus te streamen zijn. Het gaat hier om zijn twee Thor-films en de film Jojo Rabbit.

Hieronder vind je een overzicht van de drie films, met per film een trailer, een korte synopsis en de IMDB-score van de film, plus een link om de film meteen te gaan streamen op Disney Plus.

1. Thor: Ragnarok (2017)

Thor: Ragnarok was Waititi’s eerste Marvel-film en hij pakte het personage en het verhaal van Thor meteen op een heel erg andere manier aan dan in de eerste twee films. Marvel-fans vonden deze aanpak over het algemeen erg leuk en verfrissend. Onder zijn leiding werden de derde en vierde Thor-films naast superheldenfilms ook gewoon echte comedy films.

In Thor: Ragnarok komt Thor erachter dat het einde van Asgard (Ragnarok) eraan komt. Thor en Loki gaan naar de Aarde om zijn vader (Odin) te zoeken en die vertelt ze dat ze een zus hebben genaamd Hela. Hela verschijnt ineens op Aarde en laat weten dat ze van plan is om Asgard over te nemen. Loki en Thor proberen te ontsnappen, maar raken gestrand op de planeet Sakaar. Ze moeten zien te ontsnappen (met hulp van oude en nieuwe vrienden) om Hela en Ragnarok te stoppen.

IMDB-score: 7.9

Kijk Thor: Ragnarok hier op Disney Plus

2. Jojo Rabbit (2019)

Jojo Rabbit is een satirische comedy/dramafilm die is gebaseerd op het boek Caging Skies van Christine Leunens. De film ontving 6 Oscarnominaties en won de Oscar voor ‘Best Adapted Screenplay’. De film zit vol grappige personages en momenten, maar weet ook een aantal dramatische momenten op een erg mooie manier weer te geven.

In Jojo Rabbit volgen we Johannes “Jojo” Betzler. Hij is tien jaar oud en lid van de Hitlerjeugd. Jojo is helemaal geïndoctrineerd door alle propaganda, maar komt er op een gegeven moment achter dat zijn moeder een Joods meisje laat schuilen in hun zolder. Door zijn confrontaties met het Joodse meisje begint hij te twijfelen aan alle Nazipropaganda. Adolf Hitler is echter ook nog zijn denkbeeldige vriend, dus dat maakt de situatie nog wat lastiger voor Jojo.

IMDB-score: 7.9

Kijk Jojo Rabbit hier op Disney Plus

3. Thor: Love and Thunder (2022)

Zoals je ook kan zien aan de IMDB-score van deze film, was Taika’s tweede Marvel-film een iets minder groot succes. Thor: Love and Thunder zit nog steeds vol met humor, maar weet dit iets minder goed te balanceren met de serieuzere momenten en de serieuze toon van de slechterik. Er zitten nog steeds enorm grappige momenten in en als je van dit soort humor houdt, zouden we je zeker aanraden om deze film toch een kans te geven.

In Thor: Love and Thunder leeft Thor eigenlijk een relatief rustig leven voor zijn doen, tot hij er ineens achter komt dat iemand genaamd Gorr the God Butcher allerlei goden aan het uitmoorden is. Met hulp van Valkyrie, Korg en zijn ex-vriendin Jane Foster, die nu Mjölnir in handen heeft en daardoor de ‘Mighty Thor’ is, moet Thor deze nieuwe vijand zien te verslaan.

IMDB-score: 6.2

Kijk Thor: Love and Thunder hier op Disney Plus

Disney Plus kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.